Маринад для шашлику з свинини: 13 рецептів приготування для мякого і соковитого мяса

Добрий день всім! У наше місто прийшло справжнє літо. За вікном +25 і яскраво світить сонце. Працювати, звичайно, в такі дні ні кому не хочеться і ті, хто відпочивають, знаходять приводи, щоб з’їздити на пікнік. І це класно, але пам’ятайте, що який би не був теплий травень, в цей час особливо активні кліщі, так що будьте на сторожі.

Хоча сьогодні мова піде не про цих бридких комах. Поговоримо про більш приємне. А саме про смачне і ароматне шашлику з свинини.

Докладно ми розглянемо питання про те, який маринад підходить для даного виду м’яса. Адже всім хочеться, щоб блюдо вийшло не сухим, а лакомным і соковитим.

Якщо ви новачок в цій справі, то в попередній статті (посилання на неї вже дала в самому початку посту), я розповідала докладно про те, як вибрати м’ясо і підготувати його, поради з маринування та смаження на вугіллі. Так що не полінуйтеся, і перед початком прочитайте рекомендації.

Рецепт маринаду з мінеральною водою, по якому м’ясо виходить м’яким і соковитим

Почнемо ми з самого, на мій погляд, простого і обалденного способу готування. Продуктів знадобиться по мінімуму, часу теж потрібно зовсім трохи. Але результат радує всіх.

Інгредієнти:

  • Вирізка або шийка свинини — 1 кг;
  • Несолона мінеральна вода з газом — 1 пляшка;
  • Ріпчаста цибуля — 3 шт.;
  • Чорний і червоний перець, сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

1. М’ясо обов’язково промийте, видаліть жилки, сполучні тканини. Потім наріжте на шматочки близько 4-5 див.

2. Цибулю спочатку очистіть, а потім порізати на кільця. Потім візьміть молоток і відбийте його, після трохи присоліть, щоб овоч дав сік.

3. Візьміть емальовану і глибоку каструлю. Покладіть порізане м’ясо, відбитий цибулю і спеції. Перемішайте все руками. Залийте мінералкою і ще раз добре все «пожамкайте» в отриманій консистенції. Залиште в такому стані на 3 години, не більше.

4. Далі шматочки настроміть на шампури, при цьому можна чергувати їх з цибульними кільцями. І обсмажте над вугіллям, не забуваючи стежити і перевертати шампура для рівномірного прожарювання.

5. Їжте на здоров’я з великою кількістю свіжих овочів і зелені.

Загрузка...

Готуємо маринад з додаванням соєвого соусу

Наступний рецепт я теж дуже люблю. Я взагалі обожнюю робити м’ясо з соєвим соусом. По-перше виходить дуже насичений колір, по-друге — відмінний смак, ну і по-третє — це не дорого.

Інгредієнти:

  • Свинина — 1 кг;
  • Соєвий соус — 100 мл;
  • Оцет — 1 ст. ложка;
  • Цибуля — 2 шт.;
  • Часник — 2 зубчики;
  • Перець, сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Підготуйте всі необхідні продукти. М’якоть промийте і наріжте на середні шматочки.

2. Цибулю очистіть і частину порізати на кільця. А ось іншу частину або дрібно поріжте, або пропустіть через прес. Часник пропустити через чеснокодавку.

3. Покладіть до м’яса часник і цибулю, потім залийте соєвим соусом і поперчіть. За бажанням масу можна трохи підсолити.

4. Ретельно все перемішайте і поставте під гніт. Залиште в холодильнику на 10-12 годин, а вже потім беріться до смаження.

Дивіться також:  Котлети з фаршу. Рецепти приготування мясних котлет

Шашлик зі свинини з оцтом і цибулею

Не варто забувати і про класичному вигляді маринування. І тут найвідомішим виступає варіант на оцті з цибулею. Думаю всім дуже добре знайомий цей рецепт, тому я не зупиняюся докладно, а пропоную до перегляду наступний ролик.

Спосіб приготування м’яса на кефірі

Не можна залишити осторонь маринад на кисло-молочної основі. Знову ж набір продуктів практично однаковий, тільки додаємо кефір, який додасть частування особливу м’якість.

Інгредієнти:

  • Свинина — 2, 5 кг;
  • Ріпчаста цибуля — 1 кг;
  • Кефір нежирний — 1-1,5 л;
  • Чорний мелений перець — за смаком;
  • Лавровий лист мелений — за смаком;
  • Сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Підсвинка попередньо промийте, видаліть плівки і якщо багато жиру, то відріжте і його, але не весь. Потім поріжте на шматочки. А ось цибулю треба очистити від лушпиння і порізати на кубики. Далі стримуйте його руками для того, щоб він дав сік.

2. Тепер окремо додайте в м’ясо і цибулю, спеції, лавровий лист. Перемішайте руками. Тільки після цього з’єднайте всі разом.

