Млинці з начинкою — прості і смачні рецепти млинців на святковий стіл

Добрий день. У цьому році початок Масляної припадає на понеділок, 24 лютого. Триватиме вона, як зазвичай цілий тиждень, до 1 березня. І в цей час у російського народу прийнято пекти тонкі млинчики. Хто придумав це ласощі досі невідомо, та й звідки прийшло теж залишається під питанням. Але багато хто вважає частування споконвічно російським винаходом.

Млинці безсумнівно є універсальним стравою, адже з ними можна приготувати різні варіанти страви, особливо якщо використовувати різні начинки.

Начинку можна використовувати класичну солодку або м’ясну, а можна пофантазувати і зробити пікантну солону. Пропоную вашій увазі добірку частування з різними начинками на будь-який смак і колір. Сподіваюся, оціните по достоїнству!!

Простий рецепт приготування млинців з фаршем

Безумовно самим улюбленим варіантом є ласощі з м’ясною начинкою. Це блюдо нікого не може залишити байдужим, адже поєднання ніжного млинцевого тіста і фаршу дуже смачне і вабить.

Фарш можна використовувати будь: яловичий, свинячий, змішаний або курячий. Але найбільше мені подобається готувати з свино-яловичого, так званого домашнього фаршу.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Молоко — 0,5 л;
  • Яйця — 5 шт.;
  • Борошно — 2 ст.;
  • Рослинна олія — 2 ст. л.;
  • Сіль — щіпка.

Для начинки:

  • М’ясний фарш — 500 гр.;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Вода — 3 ст. л.;
  • Яйце — 1 шт.;
  • Сіль, перець — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Заздалегідь спечіть тонкі млинці з будь-якого рецепту для тіста. Можна робити і на молоці, на кефірі або на воді. Отже, в глибоку ємність вбийте яйця, влийте молоко, додайте борошно, рослинне масло і сіль. Все перемішайте до однорідності за допомогою блендера.

2. Сковороду змажте рослинним маслом, розігрійте і випікайте коржики з двох сторін.

3. Тепер займемося приготуванням начинки. Цибулю очистіть і дрібно поріжте на кубики, обсмажте на олії до золотистого кольору.

4. М’ясний фарш змішайте з смаженою цибулею, посоліть і поперчіть, а також додайте три столові ложки холодної кип’яченої води. Все добре перемішайте.

5. Викладіть один млинець на плоску тарілку і покладіть 1 столову ложку начинки, розмажте тонким шаром на половинці коржі.

6. Накрийте іншою половинкою без начинки.

7. Потім складіть навпіл. Вийшов півмісяць.

Такі млинці можна заморозити і готувати, коли захочеться.

8. В окремій мисці збийте яйце, 1 яйце йде на 4 млинця.

9. Тепер кожну заготовку занурте в яйце з двох сторін і відправте на розігріту сковороду з рослинним маслом.

10. Обсмажте з двох сторін на повільному вогні під кришкою, щоб фарш встиг приготуватися.

11. Готову страву подаємо до столу і прикрашаємо січеною зеленню. Приємного апетиту!!

Загрузка...

Смачні млинці з начинкою з сиру

Наступний вид з використанням сирної начинки, причому багато роблять солодкий або солоний із зеленню. Я люблю цукровий варіант і іноді ще додаю родзинки.

Такі ласощі дуже добре заряджає енергією і покращує настрій.

Дивіться також:  Пишні оладки на дріжджах - 8 покрокових рецептів

Інгредієнти:

  • Готові млинці — 10-15 шт.;
  • Сир — 300-500 гр.;
  • Сметана — 3-4 ст. л.;
  • Цукор — 3-4 ст. л.;
  • Ванілін — пакетик.

Спосіб приготування:

1. Заздалегідь спечіть наші «сонечка», рецепт дивіться тут.

2. Сир перед початком обов’язково розімніть виделкою.

3. Потім вбийте яйце, додайте сметану і цукор, за бажанням ванілін. Все ретельно перемішайте.

4. Викладіть начинку на млинець і загорніть конвертиком. Їжте на здоров’я.

Як приготувати млинці з грибами на святковий стіл

А якщо ви любителі чогось більше не ординарного, то пропоную вам наші заготовки загорнути грибну начинку. Гриби вибирайте на свій смак, правда частіше беруть смажені шампіньйони.

Вам пропоную переглянути відео сюжет, в якому покроково пояснені кулінарні хитрощі. Загортати блюдо будемо трубочками, виходить все дуже смачно і ситно.

Млинці з начинкою з курки

Йдемо далі і зараз розберемо як приготувати виріб з курячого філе. Такі заготовки можна обсмажувати на сковороді або запікати в духовці під сирною скоринкою.

