Млинці з сиром — 8 рецептів млинців з начинкою з сиру

Сьогоднішня стаття, як завжди, буде дуже апетитною! Тому не читайте на порожній шлунок 😀 . У новій добірці розповім, як зробити смачні млинці з сиром для всієї родини!

Звичайно, обмежуватися одним тільки сиром в якості начинки було б нудно. Тому я постаралася підібрати для вас як можна більше різноманітні поєднання інгредієнтів. Зараз все побачите самі.

Відразу зазначу, що самі млинці по всіх рецептах, загалом-то, звичайні. Експериментуємо тільки з наповненням. Тим не менш, як готується тісто, я, звичайно ж, майже скрізь розписала. Якщо щось буде незрозуміло — обов’язково запитуйте в коментарях.

Сподіваюся, що моя стаття зробить належний ефект, і вже ввечері на вашому столі буде стояти гаряче і ароматні ласощі! В такому випадку я вже буду знати, що виконала свою роботу не дарма.

Млинці з сиром. Покроковий рецепт приготування

Цей варіант я вирішила розглянути найпершим, тому що він трохи відрізняється від інших. Тут сирні вироби є такими буквально, тому що сам сир ми додаємо в тісто. В інших же випадках просто зробимо з нього начинки.

Дуже рекомендую спробувати саме цей спосіб, так як млинці виходять ніжними і набувають зовсім інший смак!

Інгредієнти:

  • Молоко — 200-300 мл;
  • Борошно — 200 гр.;
  • Сир — 300 гр.;
  • Сіль — щіпка;
  • Цукровий пісок — 25 гр.;
  • Яйця — 3 шт.;
  • Масло — 70 мл

Спосіб приготування:

1. Сир протираємо через дрібне сито. Так він стане більш ніжним і вироби будуть буквально танути в роті.

2. До тертої маси додаємо сирі яйця. Солимо і сластим всі інгредієнти і перемішуємо.

3. Після цього отриману консистенцію потрібно влити молоко. Якщо сир жирний, беремо 300 мл молока, якщо ні — буде достатньо 200.

4. Далі додаємо сюди ж просіяне борошно.

5. Ну і нарешті масло. Як слід все перемішуємо, щоб тісто було однорідним.

6. Через 30 хвилин з нього можна випікати «кружечки». Цим і займемося.

На цьому етапі можна додати трохи борошна або молока, якщо тісто вийшло занадто рідким або навпаки густим.

7. Випікаються вироби чудово і без масла — адже воно вже є в самому тесті. При цьому обсмажувати їх потрібно з двох боків до рум’яності.

8. Ось і все, частування готове для подачі на стіл. При бажанні страву можна подати з улюбленими фруктами або джемом.

Загрузка...

Як зробити млинці з сирною начинкою

Нехай вас не лякає кількість продуктів для приготування тіста — ця методика теж досить проста.

А наповнення виберемо найпростіше — безпосередньо з сиру і яєць. Як говориться, нічого зайвого!

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно — 1,5 склянки;
  • Цукор — 3 ст. ложки;
  • Сіль — 0,5 ч. ложки;
  • Яйця — 3 шт.;
  • Окріп — 200 мл;
  • Кефір — 500 мл;
  • Сода — 0,5 ч. ложки;
  • Оливкова олія — 3 ст. ложки.

Для начинки:

  • Сир — 0,5 кг;
  • Яйце — 1 шт.;
  • Ванільний цукор — 1 пакетик;
  • Звичайний цукор — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Починаємо, звісно, з тіста. Додаємо до сирим яйцям цукор і збиваємо їх віночком до появи легкої повітряної пінки.

2. Вливаємо в цю ж ємність кефір. Ще раз перемішуємо.

3. В окрему ємність просіваємо борошно. Додаємо до неї соду і сіль, змішані один з одним.

4. Висипаємо отриману суху суміш до кефіру і яйцям. Збиваємо все віночком.

Дивіться також:  Оладки з кабачків: прості і смачні рецепти кабачкового оладок

5. Тісто майже готове. Акуратно, тонкою цівкою вливаємо в нього окріп. Відразу ж перемішуємо. Після цього додаємо масло.

