Манти з гарбузом і мясом. Як приготувати манти по-узбецьки з гарбуза і фаршу

Всім привіт!! Сьогодні будемо готувати обалденно смачні манти з м’яса з додаванням гарбуза. Ми вже з вами добре розібрали як готувати тісто, щоб воно не рвалося при варінні і вийшло еластичним, знаємо всі найцікавіші варіанти ліплення. Залишилася справа за малим, розібрати основні начинки нашого страви.

Чому я вибрала варіант саме з гарбузом?! Та все просто, це найулюбленіший вид багатьох народів, адже завдяки овочевий складової страва виходить дуже соковитим. Ми з вами розглянемо два способи готування: манти з рубаним м’ясом і манти з фаршем по-узбецьки, природно в обох випадках з додаванням гарбуза.

Покроковий рецепт приготування мантів з м’ясом і гарбузом

Отже, нам знадобляться наступні інгредієнти:

Тісто:

  • Борошно — 800 гр.;
  • Вода — 200 мл;
  • Яйце — 1 шт..

Начинка:

  • Гарбуз — 400 гр.;
  • Цибуля -1/2 кг;
  • Свинина — 1,5 кг (жирна);
  • Перець, сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

1. На робочу поверхню просійте борошно, у центрі зробіть ямку і вбийте в неї яйце. Акуратно додайте воду, трохи підсолити. Замісіть тісто. Оберніть його харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 30-40 хвилин.

2. В цей час займемося приготуванням начинки. Для цього м’ясо промийте і обсушіть. Порубаєте кухонним ножем як можна дрібніше.

Якщо є курдюк, то обов’язково додайте його в фарш.

3. Цибулю очистіть і теж дрібно поріжте на кубики.

4. Гарбуз помийте і очистіть від шкірки. М’якоть наріжте на невеликі брусочки.

5. З’єднайте м’ясо з гарбузом і цибулею, посоліть і поперчіть. Добре перемішайте. Начинка готова.

6. Готове тісто розділіть на 4 рівні частини, з кожної розкачати ковбаску і розрізати її на рівні шматочки. Розкачайте кожен шматочок в коржик покладіть по 1-2 столових ложки начинки. Сформуйте манти.

Дивіться також:  Мясо по-французьки в духовці смачний рецепт

7. Мантоварку або пароварку змащуємо олією і викладаємо наші пиріжки з м’ясом. Варимо на пару близько 40 хвилин.

8. Подаємо манти з гарбузом і рубаним м’ясом гарячими, зі сметаною і зеленню.

Загрузка...

Манти з гарбузом і фаршем по-узбецьки

У чому ж відмінність узбецьких поз від звичайних?! Все дуже просто, головна відмітна особливість полягає в тому, що замість рубленого м’яса використовують м’ясний фарш. Я до речі сама дуже часто роблю наше тісто з м’ясом саме з фаршу. Мені подобається такий спосіб, так як готується таке блюдо набагато швидше.

Давайте розберемо всі нюанси приготування.

Інгредієнти:

  • Яловичина — 350 гр.;
  • Баранячий фарш — 150 гр.;
  • Гарбуз — 400 гр.;
  • Цибуля ріпчаста — 3 шт.;
  • Борошно — 400 гр.;
  • Вода — 150 мл;
  • Яйце — 1 шт.;
  • Рослинна олія — 25 мл;
  • Масло вершкове — 100 гр.;
  • Перець, сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

1. У глибокій ємності з’єднайте борошно, яйце, воду і щіпку солі. Сюди ж додайте 1,5 столової ложки рослинної олії. Руками замісити еластичне тісто і залиште його на годинку відпочити, прикривши плівкою або чашкою.

2. Пропустіть Через м’ясорубку яловичину і змішайте з баранячим фаршем. Сюди ж додайте дрібно порізаний, очищений цибулю. Також посоліть і поперчіть за смаком. Все добре перемішайте.

Для соковитості фаршу додайте 1/2 склянки води.

3. Гарбуз очищаємо, натираємо на крупній тертці. Сік зливаємо, додаємо до суміші розм’якшене вершкове масло. Змішуємо м’ясної та овочевий фарш.

4. Робимо наші пиріжки, поклавши на середину начинку і скріплюючи протилежні сторони.

5. Викладаємо наші заготовки в ємність, не забуваючи змастити її олією, тісто не прилипло і бульйон зберігся в цілості. Варимо на пару 40 хвилин. Приємного апетиту!!

Дивіться також:  Свинина на сковороді: 9 простих і смачних рецептів

До речі, можна овочевий і м’ясний фарш не поєднувати, а готувати окремо: одні будуть манти з м’ясного фаршу, а інші з гарбузового.

Ось в принципі і все. Як завжди все геніально і просто, ну і звичайно ж дуже смачно!! Признавайтесь, ви пробували манти з гарбузом?? Пишіть свої враження у коментарях. А я кажу вам поки і до нової зустрічі!! Ну і наостанок невеликий відео сюжет поетапного приготування нашого страви, приємного перегляду!!