Курятину можна використовувати будь — варену, запечену, копчену, смажену. У будь-якому випадку начинка проста і невигадлива, зате дуже ситна.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Молоко — 1 л;
  • Борошно — 4 ст.;
  • Яйце — 4 шт.;
  • Рослинне масло — 3 ст. л.;
  • Сіль — щіпка.

Для начинки:

  • Куряче філе — 400 гр.;
  • Цибуля — 2 шт.;
  • Спеції для курки — за смаком;
  • Рослинна олія — для смаження.

Спосіб приготування:

1. Яйця збийте, додайте сіль і рослинне масло. Влийте трохи молока і поступово насипайте просіяне борошно. Замісіть круте тісто, потім влийте молоко, що залишилося і заважайте до однорідної консистенції.

2. Випікайте вироби на розпеченій сковороді, змазаній невеликим шматочком сала.

3. Курку відваріть в підсоленій воді. Цибулю наріжте кільцями і обсмажте на олії зі спеціями. М’ясо наріжте на кубики і з’єднайте з цибулею.

4. Начиніть заготовки начинкою.

5. Перед подаванням страву бажано обсмажити на вершковому маслі і полити улюбленим соусом, наприклад сметанним.

Загрузка...

Рецепт млинців з м’ясом і картоплею

А зараз спосіб приготування з білоруської кухні, начинку будемо готувати з м’ятою картоплі і м’ясного фаршу. Тісто будемо використовувати на кефірної основі. Вийде все пишно і шалено смачно.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно — 3/4 ст.;
  • Кефір — 1 склянка;
  • Яйце куряче — 2 шт.;
  • Цукор — 1 ст. л.;
  • Масло рослинне — 2 ст. л..

Для начинки:

  • Фарш м’ясний — 250 гр.;
  • Картопля — 8 шт.;
  • Ріпчаста цибуля — 1 шт.;
  • Вершкове масло — 100 гр.;
  • Перець, сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Кефір, яйця, рослинне масло і цукор перемішайте між собою. Додайте борошно, знову перемішайте і дайте постояти хвилин 20. Смажте коржі з двох сторін на розпеченій сковороді.

2. Картопля очистіть і відваріть в підсоленій воді. Розімніть в пюре.

Дивіться також:  Ажурні млинці на молоці - рецепти тонких млинців з дірочками

3. Фарш обсмажте з дрібно порізаною цибулею, посоліть і поперчіть.

4. Потім перемішайте фарш і пюре.

5. Начинку викладаємо на одну сторону заготовки, звертаємо будь-яким способом. І обсмажуйте на вершковому маслі 2 хвилини. Подавайте таке блюдо зі свіжою сметаною.

Млинці мішечки з сиром і шинкою

А зараз пропоную приготувати дуже вишукану закуску. На святковий стіл такий варіант в самий раз, і їсти зручно, і виглядає бездоганно.

Ну а начинка просто тане в роті, а тісто дуже ніжне і тонке з дірочками.

Інгредієнти:

  • Молоко-1 л;
  • Яйце — 1 шт.;
  • Борошно — 1 ст.;
  • Сіль — щіпка;
  • Цукор — 5 гр.;
  • Сода — 1 ч. л.;
  • Оцет — 1 ч. л.;
  • Шинка — 50 гр.;
  • Сир — 50 гр.;
  • Цибуля зелена — 1 пучок;
  • Соняшникова олія — 2 ст. л..

Спосіб приготування:

1. Збийте яйця з молоком за допомогою віночка.

2. Потім додайте борошно і добре перемішайте, щоб не залишилося жодної грудочки.

3. Далі додайте гашену оцтом соду, влийте олію і ретельно розмішайте.

4. Обсмажте коржі з двох сторін.

5. Шинку наріжте соломкою.

6. З сиром поступите так само.

7. Перемішайте шинку і сир.

8. У центр заготовки викладіть начинку.

9. Зберіть блін в мішечок і зафіксуйте зубочистками.

10. Таким чином зберіть всі ласощі і відправте в мікрохвильову піч на кілька хвилин, щоб сир розплавився.

11. Далі обв’язуємо мішечки пір’ям зеленого лука і видаляємо зубочистки. Подаємо гарячими.

Відео про те, як зробити млинці з солодкою начинкою

Звичайно багато дорослі і більшість дітей обожнюють і вибирають солодкі млинці. Таке частування особливо актуально на дитячі дні народження або різні вечірки. Для начинки можна брати будь-який джем, варення, мед, згущене молоко, а також фрукти і овочі.

Я вам пропоную спробувати зробити ласощі з бананової начинкою та шоколадною глазур’ю.

