Мариновані помідори з аличею на зиму

Маринованные помидоры с алычой на зимуСоковиті, солодко-кислуваті консервовані помідори в маринаді чудово поєднуються при закритті в банки з таким фруктом, як алича. Вона надає їм невелику кислинку і терпкість, тому смак такий закуски в рази покращується.

Сезон збору аличі якраз збігається з сезоном дозрівання помідорів, тому вам не доведеться шукати ці продукти по черзі. Для консервації вибирайте щільні плоди з непошкодженою шкіркою.

Для одного 2-літрової банки вам потрібно:

  • 800 г помідорів;
  • 200 г аличі;
  • 0,5 пучка селери;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1,5 ст. л. рослинного масла;
  • 1 ст. л. 9% оцту;
  • 1 ст. л. цукрового піску;
  • 1 ч. л. солі з верхом;
  • 5 горошин чорного або запашного перцю;
  • 1 таблетка аспірину.

Приготування

1. Помідори і аличу промийте у воді. Помістіть в банку спочатку помідори, злегка натискаючи їх, щоб мінімізувати просвіти, а потім всипте в банку аличу. Фрукти якраз заповнять собою просвіти між овочами.
2. Залийте банку окропом і дайте простояти з ним близько 10-12 хвилин. Цей метод консервації називається «подвійне заливання».
3. Після зазначеного часу злийте окріп в каструлю з допомогою зливний кришки. Ви можете самостійно проробити отвори у звичайній пластмасовій кришці ножем або ножицями.
4. У каструлю наріжте пластинами зубчики очищеного і промитого часнику і всипте сіль з цукровим піском. Поставте каструлю з розсолом на вогонь і доведіть до кипіння.
5. У банку всуньте зелень селери і всипте горошини перцю. Влийте рослинне масло і 9% оцет.
6. Залийте банку з фруктами і овочами гарячим розсолом і відразу ж киньте в неї 1 таблетку ацетилки.
7. Укупорьте банку за допомогою ключа для консервації закаточной кришкою.
8. Переверніть верх дном і дайте охолонути в такому положенні для подальшого приміщення в комору.
9. Ваші мариновані помідори з аличею на зиму готові!

Дивіться також:  Варення з винограду