6. 5 хвилиночок даємо тісту постояти. Тепер можна нарешті приступити до випікання!

7. Ось такі золотисті і тонкі «сонечка» у нас вийшли.

8. Приготуємо для них начинку. Для цього змішаємо сир (краще брати домашній) і додамо по своєму смаку два види цукру. Розминаємо виделкою все до однорідного стану.

9. Кладемо ложку отриманої маси в центр кожного виробу.

10. І загортаємо. Готово!

Млинці з сиром та родзинками

Потроху починаємо розбавляти наш головний наповнювач іншими інгредієнтами. Дуже активно для цього використовується родзинки, тому, звичайно, не могла його пропустити.

Зробимо начинку з родзинками і шматочком лимона — вийде ніжний кисло-солодке доповнення до гарячого ласощів!

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Яйця — 3 шт.;
  • Молоко — 0,5 л;
  • Борошно — 280 гр.;
  • Цукор — 1 ст. ложка;
  • Сіль — 1 ч. ложка;
  • Рослинне масло — 2 ст. ложки.

Для начинки:

  • Лимон — четвертинка;
  • Сир — 250 гр.;
  • Родзинки — 50 гр.;
  • Сметана — 2 ст. ложки;
  • Цукор — 2-4 ст. ложки.

Спосіб приготування:

1. Спочатку потрібно приготувати тісто і спекти вироби. Я не буду детально розписувати цей процес, тому що він абсолютно нічим не відрізняється від того, що було в попередніх рецептах. Краще приділимо більше уваги приготуванню наповнювача і способу завертання.

2. Для того щоб приготувати начинку, сир як слід розминаємо виделкою і перемішуємо зі сметаною. Родзинки заливаємо окропом на 15 хвилин. Лимон разом з цедрою натираємо або подрібнюємо за допомогою м’ясорубки. З’єднуємо його з цукровим піском, а після — з обсушенным родзинками.

3. Ретельно все перемішуємо. Ось така апетитна маса має у нас вийти.

4. Викладаємо ложку сирної суміші на край вже охололого млинчика.

5. Один раз загорнути краєчком.

6. Потім загинаємо ліву і праву сторони.

7. І знову загортаємо.

8. Готово! Щоб частування вийшли більш рум’яними, можна трохи обсмажити все на вершковому маслі. Приємного апетиту.

Готуємо млинці з начинкою з сиру в духовці зі сметаною

А ви знали, що дане страву можна запікати в духовці? В українській кухні таке частування називається «налисниками» і воно обов’язково фаршируються яким-небудь наповнювачем. В нашому випадку це буде вже самі знаєте що).

Інгредієнти:

  • Яйця — 2 шт. + 1 шт. в начинку;
  • Кукурудзяний крохмаль — 50 гр.;
  • Молоко — 300 мл;
  • Борошно — 60 гр.;
  • Сіль — щіпка;
  • Цукор — 3 ст. ложки;
  • Сметана — 150 гр.;
  • Ванілін — 4 гр.;
  • Сир — 250 гр.;
  • Вершкове масло — небагато для випічки;
  • Рослинне масло — 3 ст. ложки.

Спосіб приготування:

1. Виливаємо в глибоку ємність молоко і даємо йому нагрітися до кімнатної температури. Після цього розбиваємо сюди ж сирі яйця.

2. Слідом за ними додаємо масло.

Рослинна олія можна замінити на розтоплене вершкове.

3. А далі — трохи солі і ванілін.

4. Перемішуємо все віночком. Можна скористатися міксером для прискорення процесу.

5. Додаємо в отриману масу крохмаль. Краще, звичайно, брати кукурудзяний. Але якщо у вас тільки картопляний — теж нічого страшного.

6. Коли знову все перемішали, всипаємо просіяне борошно.

7. В результаті вийде досить рідке тісто. Нехай вас це не лякає — так і повинно бути.