Простий і смачний рецепт млинців з курячою печінкою

А наступний дуже бюджетний варіант. І якщо ви любитель нутрощів, то вам точно сподобається. До речі, замість печінки можна використовувати і сердечка.

Інгредієнти:

  • Готові млинці — 10-15 шт.;
  • Куряча печінка — 600 гр.;
  • Цибуля — 2 шт.;
  • Морква — 1 шт.;
  • Рослинне масло — для смаження;
  • Сіль, спеції — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Очистіть і наріжте цибулю дрібними кубиками. Покладіть його у велику сковороду з рослинним маслом.

2. Печінка промийте і поріжте на невеликі брусочки.

3. Моркву очистіть і поріжте на кубики, додайте в сковороду.

4. Обсмажуйте продукти до готовності, наприкінці посоліть і поперчіть.

За бажанням начинку можна пропустити через м’ясорубку.

5. Начиніть готові млинці курячою печінкою і скрутіть.

6. Таке блюдо смачно їсти з томатним соком.

Млинці з сирною начинкою і з зеленню

Наступний варіант не зовсім відноситься до фаршированого частування. Хоч начинка і буде, але додавати її треба прямо в тісто. Вийдуть дуже соковиті і хрусткі коржики. Спробуйте, думаю вам сподобається.

Дивіться також:  Оладки з кабачків з простим і смачним рецептом

Інгредієнти:

  • Борошно — 200 гр.;
  • Сир твердий — 150 гр.;
  • Яйця — 2 шт.;
  • Цукор — 1 ч. л.;
  • Сіль — 1 ч. л.;
  • Вода — 300 гр.;
  • Рослинна олія — 50 мл;
  • Розпушувач — 1 ч. л.;
  • Часник — 2-3 зубчики;
  • Зелень — 1 пучок.

Спосіб приготування:

1. Сир натріть на дрібній тертці, зелень промийте і дрібно наріжте. З часнику видалити лушпиння.

2. Цукор, сіль і яйця збиваємо за допомогою міксера. Далі додаємо воду, борошно з розпушувачем і знову все перемішуємо.

3. У тісто додайте рослинне масло, зелень і сир, дрібно порізаний часник.

4. Масу добре перемішайте.

Для додання запаху страви, можна використовувати ароматне масло.

5. У розігрітій сковороді обсмажуємо коржі і подаємо до столу.

Готуємо млинці з яйцем і цибулею

Наступний рецепт схожий на полегшений варіант приготування пиріжків з цибулею і яйцем)) Рекомендую всім спробувати таке ситна і корисна страва, адже тісто ми будемо замішувати на молочній сироватці.

Варіант підходить і на святковий захід, і на повноцінний сніданок.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Сироватка молочна — 300 мл;
  • Яйце куряче — 1 шт.;
  • Сіль — 0,5 ч. л.;
  • Цукор — 1 ч. л.;
  • Сода — 0,5 ч. л.;
  • Борошно — 1 склянка;
  • Олія рослинна рафінована — 2 ст. л..

Для начинки:

  • Яйце сире — 1 шт.;
  • Яйця варені — 2 шт.;
  • Цибуля зелена — 1 пучок;
  • Зелень часнику — 0,5 пучка;
  • Масло рослинне — 1 ст. л.;
  • Масло вершкове — 40 гр.;
  • Сіль, перець чорний — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Спочатку спечіть млинці. Як заводити тісто на сироватці я вже пояснювала, перегляньте цю статтю тут.

2. Цибулю і зелень часнику промийте і подрібніть. Обсмажте на рослинному маслі 2-3 хвилини.

3. Далі додайте сире яйце і швидко перемішайте його з зеленню.

4. У цю масу додаємо варені січені яйця, солимо і перчимо, потім кладемо кладемо 10 гр. вершкового масла, чекаємо коли воно розтопиться, перемішуємо і даємо начинці охолонути.

5. На млинець викладаємо 1-2 столових ложки постигла маси. Загортаємо конвертиком.

6. На розігрітій сковороді з вершковим маслом обсмажуємо наші заготовки з двох сторін.

7. Подаємо гарячими або теплими.

Варіанти оформлення фаршированих млинців на святковий стіл

На завершення хочу запропонувати вам фото підбірку про те, як можна красиво і ефектно згорнути млинці з начинкою. Сподіваюся виберіть для себе підходящий варіант.

Я сподіваюся мені вдалося здивувати і підкорити всіх простими і смачними рецептами нашого ласощі. Млинці з начинкою відмінний варіант для святкового столу на Масляну, а ще можете приготувати млинцевий торт, тоді точно всіх обрадуете!! Бажаю гарного настрою!! Поки, поки!!