Млинці на кислому молоці. Рецепти приготування пишних млинців з дірочками

Добрий день!! І знову сьогодні популярна тема — пекем млинці на кислому молоці. Адже часто буває так, що молоко скислось, а викинути шкода його, ось тут то і можна проявити свої кулінарні таланти і замість звичної рецептури ласощі, зробити його по-новому.

Що мені подобається від такого тесту, що страву можна зробити особливо пишне і ароматне, спробуйте і ви приготувати, напевно вам сподобається!! Ну а якщо не вразить, то смажте звичайним способом на молоці або кефірі))

Цікаво, що на Русі найпопулярнішими були гречані млинці. Зараз їх теж роблять, але не так часто, хоча вони є дуже корисними.

Як спекти пишні млинці на кислому молоці

Почнемо ми, як завжди, з самого простого способу приготування. Якщо ви ніколи не пробували ласощі на кислому молоці, то потрібно це виправити, так як такі млинці виходять ніжними, ароматними і пишними.

Інгредієнти:

  • Скисле молоко — 0,9 л;
  • Яйця — 2 шт.;
  • Цукор — від 2 до 4 ст. л.;
  • Соняшникова олія — 5 ст. л.;
  • Борошно — 2 ст.;
  • Сода — 2 гр.;
  • Сіль — щіпка.

Спосіб приготування:

1. Яйця необхідно збити разом з цукром і сіллю.

2. Налийте половину молока і поступово введіть борошно.

Молоко повинно бути кислим і теплим.

3. Все добре перемішуємо, доливаємо решту молока і додаємо соду, олію.

4. Сковороду прогріваємо, змащуємо маслом і виливаємо необхідну кількість тіста. Перевертаємо першу сторону, коли почнуть коричниветь краю. Випікаємо другу сторону 1-2 хвилини.

Загрузка...

Рецепт тонких млинчиків з дірочками

А ще я хочу вас запевнити, що найсмачніші і мереживні коржики виходять саме з кислого молока. Їх також можна їсти як окрему страву або начиняти різними начинками.

Дивіться також:  Як приготувати млинці на молоці? 5 швидких і смачних рецептів млинців в дірочку

Інгредієнти:

  • Кисле молоко — 1 ст.;
  • Яйця — 1 шт.;
  • Борошно — 1 ст.;
  • Рослинне масло — 3 ст. л.;
  • Сіль — 1/2 ч. л.;
  • Сода — 1/2 ч. л.;
  • Цукор — 1 ст. л..

Спосіб приготування:

1. У глибоку миску налийте кисле молоко, вбийте яйце, всипте борошно, цукор, сіль і додайте рослинне масло.

2. За допомогою міксера збийте тісто і залиште його на півгодини.

3. Соду гасимо окропом і додаємо в тісто, перемішуємо.

4. Готуємо сковороду. Наливаємо тісто і обсмажуємо ласощі з двох сторін. Подаємо до столу!!

Млинці на кислому молоці без яєць

А зараз поділюся з вами рецептом, на основі якого страва вийде пишним і не буде рватися при перекиданні, і це з мінімальним набором продуктів.

Інгредієнти:

  • Кисле молоко — 1 л;
  • Цукор — 4 ст. л.;
  • Борошно — 2 ст.;
  • Сіль — щіпка;
  • Рослинне масло — 5 ст. л..

Спосіб приготування:

1. Молоко наливають у чашку, додаємо рослинне масло, цукор і сіль.

2. Поступово додаємо просіяне борошно, перемішуємо дуже ретельно.

3. Прогріваємо добре сковороду і змащуємо олією. Обсмажуємо страва з двох сторін. Насолоджуємося!!

Простий рецепт з окропом

Не можу обійти стороною заварні млинці. І взагалі я думаю, що з замешиванием тесту не повинно виникати проблем, головне навчитися пекти коржики.

Інгредієнти:

  • Кисле молоко — 250 мл;
  • Сода — 0,5 ч. л.;
  • Яйця — 2 шт.;
  • Цукор — 2 ст. л.;
  • Рослинна олія — 50 мл;
  • Щіпка солі;
  • Борошно — приблизно 6 ст. л.;
  • Окріп — приблизно 0,5 ст..

Кисле молоко можна замінити на кисляк або кефір.

Спосіб приготування:

1. Спочатку в молоко додаємо соду і залишаємо на деякий час. Маса повинна трохи збільшитися. А яйця збиваємо з цукром і сіллю.

Дивіться також:  Млинці з начинкою - прості і смачні рецепти млинців на святковий стіл

2. Влийте до яєць рослинне масло, збийте.

3. Тепер це все вилийте до молока із содою. Перемішайте.

4. Поступово додавайте борошно, одночасно збиваючи все міксером, щоб не було грудочок.

В залежності від густоти тіста, залежить і товщина млинців — гущі-товщі, жиже-тонше.

5. Таку страву треба смажити на розпеченій сковороді без масла.

Загрузка...

Товсті млинці на кислому молоці з дріжджами

Я не знаю жодної людини, яка б жодного разу не пробував це блюдо. А все тому, що наші «сонечка» є споконвічно російськими і радують всіх свої ароматом і смаком. Звичайно, у наш час їх можна купити, але краще все-таки робити домашні млинці.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне — 330 гр.;
  • Молоко кисле — 550 мл;
  • Дріжджі сухі — 6 гр.;
  • Яйце — 1 шт.;
  • Цукор — 20 гр.;
  • Сіль — 7 гр.;
  • Масло рослинне — 2 ст. л..

Спосіб приготування:

1. В 100 мл теплого молока потрібно додати дріжджі, 1 чайну ложку цукру, 3-4 столові ложки борошна і розмішати.

2. Далі накрийте харчової плівкою і залиште в спокої в теплому місці на 10-15 хвилин.

3. Дріжджі за цей час повинні піднятися «шапочкою».

4. Тепер візьміть миску і вилийте оставшее молоко. До нього додайте сіль і цукор, налийте дріжджову суміш, вбийте яйця, насипте просіяне борошно, влийте рослинне масло.

5. Добре розмішайте тісто, воно повинно вийти без грудочок.

6. Накрийте рушником і залиште підніматися години на 1,5. За цей час тісто потрібно кілька разів перемішувати.

7. Випікаємо страву на розпеченій стороні, змазаній рослинною олією або шматочком сала звичним способом. А подаємо з улюбленим соусом або свіжими ягодами.

Відео про те, як приготувати пишні млинці

Ну а по моєму вже традицією, на завершення для вас докладний сюжет з усіма хитрощами. Дивіться і вчіться випікати млинці з дірочками!!

Дивіться також:  Оладки з кабачків з простим і смачним рецептом

На сьогодні у мене все. Гарного всім настрою!!