Млинці з ікрою — 6 рецептів приготування + способи завертання млинців

Доброго ранку!

Млинці з ікрою — вишукана і смачна страва, здатне прикрасити будь-який стіл. Рецепт їх приготування простий, що впорається будь-яка господиня.

Що стосується самої ікри, яка виступає в якості одного з наповнень, то її найчастіше купують на свята. Саме тому страва буде відмінно виглядати на святковому столі. Зробити його можна доповнивши ще й іншими інгредієнтами.

Більше не потрібно думати — чим здивувати гостей, тому що вашій увазі я пропоную кілька оригінальних рецептів по приготуванню смачних млинців з ікрою. А якщо вам захочеться зробити і інші начинки, то рекомендую до перегляду ось цю статтю.

Ну а всі нюанси приготування млинцевого тесту ми з вами вже теж розбирали в попередніх постах, якщо призабули, не полінуйтеся і освіжіть інформацію, ну або запитаєте у мене, я відповім. В даній підбірці я коротко розглядаю цей момент.

Млинці з червоною ікрою. Покроковий рецепт:

Зараз я розповім як зробити тісто для наших заготовок. Будьте уважні і виконуйте все по порядку.

До речі, ікру можна брати не тільки червону, чорна теж підійде.

Інгредієнти:

  • Яйця — 2 шт.;
  • Соняшникова олія — 40 мл;
  • Цукор — 60 гр.;
  • Молоко — 1 л;
  • Борошно — 200-250 гр.;
  • Ікра — 200 гр.;
  • Сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Першим ділом налийте молоко в глибоку ємність, додайте туди вказану кількість цукрового піску і вбийте яйця. Перемішайте. Я зазвичай роблю рідкий компонент наполовину з водою. Ви ж можете використовувати або одне молоко або воду, ну або як я — по половинці.

2. Тепер додайте борошно, посоліть, влийте трохи соняшникової олії. При цьому борошно насипайте поступово і безперервно розмішуйте консистенцію, щоб не було грудочок. Також можете скористатися міксером. Потім дайте тісту постояти. Цілком вистачить п’ятнадцяти хвилин.

3. Змастіть сковороду олією і розігрійте її. Поступово виливайте трохи тіста. Сковорідку при цьому потрібно нахиляти в різні боки, так воно рівномірно розподілиться по дну і вийде акуратним.

4. Коли знизу виріб досить підрум’янився — переверніть його на іншу сторону. Обсмажуйте з кожного боку приблизно по 1,5 хвилини.

Краще всього класти готові млинчики стопкою. Завдяки цьому вони не будуть підсихати.

5. Щоб додати начинку з ікри — складіть його навпіл, покладіть наповнювач. Залишилося тільки скрутити рулетом.

Страва готова! Можна сміливо подавати на стіл.

Загрузка...

Як приготувати млинці з ікрою і вершковим сиром

Ще спробуйте зробити такі ошатні вироби. Виходить чудова закуска, яка гарна не тільки зовні, але і за смаком.

Дивіться також:  Млинці на молоці і кефірі. Рецепти тонких млинців з дірочками

Я нагадую, що рецепт тесту ви можете взяти свій або будь-який інший з моїх запропонованих.

Головне, стежте за тим, щоб млинці виходили тонкі, але без дірочок, інакше начинка буде випадати.

Інгредієнти:

  • Яйця — 2 шт.;
  • Молоко — 250 мл;
  • Тепла вода — 250 мл;
  • Борошно — 150 гр.;
  • Цукор — 1 ч. ложка;
  • Сіль — 1/2 ч. ложки;
  • Рослинне масло — 2-3 ст. ложки;
  • Вершковий сир (м’який) — 200 гр.;
  • Червона ікра — 120 гр.;
  • Сметана (15-20 % жирності) — 3-4 ст. ложки;
  • Свіжа зелень за бажанням.

Спосіб приготування:

1. Підготуйте чистий і глибокий посуд. Збийте в ній яйця з сіллю і цукром. Потім влийте молоко і добре розмішайте консистенцію.

