Млинці на молоці і кефірі. Рецепти тонких млинців з дірочками

Любите ароматні млинці? Тоді сьогоднішня добірка рецептів для вас! Розкажу, як швидко і недорого приготувати смачне ласощі для себе і своєї сім’ї.

Багато домогосподарок не люблять готувати складне, за їх словами, млинцеве тісто, вважаючи за краще готові покупні суміші. Це теж непоганий варіант, але все ж домашні вироби не порівняти з магазинними. Головне — знати, які інгредієнти потрібні!

Існує безліч хитрощів, що дозволяють зробити млинці смачними і апетитними. Комусь більше подобаються на кефірі, хто віддає перевагу на молоці або навіть воді. Сьогодні ми з’єднаємо всі ці варіанти.

І навчимося готувати частування на кефірі і молоці, яке виходить ще більш ніжним і ажурним, ніж звичайне. А головне, буде дуже ситним і приготоване своїми руками!

Тонкі млинці на молоці і кефірі з дірочками

З цим нескладним рецептом впорається кожен. Інгредієнти тут звичайні, проте, як і в якому порядку ми їх будемо з’єднувати — має велике значення. Так що дивимося і запам’ятовуємо 😉 .

Інгредієнти:

  • Борошно — 1 ст.;
  • Молоко — 1 ст.;
  • Кефір — 1 склянка;
  • Сіль — щіпка;
  • Цукор — 2 ст. ложки;
  • Яйця — 2 шт.;
  • Рослинне масло — 2 ст. ложки;
  • Сода — щіпка;
  • Оцет або лимонний сік;
  • Вершкове масло — шматочок для подачі;
  • Ванілін.

Спосіб приготування:

1. Розбиваємо в глибоку миску яйця. Додаємо до них цукор і сіль.

2. Далі додаємо молоко і збиваємо інгредієнти до однорідності.

3. За бажанням можна додати трохи ваніліну — це зробить їжу більш ароматною.

4. Гасимо соду оцтом або лимонним соком. Додаємо її в тісто разом з борошном.

5. Перемішуємо. Вийшло досить густе тісто. Розбавляємо його кефіром і заважаємо до тих пір, поки не зникнуть всі сухі грудочки борошна.

Дивіться також:  Ажурні млинці на молоці - рецепти тонких млинців з дірочками

6. І нарешті вливаємо в миску рослинне масло. Знову заважаємо.

7. Випікаємо з отриманого тіста тонкі ажурні гуртки.

8. Сковороду можна не змащувати.

9. Перед подачею кладемо на гарячі млинці шматочок вершкового масла.

10. Їсти подано!

Загрузка...

Як приготувати заварні млинці на кефірі і молоці

Практично такого ж набору продуктів можна зробити і інші «сонечка» — не менш смачні, але зовсім іншим способом. Давайте подивимося, як приготувати це смачне частування, роблячи заварне тісто.

Інгредієнти:

  • Борошно, молоко, кефір — по 1 ст.;
  • Яйця — 2 шт.;
  • Рослинне масло — 2 ст. ложки;
  • Сіль — щіпка;
  • Сода — 1 ч. ложка;
  • Цукор — 2 ст. ложки.

Всі необхідні продукти попередньо дістаємо з холодильника. Вони нам знадобляться кімнатної температури.

Спосіб приготування:

1. Беремо глибоку миску і просіваємо в неї борошно. Відразу ж перемішуємо борошно з содою.

2. В окремій мисці з’єднуємо сирі яйця з сіллю і цукром. Збиваємо інгредієнти виделкою.

3. Вийде ось така маса з бульбашками повітря на поверхні.

4. Додаємо в неї кефір. Заважаємо.

5. Поступово всипаємо в готову рідку суміш борошно.

6. Замішуємо тісто. Коли воно стане повністю однорідним, припиняємо заміс і залишаємо його на 15 хвилин.

7. В цей час доводимо до кипіння молоко. Тонкою цівкою вливаємо його в наше тісто, відразу ж перемішуючи.

8. Майже готово. Залишився останній інгредієнт — масло.

9. Тепер можна приступати до випікання!

10. Як слід розігріваємо сковороду. Для першого виробу її можна змастити маслом. Обсмажуємо кожен млинець з обох сторін.

11. Ласощі виходить ось таким ажурним і рум’яним. Після охолодження подаємо до столу.

Покроковий рецепт ажурних млинчиків з окропом

Якщо вам сподобалася вище описана технологія, то значить ви любителі заварних виробів. Тому зараз запропоную ще один варіант приготування заварного ласощі, але замість молока будемо використовувати окріп.

Дивіться також:  Млинці на кислому молоці. Рецепти приготування пишних млинців з дірочками

Така заміна нітрохи не погіршить смак готового блюда, зате «гуртки» точно вийдуть тонкими. Перевіримо на практиці?!

Інгредієнти:

  • Кефір — 500 мл (жирність не менше 3,2 %);
  • Рослинне масло — 3-4 ст. ложки;
  • Сода — 0,5 ч. ложки;
  • Борошно — 300 гр.;
  • Яйця — 2 шт.;
  • Сіль — 1 ч. ложка;
  • Цукор — 0,5 ч. ложки;
  • Вода — 1 стакан.

Спосіб приготування:

1. Виливаємо в невелику каструльку кефір. Додаємо сюди ж яйця (можна їх попередньо злегка збити, а потім додати), а також цукор і сіль.

2. Перемішуємо і ставимо каструлю на вогонь. Нагріваємо отриману масу до 60 градусів. Після цього знімаємо її з вогню і з’єднуємо з борошном.

3. Кип’ятимо склянку води. Розводимо в окропі соду і вливаємо його тонкою цівкою в тісто. Слідом додаємо масло. Все перемішуємо.

4. Через 30-40 хвилин починаємо піч вироби. Нагріваємо і змащуємо сковороду. Обсмажуємо заготовки з обох сторін.

5. Готово!

Смачні млинці з дірочками на молоці і кефірі

І в завершенні майстер-клас в вигляді відео-сюжету по випічці нашого обговорюваного частування. Спосіб приготування як завжди простий. Головне, робимо все з любов’ю і без грудочок 😀 .

Вам знадобиться: 500 грам кефіру (2,5% жирності); 1 склянку молока (250 грам); 1,5 склянки борошна; 2 середніх яйця; 2 столових ложки цукру; 0,5 чайної ложки солі; 1 чайну ложку соди (без гірки); 3 столових ложки рослинної олії.

Всього чотири нескладних рецепта, і у вашому будинку кожен день буде гаряче смачне частування для всієї родини. Я рекомендую кожному спробувати таке млинцеве тісто, використовуючи одночасно молоко і кефір. Виходить все незрівнянно!

Бажаю всім кулінарних успіхів!