3. Залийте масу кефіром і залиште при кімнатній температурі на 2 години. Або можна прибрати в холодильник, але потрібно буде збільшити час на маринування до 10 годин.

4. За годину до смаження блюдо посоліть і перемішайте. Потім відправте смажитися. У процесі готування шматочки поливайте залишилися кефірним соком.

Загрузка...

Цікавий маринад з гранатовим соком на ніч

Якщо хочеться чого-то нового або поекспериментувати, то пропоную вам наступний спосіб приготування.

Беріть в основу сік граната, він виступає в якості оцту, так що смачно буде точно.

Інгредієнти:

  • Карбонат, шийка або окіст — 2 кг;
  • Ріпчаста цибуля — 5 шт.;
  • Улюблені спеції, сіль, перець — за смаком;
  • Гранатовий сік — 1 літр.

Спосіб приготування:

1. Поріжте м’ясо на порційні шматочки. Цибулю очистіть і поріжте на кільця чи півкільця.

2. З’єднайте цибулю зі шматочками і посипте спеціями, перемішайте.

3. Далі залийте все соком так, щоб усе покрилося. Перемішайте продукти руками. Залиште маринуватися на ніч.

Гранатовий сік вибирайте натуральний і з найменшою кількістю цукру.

4. Одягніть заготовки на шампури і обсмажуйте на багатті, але не пересушите.

Маринад для свинячого шашлику з цибулею

Здавалося б що це самий елементарний вид, але і в ньому є своїм підводні камені. Так цибулю, краще блендерить, натирати на тертці або притискати руками, щоб він дав багато соку, який дуже необхідний.

Інгредієнти:

  • Свинина — 1-1,5 кг;
  • Оцет — 1 ст.;
  • Вода — 1 ст.;
  • Цибуля ріпчаста — 3-4 шт.;
  • Сіль — 1 ч. ложка;
  • Лавровий лист — 1 шт.;
  • Цукор — 0,5 ч. ложки;
  • Перець мелений — за смаком;
  • Перець горошком — 8-12 штук.

Спосіб приготування:

1. Видаліть лушпиння у цибулі і промийте його.

2. Потім наріжте півкільцями і акуратно пам’ятайте руками.

3. Порізане м’ясо на шматочки перемішайте з цибулею. Додайте перець і лавровий лист.

4. Налийте в миску небагато води, в ній розчиніть сіль і цукор, додайте оцет.

Дивіться також:  Манти з гарбузом і мясом. Як приготувати манти по-узбецьки з гарбуза і фаршу

5. Залийте цією рідиною продукти. Поставте в прохолодне місце на 4 години.

6. Смажте наше частування на шампурах або решітці.

Рецепт маринаду для м’яса з додаванням ківі

Ось ще незвичайний варіант з додаванням екзотичного фрукта. Чесно кажучи я ще не пробувала такі стейки, але впевнена, що це теж класний спосіб готування.

Інгредієнти:

  • Свиняча шийка — 1,5 кг;
  • Цибуля — 2 шт.;
  • Чорний перець, сіль — за смаком;
  • Рослинне масло — 3-4 ст. ложки;
  • Ківі — 2-3 штуки.

Спосіб приготування:

1. Шийку промийте і наріжте на кубики, приблизно 4 на 4 див.

2. Ківі беріть тверді. Помийте їх, очистіть від шкірки. Потім за допомогою блендера або терки зробіть фруктове пюре.

3. Цибулю теж необхідно без лушпиння подрібнити в блендері. До цибулевої кашки додайте сіль і перець, налийте олію і за бажанням будь-які спеції.

4. Покладіть шматки шийки у велику каструлю або спеціальну ємність. Залийте масою з ківі і цибулевої консистенцією. Добре перемішайте і накрийте харчової плівкою. Приберіть в холодильник на 3 години.

5. По закінченню часу нанизуйте на шампури шматочки і обсмажуйте до готовності.

Як замаринувати м’ясо в майонезно-цибульному соусі

Ще хочу поділитися варіантом з додаванням майонезу. Він дуже підходить для свинини. Так що якщо ви любитель більш жирного блюда, то робіть все по наступному фото рецептом.

Інгредієнти:

  • Свинина 2 кг;
  • Цибуля — 1 кг;
  • Майонез — 300 гр.;
  • Приправа для шашлику — за смаком;
  • Сіль, перець — за смаком.

Спосіб приготування:

1. М’ясо треба нарізати порційно. Після посоліть і поперчіть, додайте приправу.

2. Цибулю почистіть і поріжте на кільця.

Краще брати невеликі за діаметром цибулини.

3. До шматочках покладіть цибулю і заправити все майонезом, добре перемішайте.

4. Поставте форму в холодильник на 6 годин. Через пройдене час нанизуйте вироби на шампури, чергуючи я цибулею і будь-якими овочами, наприклад з помідорами. Обсмажте на вугіллі або в електро шашлычнице.