2. Потім введіть просіяне борошно, безперервно помішуючи вміст віночком.

3. Після влийте теплу воду і знову все перемішайте.

4. А потім додайте рослинне масло.

5. Далі розігрійте сковороду і змастіть її рослинним маслом. Тепер рівномірно розподіліть невелику кількість тіста і обсмажуйте заготовки з двох сторін до золотистого кольору.

6. Після смаження виробів приступайте до приготування начинки. Для цього з’єднаєте в одній мисці сметану, вершковий сир і ікру. При цьому перемішуйте все акуратно, щоб не пошкодити ікру. За бажанням в начинку можна додати свіжу дрібно порізану зелень.

7. Потім кожен остиглий млинець змастіть тонким шаром начинки. І скрутіть рулетиком, ну або іншим способом.

8. Подавайте готову закуску до столу.

Млинці зі сметаною та ікрою

Якщо ви любите добре і щедро харчуватися кожен день — тоді можете робити це блюдо на сніданок для себе і домочадців. Дуже ніжне і ситне частування, яке забезпечить енергією до обіду вже точно.

Інгредієнти:

  • Яйця — 2 шт.;
  • Молоко — 350 мл;
  • Вода — півсклянки;
  • Борошно — 250 гр.;
  • Сіль, цукор — за смаком;
  • Ікра — 200 гр.;
  • Сметана — 200 гр.;
  • Соняшникова олія.

Спосіб приготування:

1. Приготуйте посуд для тіста. У неї покладіть цукор, сіль, додайте яйця і трохи соняшникової олії. Достатньо буде однієї столової ложки. Влийте воду. До отриманої, перемішаної суміші додайте борошно і заважайте до тих пір, поки не зникнуть всі грудочки.

2. Поступово додайте молоко, постійно перемішуючи тісто.

3. Тепер змастіть сковорідку олією і нагрійте її. На середньому вогні випікайте кожен виріб з двох боків до рум’яності і приємного аромату.

Дивіться також:  Оладки з кабачків: прості і смачні рецепти кабачкового оладок

4. Кожну заготовку змастіть видимим шаром сметани і скрутіть трубочкою. Після розрізати на 2-3 частини.

5. Прикрасьте зверху червоною ікрою.

Є ще один варіант створення такого смачного шедевра.

  • Розподіліть ікру тонким шаром;

  • Скрутіть трубочкою і розріжте на кілька частин;

  • Зверху прикрасьте сметаною.

Така краса повинна займати місце на святковому столі, а також радувати своїм смаком.

Як зробити млинці з ікоркою і вершковим маслом

Цей рецепт буде до душі кожному, хто любить смак вершкового масла, тому що тут воно теж буде виступати в ролі начинки.

Інгредієнти:

  • Борошно — 200 гр.;
  • Яйця — 2 шт.;
  • Цукровий пісок — 2 ст. ложки;
  • Сіль — трохи;
  • Соняшникова олія;
  • Молоко — 200 мл;
  • Вершкове масло та ікра — для начинки.

Спосіб приготування:

1. У ємність покладіть борошно і цукор. Перемішайте. Додайте трохи солі.

2. Вбийте два яйця.

3. Влийте потрібну кількість молока і буквально пару столових ложок соняшникової олії. Ретельно перемішайте тісто, щоб не було грудочок.

4. Нагрійте сковорідку, намазавши її попередньо маслом, і випікайте кожен млинець з двох сторін до золотистого кольору.

5. Тепер настала черга вершкового масла. Можна злегка змащувати кожне гаряче тонке виріб, але для справжніх любителів цього інгредієнта підійде інший спосіб — рівномірно розподіліть вершкове масло по всій поверхні тонким, але видимим шаром. Покладіть ікру і скрутіть рулетиком.

Икорка в поєднанні з олією дає приємний і ніжний смак. Приємного апетиту!

Загрузка...