Дивіться також:  Оладки з кабачків з простим і смачним рецептом

8. Прибираємо його, давши трохи настоятися. І займаємося в цей час наповнювачем. Змішуємо сир з ваніліном і цукром. Останні інгредієнти беремо за смаком.

9. Перемішуємо все блендером. Також можна протерти сир через сито. Головне, щоб в результаті він вийшов ніжним.

10. Розбавляємо отриману масу яйцем. Якщо вона достатньо рідка, то можна додати один жовток.

11. Як слід все перемішуємо.

12. Злегка розігріту сковороду змащуємо маслом і розподіляємо по поверхні ополоник тесту.

13. Обсмажуємо виріб з обох сторін.

14. Коли всі млинці будуть готові, наповнюємо їх начинкою. Щедро змащуємо кожну заготовку приготовленої раніше сирною масою.

15. А потім загортаємо, як показано на фотографіях. Я думаю, тут все зрозуміло без пояснень.

16. Посипаємо деко цукром і викладаємо туди декілька шматочків вершкового масла.

17. Зверху укладаємо наші заготовки — щільно один до одного.

18. Знову посипаємо цукром і ще промазуємо сметаною.

19. Випікаємо все протягом 20 хвилин при 180 градусах.

20. Не зволікаючи ні хвилини, подаємо до столу.

Загрузка...

Найсмачніші млинці, фаршировані яблуками і сиром

Завжди відмінна ідея — доповнити молочний наповнювач улюбленими фруктами! Краще всього підходять груші і яблука, але ви можете сміливо експериментувати і з іншими варіантами. Виходить таке частування солодким і дуже ароматним.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно — 300 гр.;
  • Цукровий пісок — 2,5 ст. ложки;
  • Яйця — 2 шт.;
  • Кисле молоко — 0,5 л;
  • Сіль — щіпка;
  • Рослинне масло — 3,5 ст. ложки.

Для начинки:

  • Цукор — 2,5 ст. ложки;
  • Яблука — 3 шт.;
  • Сир — 250 гр.;
  • Сметана — 1,5 ст. ложки;
  • Мелена кориця — пара пучок.

Спосіб приготування:

1. Виливаємо в глибоку миску кисле молоко, а потім розбиваємо сюди ж яйця.

2. Порціями додаємо борошно, щоразу ретельно перемішуючи її з іншими інгредієнтами.

3. Додаємо інші продукти для тіста. Перемішуємо, природно, і залишаємо вміст хвилинок на 15.

4. Цим часом можна зайнятися наповнювачем. Моєму яблука, видаляємо з них серцевиною, а решта нарізаємо ось такими шматочками.

5. Викладаємо шматочки яблук в сотейник. Засипаємо їх цукром і починаємо нагрівати. Тримаємо фрукти на вогні до тих пір, поки цукор не перетвориться в тягучу карамель, а самі яблука не розм’якшаться.

6. Перекладаємо карамелізовані яблука до сиру. Посипаємо все меленою корицею і додаємо сметану. Перемішуємо.

7. Із підійшов до цього часу тіста випікаємо рум’яні круглі вироби.

8. Кладемо на краєчок кожного млинчика пару ложок сирно-яблучної начинки.

9. І загортаємо рулетиком. Їмо на здоров’я!

Класичний рецепт млинців з начинкою з сиру і зелені

Якщо хочеться чогось простого, але смачного, раджу звернути увагу на нижеописанную технологію приготування.

Готується таке ласощі зовсім недовго, але відірватися від нього неможливо! Зробіть — і перевірте самі.

Інгредієнти:

  • Млинці — 6 шт. (можете приготувати з будь-якого попереднім рецептом);
  • Сир — 150-200 гр.;
  • Оливкова олія — 3 ст. ложки;
  • Часник — 2-3 зубчики;
  • Сіль, перець — за смаком;
  • Свіжа зелень — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Подрібнюємо зелень.

2. І додаємо її в ємність з сиром. Посипаємо сіллю і перцем за смаком.

3. Сюди ж відправляється подрібнений часник.

Крім того, якщо є бажання, можете додатково використовувати які-небудь улюблені спеції.

4. Як слід все перемішуємо.