Робимо маринад для шашлику на мінералці з лимоном

Є ще один універсальний метод з мінералкою, але для кислинки і ароматності додають ще лимон. Виходить так, що пальчики оближеш.

Інгредієнти:

  • Шийка — 1,5 кг;
  • Лимон — 2 шт.;
  • Ріпчаста цибуля — 2 шт.;
  • Мінеральна вода — 0,75 л;
  • Приправи — 1 ст. ложка;
  • Перець, сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Цибулю очистіть і поріжте на кільця. Лимон помийте і обсушіть. Наріжте його на часточки або тонкі кухлі.

При різанні цибулі ніж можна змочити в холодній воді, так ви зменшите можливість появу сліз.

2. М’ясо порізати на середні шматочки, покладіть в каструлю. Додайте приправу, посоліть і поперчіть. З однієї часточки лимона вичавте сік. Перемішайте все руками. Укладіть і примніть цибулю.

3. Залийте мінералкою і залиште на 3 години.

4. Укладіть всі продукти, включаючи цибулю і лимон на решітку. Засмажуйте на вугіллі до готовності.

Маринуємо на пиві свинину для шашлику

Якщо ви любите пиво, але пити його не можна, то додайте його до нашого соусу. Алкоголь вам не нашкодить, зате смак дивовижний отримаєте.

Дивіться також:  Свинина на сковороді: 9 простих і смачних рецептів

Інгредієнти:

  • Свинячий ошийок — 1,5 кг;
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • Часник — 4 зубчики;
  • Темне пиво — 350 мл;
  • Сіль — за смаком;
  • Базилік — за смаком;
  • Приправа для гриля — 1 ч. ложка;
  • Приправа для мяса — 1 ч. ложка.

Спосіб приготування:

1. М’якоть наріжте на шматочки.

2. Наріжте півкільцями цибулю і подрібніть часник.

3. Насипте всі приправи, сіль і перець.

4. Візьміть темне пиво і залийте підготовлені інгредієнти.

5. Тепер покладіть сухий базилік і все перемішайте руками.

6. Накрийте масу харчовою плівкою і приберіть в холодильник на 12 годин, а краще на добу.

7. Коли почекайте необхідний час, вирушайте розпалювати багаття. Одягніть на шампури шматочки.

8. Обсмажуйте на вугіллі, без вогню, до готовності.

Рецепт маринаду для шашлику на вини за відео з YouTube

А пробували винний маринад? Дуже навіть пікантно виходить. А вино можна використовувати будь, біле або червоне, на ваш вибір.

Готуємо шашлик в маринаді на оцті

Крім звичайного оцту можна також використовувати і рисовий. Плюс додати різні спеції і сік лайма, а також не забувайте про соєвий соус. Так само така консистенція підходить і для замочування овочів.

Інгредієнти:

  • Рисовий оцет — 2 ст. ложки;
  • Соєвий соус — пляшка;
  • Лайм — 1 шт. для соку;
  • Подрібнений часник — 1 ст. ложка;
  • Подрібнений червоний перець — 1 ч. ложка;
  • Шалот рубаний — 1 шт.;
  • Кунжутне масло – 1 ч. ложка;
  • Тертий імбир — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Підготуйте всі продукти і змішайте їх в глибокій чашці.

За бажанням можна ще додати 1-2 ч. ложки цукру.

2. М’ясо, вам знадобиться 1,5-2 кг, промийте і поріжте на порції.

3. Покладіть шматки в рідку масу так, щоб вони повністю потонули.

4. Заготівлю поставте на 2 години в холодильник. Час можете збільшити.

5. Також можете підготувати овочі для смаження. Коли пройде час, шматки поріжте навпіл і нанизуйте по черзі з овочами. Обсмажуйте, повертаючи шампури.

Як приготувати маринад з помідорів

І завершальним сьогодні буде варіант з червоними томатами. Бажано вибирати стиглі та соковиті. До речі, якщо немає помідор, то їх можна замінити на томатну пасту.

Інгредієнти:

  • Свиняча шийка — 2 кг;
  • Помідори червоні — 200 гр.;
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт. ;
  • Сіль — 1 ч. ложка;
  • Перець чорний мелений — 1 ч. ложка.

Спосіб приготування:

1. М’ясо поріжте на кубики, см 5 на 5. Помідори помийте і поріжте на дрібні шматочки.

Можна попередньо опустити томати в окріп, зняти шкірку.

2. Цибулю поріжте півкільцями і посоліть. Потім пам’ятайте руками. Додайте помідори і цибулю до свининою. Посипте все перцем і встановіть гніт, залиште години на 3.

3. Нанизуйте промариновані шматочки на шампури.

4. Обсмажте котлети на гарячому вугіллі.

Яка ж апетитна добірка сьогодні вийшла. Я хоч вчора їла шашличок, але вже знову хочу! Чекаємо наступних вихідних і в похід!