Рецепт фаршированих млинців з червоною ікрою

Масляна завжди підкрадається непомітно, тому наступний спосіб приготування потрібно завжди мати під рукою.

І пам’ятайте про те, що від вибору ікри залежить кінцевий смак. Варто серйозно поставитися до цього — вона повинна бути рівною, гладкою, мати однаковий розмір і колір. І обов’язково зберігатися при -5 градусах.

Інгредієнти:

  • Борошно — 1-1,5 ст.;
  • Молоко — 2,5 ст.;
  • Яйце — 1 шт.;
  • Соняшникова олія — 2 ст. ложки;
  • Сіль — 0,5 ч. ложки;
  • Цукор — 2 ст. ложки;
  • Ікра — 200-250 грам.

Спосіб приготування:

1. Просійте борошно. Так готове частування буде більш пишне. Покладіть її в глибоку посуд.

2. Додайте молоко, куряче яйце, олію, і звичайно ж — сіль, цукор. Перемішайте до однорідної маси, щоб не залишилося грудочок.

3. На заздалегідь розігріту і змащену олією сковорідку, вилийте трохи тесту, і смажте виріб з кожного боку на середньому вогні, приблизно за дві хвилини з кожного.

Дивіться також:  Млинці з начинкою - прості і смачні рецепти млинців на святковий стіл

4. Далі в кожен отриманий «гурток» нафаршируйте ікру. Для цього кладіть її в середину по одній великій ложці.

5. Надайте вид конвертика.

В результаті виходить дуже апетитне частування. Гості будуть в захваті.

Готуємо млинці з ікрою і сьомгою

На завершення хочу вас потішити і пропоную спробувати зробити не просто млинці, а справжній млинцевий торт. Ще й з червоною рибкою — сьомгою. Це дуже смачно! Рецепт, звичайно, дорогуватий, але на свята можна себе побалувати.

Інгредієнти:

  • Млинці (рецепт тіста можна подивитися вище) — 8-10 шт.;
  • Сьомга слабосолона (без кісток і шкіри) — 200 гр.;
  • Сир вершковий — 150 гр.;
  • Сметана — 2 ст. ложки;
  • Кріп свіжий (дрібно порізаний) — 4-5 ст. ложки;
  • Ікра — баночка.

Спосіб приготування:

1. Дістаньте вершковий сир і сметану. Нехай постоять, щоб вони нагрілися до кімнатної температури. Потім з’єднайте ці два інгредієнти в одній тарілці.

2. Рибку поріжте на тонкі пластини або невеликі кубики.

3. Заздалегідь заведіть тісто і підсмажте млинці.

Тепер зберіть тортик. Укладіть перший млинець на плоске блюдце, промажте його сирним кремом і посипте рубаним кропом. Потім накрийте зверху другим виробом і викладіть шматочки риби. Покладіть зверху третій млинець, змастіть його сиром, додайте зелені, а потім закрийте четвертим і повторіть ті ж самі шари з самого початку. І так далі.

У завершенні прикрасьте виріб зверху червоною ікрою і подавайте до столу!

Як красиво загорнути і подати млинці з ікрою

Над цим питанням я довго думала — як же вам краще показати і пояснити. Спочатку хотіла виставити фото і словесно описати способи оформлення. Але потім знайшла чудове відео, в якому показано цілих 14 способів, причому начинку можна брати не тільки икорную, але і іншу.

Так що дивіться відео і швидше вчіться загортати млинці і подавати їх у вигляді мішечків, трубочок, гніздечок, теремка і т. п.

Як ви вже зрозуміли, приготування млинців — процес не складний, цікавий і захоплюючий. Головне навчитися заводити тісто без грудок і освоїти техніку перевертання гарячих виробів.

А завдяки ікрі, яку можна поєднувати з різними інгредієнтами, підсумковий смак виходить незвичайний і однозначно сподобається родині та гостям.

Так що готуйте таке блюдо не тільки у свята, але і у звичайні дні. Так сказати балуйте себе любих. 😉

Поки, поки!