Мясо по-французьки в духовці смачний рецепт

Добрий день, мої читачі!! 😀

Якщо скоро у вас намічається свято і питання став у виборі основного страви на стіл, то цей пост як раз для вас. Будемо сьогодні готувати апетитне м’ясо по-французьки з свинини в духовці з картоплею та грибами.

Для того, щоб приготувати це просте, ситне і смачне блюдо нам знадобиться:

Інгредієнти:

М’ясо — 400 гр. (свинина)

Картопля — 450 гр.

Гриби — 400 гр. (печериці)

Помідори — 3-4 шт.

Ріпчаста цибуля — 180 гр.

Сир (твердих сортів) — 180 гр.

Сіль — за смаком

Перець ч. м. — за смаком

Майонез (або сметана) — за смаком

Покроковий спосіб приготування м’яса по-французьки з фото

1.Свинину необхідно порізати поперек м’ясних волокон, як на відбивні, шматочками товщиною приблизно в 1 сантиметр і відбити молоточком, потім посолити і поперчити, можна додати свої улюблені спеції, відкласти на тарілку і прибрати в холодильник.

2. Порізати помідори гуртками, або півколом, якщо великі. Цибуля ріпчаста нашаткувати півкільцями.

3. Порізати тонкими пластинами гриби — печериці, покладіть на тарілку.

4. Очищену картоплю порізати пластинами тонший, покласти на тарілку. Заправити спеціями. Сир натерти на крупній теркою.

5. Тепер займемося викладанням шарів. На змащене деко викладаємо по черзі відбивні зі свинини. На відбивні кладемо трохи майонезу і рівномірно розподіляємо його, зручно це робити спеціальним пензликом для випічки. Так м’ясо промащується рівномірно, так і надлишків майонезу не буде. Поверх відбивною з майонезом цибулю, нарізану півкільцями, далі нарізані печериць пластинки, на печериці кладемо картоплю, можна покласти один або два шари — як хочете, але з двома шарами, звичайно, буде ситніше і більш економно. Трохи підсолити і промажте майонезом. Можна експериментувати з шарами і викладати як вам захочеться.

Дивіться також:  Свинина на сковороді: 9 простих і смачних рецептів

6. Наступний шар — нарізані кружальцями помідори. Все це щедро посипається тертим сиром, можна присипати дрібно нарубаною зеленню. Розігріваємо до 220 градусів духовку, ставимо туди деко і зменшуємо температуру до 200, запікаємо 40-50 хвилин.

7. У процесі приготування з’явиться досить велику кількість рідини, щоб цього не відбувалося можна класти менше виділяють вологу продуктів, таких як цибуля, помідори, гриби, скоротити кількість майонезу. Я до цього ставлюся спокійно, просто відразу після приготування зливаю зайву рідину в раковину, але не повністю, трохи залишаю, робити це треба дуже акуратно. Ставлю лист назад в повністю вимкнену духовку і даю постояти півгодини.

8. Коли м’ясо готове, воно відмінно нарізається на порції звичайної лопаткою, дістаньте його, розкладіть по тарілках — кличте домашніх знімати пробу. Якщо є бажання — прикрасьте блюдо і посипте зеленню. Добре подати до цієї страви салат або нарізані овочі, гарнір, наскільки нам відомо, цієї страви не потрібно.

Приємного апетиту!!

Загрузка...

Відео рецепт м’ясо по-французьки з картоплею


Виходить дуже смачно і ніжно!!
Ну що ж, якщо вам сподобалася стаття, діліться нею зі своїми друзями в соціальних мережах. А також діліться своїми секретами приготування даного страви у коментарях.
З повагою, Тетяна Кашицина.