Дивіться також:  Пишні оладки на дріжджах - 8 покрокових рецептів

5. Викладаємо отриману суміш на млинець і робимо з нього «конверт».

6. Повторюємо те ж саме з усіма іншими виробами. Щоб вони були більш рум’яними, злегка обсмажуємо на сухій сковороді.

7. От і все. Пора починати трапезу.

Млинці з сиром на сироватці

Пам’ятаєте, у першому рецепті ми додавали в тісто для частування сам сир? Хороша альтернатива цьому — сироватка. Якщо ви готуєте цю молочну основу будинку, вона напевно у вас залишається. Варто відзначити, що наші «кружечки» на неї виходять дуже смачними.

Інгредієнти:

  • Сироватка — 500 гр.;
  • Вершки — 50 гр.;
  • Сир — 200 гр.;
  • Борошно — 270 гр.;
  • Родзинки — 2-3 ст. ложки (за бажанням);
  • Цукор — 3 ст. ложки;
  • Рослинне масло — 3 ст. ложки;
  • Яйця — 3 шт.;
  • Ванільний екстракт — 0,5 ч. ложки.

Спосіб приготування:

1. Розбиваємо в миску яйця і посипаємо їх цукром. Перетираємо. Після цього додаємо сюди ж сироватку.

2. Вводимо в отриману суміш всі інші інгредієнти. Не беремо тільки сир та родзинки — вони нам знадобляться для начинки.

3. Все добре перемішуємо. Готово! Нарешті можемо випікати млинці.

4. Коли зробимо це, переходимо до другої частини. Сир змішуємо з родзинками. За бажанням можете замінити цей інгредієнт на будь-які улюблені фрукти.

5. І загортаємо начинку в круглі вироби. Дуже апетитно вони будуть виглядати, политі солодким сиропом.

Робимо млинці з начинкою з сиру і банана по простому рецептом

Ну і давайте завершимо добірку ось таким поєднанням, яке не дуже часто можна зустріти в такому страву. Зробимо наповнювач з бананом. Все виходить не тільки смачним, але і корисним. Багато хто використовує це поєднання, як дієтичний сніданок. А ми з вами дозволимо собі не рахувати калорії і в повній мірі насолодитись не тільки апетитним, але і гарячим десертом!

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Яйця — 2 шт.;
  • Молоко — 1,5 склянки;
  • Цукор — 2 ст. ложки;
  • Борошно — 1 склянка.

Для начинки:

  • Сир — 200 гр.;
  • Банан — 1 шт.;
  • Ванільний цукор — 1 ч. ложка.

Спосіб приготування:

1. Почнемо з тіста, звичайно ж. Перетираємо цукор і яйця.

2. Потім додаємо до них молоко.

3. І просіяне борошно. На кожному етапі продукти заважаємо!

4. Тісто рідке, але нічого. Зате вироби вийдуть тонкими!

5. Смажимо круглі заготовки.

6. Із зазначеної кількості інгредієнтів вийде 9-10 штук.

7. Тепер займемося наповнювачем. В одну миску викладаємо шматочки бананів і сир. Посипаємо все ванільним цукром. Можна за бажанням присипати все корицею.

8. За допомогою блендера перетворюємо вміст миски в однорідну повітряну масу.

9. Рясно змащуємо сумішшю кожен «кругляшек».

10. І звертаємо заготовки в трубочки.

11. От і все. Як бачите, нічого складного в цьому немає.

Як загорнути млинець із сиром

Хотіла зробити наголос на способах завертання млинчиків. Тому виділила окремо це питання в міні-тему.

Я знайшла відео-сюжет, переглянувши який, ви навчитеся загортати вироби не тільки з сирним вмістом, але і будь-яким іншим. Загалом, користуйтеся на здоров’я!

Тепер ви знаєте, як зробити і спекти смачні млинці з різними сирними начинками, а також як їх можна красиво загорнути і ефектно подати. Виходить поживне і корисне частування!

Обов’язково експериментуйте з варіантами наповнювача — не зупиняйтеся на одному рецепті. Запевняю вас, це подарує вам масу емоцій.