Малосольні огірки в пакет за рецептами швидкого приготування

Добрий день. Сьогодні я хочу поговорити про найпопулярнішою річної закуски — про малосольних огірках. Не знаю як у вас, а от у нашій сім’ї це блюдо завжди йде на ура, особливо якщо в спекотний літній день ти знаходишся на дачі і немає нічого простішого як по швидкому засолити ці овочі в пакеті.

Насправді цей варіант приготування увійшов в наше життя кілька років тому, але відразу ж сподобався всім і до цих пір користується великою популярністю. Ну а саме головне його достоїнство полягає в швидкості виготовлення.

Не дивлячись на те, що маринування огірків за допомогою поліетиленових пакетів вважається справою з простих, тут теж є свої нюанси, які треба обов’язково дотримуватися. Наприклад сіль потрібно брати тільки саму звичайну, не йодовану, а робити все потрібно чистими руками.

Також не забувайте і про те, що самі овочі перед приготуванням потрібно ретельно промивати, а щоб вони в підсумку хрустіли, найкраще заливати їх на кілька годин холодною водою. Пам’ятайте і про те, що в будь-яку рецептуру завжди можна додати улюблені прянощі, наприклад листя смородини або дуба, запашний перець, гілочки базиліка, ну і обов’язково кладіть кріп і часник.

Рецепт швидкого приготування малосольних огірків в пакеті

Перед початком готування за будь-яким методом спочатку підготуйте всі інгредієнти і не забудьте про гарний настрій, і лише потім беріться за роботу.

Дуже часто виникає питання з приводу того, скільки знадобиться солі на 1 кг огірків? Зазвичай кладуть 1 столову ложку.

Інгредієнти:

  • Огірки свіжі — 8-10 шт.;
  • Часник — 8 зубчиків;
  • Кріп зелений — 1 пучок;
  • Мелений перчик — 0,5 ч. ложки;
  • Цукровий пісок — 0,5 ст. ложки;
  • Сіль крупного помелу — 1 ст. ложка.

Спосіб приготування:

1. Для початку підготуйте всі продукти. Огірки ретельно промийте, кріп обполосніть, а з часнику видалити лушпиння.

Дивіться також:  Малосольні огірки - 7 рецептів швидкого приготування з часником і зеленню

Якщо у вас вже не свіжі, а мляві огірки, то попередньо замочіть їх на кілька годин у воді. Так овочі наситяться вологою і після соління будуть хрусткими.

2. Тепер у кожного зеленого коренеплоду відріжте кінчики з двох сторін.

3. Кріп дрібно наріжте ножем, а часточки часнику порізати на тонкі пластини.

4. До порізаної зелені додайте сіль, цукор і перець, трохи струсніть заготовку. У пакет укладіть підготовлені огірки, а зверху засипте їх прянощами, не забувши покласти часник.

5. Пакет щільно зав’яжіть, при цьому випустивши все повітря. Трохи потрусіть його, щоб спеції рівномірно розподілилися по овочам. Залиште в такому стані на 5 годин в холодильнику, або на дві години в теплі, періодично повертаючи одержимі з боку на бік.

6. По закінченню часу дістаньте овочі з пакеті, розріжте на смужки або гуртки і пригощайтеся закускою.

Загрузка...

Солимо огірочки за 2 години в холодильнику

Ну а головний секрет хрустких малосольних овочів полягає в холодильнику. Адже завдяки холоду, коренеплоди покриваються вологою і набагато швидше просаливаются, за рахунок чого не втрачають свою пружність.

Інгредієнти:

  • Свіжі огірки — 1 кг;
  • Сіль — 1 ст. ложка з верхом;
  • Трави, спеції — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Огірки добре промийте і замочіть в холодній воді на 2 години. Потім відріжте хвостики з двох сторін.

2. Візьміть щільний пакет і покладіть в нього плоди. Дрібно наріжте зелень, насипте її в пакет, додайте сіль. Кульок замотайте і добре струсіть.

Якщо боїтеся, що під час засолювання може побігти сік із пакета, то додатково покладіть ще один кульок.

3. Заготівлю приберіть в холодильник на 2 години, а потім спробуйте на смак.

Овочі на вигляд виходять як свіжі, зате на смак шалено смачні і зовсім не пересолені.

Дивіться також:  Папороть орляк: 6 рецептів приготування

Як зробити малосольні огірки в пакет сухим способом

Якщо вам терміново потрібна така закуска, а часу зовсім немає, завжди пам’ятайте, що овочі можна порізати і тоді процес соління піде набагато швидше.

Інгредієнти:

  • Огірки — 1 кг;
  • Суцвіття кропу — 2 шт.;
  • Зелень кропу — 1 пучок;
  • Часник — 2-3 зубчики;
  • Сіль — 1 ст. ложка.

Спосіб приготування:

1. Овочі промийте і розріжте вздовж на 2-4 частини.

Для засолювання вибирайте свіжі огірки невеликого і однакового по довжині розміру.

2. Порізані скибочки покладіть в поліетиленовий пакет.

3. Кріп промийте і просушіть. Зелень ж дрібно нашаткуйте.

4. Тепер зелень і суцвіття теж покладіть в пакет.

5. Часник очистіть від шкірки і натріть на тертці прямо в пакет. Додайте сіль.

6. Далі зав’яжіть пакет так, щоб усередині нього залишилося повітря. Пару раз добре струсніть вміст.

7. Залиште заготовку на пару годин у теплому місці, або приберіть в холодильник.

Відео рецепт про те, як посолити огірки, щоб вони вийшли хрусткими

Такий спосіб приготування дозволить вам отримати ідеальне страва рівно через годину. Звичайно, всі варіанти дуже схожі один на одного, тому можна сміливо вибирати один рецепт із збірки і готувати завжди за нього.

Загрузка...

Швидкий варіант засолювання за 5 хвилин

А ось дуже оригінальний рецепт з додатковими спеціями. Якщо ви любителі гостренького, то вам точно сподобається. Плюс до всього ми додаємо оцет, що в рази дозволить прискорити процес маринування.

Інгредієнти:

  • Огірки — 0, 5 кг;
  • Цукор -1 ст. ложка;
  • Сіль -2 ст. ложки;
  • Свіжий кріп – 3-4 гілочки;
  • Парасольки — 1-2 шт.;
  • Часник — 2 зубчики;
  • Гострий перець — 1 шт.;
  • Оцет — 1 ст. ложка.

Спосіб приготування:

1. Овочі добре промийте і розріжте краю. Потім наріжте на середні шматочки.

Дивіться також:  Дуже смачна квашена капуста: 7 простих способи приготування хрусткої і соковитою капусти

2. В окремій мисці змішайте сіль, цукор і оцет. Зелень промийте і просушіть, після, дрібно порубаєте. До неї додайте дрібно порізаний часник, порізаний колечками гострий перець без насіння, перемішайте. Тепер підготовлені прянощі з’єднайте з маринадом.

3. У пакет укладіть скибочки, заправити все маринадом, а зверху покладіть парасольки кропу. Добре зав’яжіть вміст і струсніть заготівлю протягом декількох секунд.

4. Покладіть пакетик в тепле місце на 5 хвилин, після чого закуску можна подавати до столу.

Як засолити огірки в пакет з часником і кропом швидко

Ну ось ми і підійшли до заключного методу приготування. І я хочу наостанок дати ще одну пораду. Якщо у вас не сильно свіжі овочі або перерослі, то крім замочування у воді, акуратно зробіть їх голкою або зробіть хрестоподібні надрізи, щоб вони і промариновались, і стали соковитими і хрусткими.

Інгредієнти:

  • Огірки — 1 кг;
  • Кріп — 1 пучок;
  • Часник — 2 зубчики;
  • Сіль — 1 ст. ложка.

Спосіб приготування:

1. Кріп промийте і просушіть. Подрібніть за допомогою ножа.

2. З часнику видалити лушпиння і поріжте на дрібні шматочки.

3. Овочі ретельно промийте і обріжте хвостики. Покладіть їх в пакет.

4. Тепер додайте порізаний кріп і часник, насипте сіль.

5. Щільно закрийте пакет і добре потрусити вміст. Приберіть в холодильник на 5 годин, періодично струшуйте пакет, щоб соління відбувалося рівномірно. По закінченню часу закуска готова до вживання.

Чесно кажучи я вже чекаю не дочекаюся, коли ж підуть наші домашні огірочки, щоб насолодитися їх смаком та користю, звичайно спочатку в свіжому вигляді, ну а потім і в малосольном. А ви любите ці овочі? Чекаю ваших відповідей, а може і рад з приготування. Буду рада всім! Пишіть коментарі і заходьте частіше в гості!