Малосольні огірки — 7 рецептів швидкого приготування з часником і зеленню

Доброго всім ранку, а може дня або вечора, але це не важливо. Важливо те, що ви завітали до мене в гості, а значить я знову поспішаю вас порадувати чимось шалено смачним і корисним.

Знаєте, сьогодні я ходила на ринок і не втрималася, купила перші свіжі домашні огірочки. Вони хоч ще і дорогуваті, але відірватися від них неможливо. А ще моєю слабкістю є малосольні «хрустики», і готувати я їх люблю саме з самих перших ранніх сортів.

Існує достатня кількість різних рецептів для засолювання швидкого приготування. Я найчастіше волію експрес-метод у пакеті, хоча і від маринування в банку не відмовляюся. Адже головна додати побільше зелені і часничок. А сам процес нескладний. Якщо ви ще жодного разу не робили такі заготовки, то саме час почати!

Хочу вас попередити, що який би рецепт ви не вибрали, закуска вийде чудова на смак і хрускіт. І не менш важливим плюсом є те, що робиться вона швидко і підходить як для салатів, так і для будь-яких гарячих страв, наприклад для м’яса по-французьки з картоплею.

А перш ніж перейти до знайомства популярних технологій приготування, я хочу ще поділитися супер новиною! Нарешті ми дочекалися виходу в світ книги від Дениса Повага «Домашній бізнес на блозі»! І вже в червні її можна буде отримати абсолютно безкоштовно! Всі подробиці читайте на leadinlife.info.

Швидкий рецепт малосольних огірків з часником і зеленню в пакеті

Насправді технологія такого швидкого соління прийшла в наше життя порівняно недавно. Адже раніше ми тільки робили заготовки на зиму, ну або використовували тільки один метод — у банку. Зараз же існує багато способів приготування, які включають в себе варіанти з холодним і гарячим розсолом, в каструлі або сухий спосіб в пакеті. А також маринувати можна не тільки на воді, але і на мінералці, звичайно ж з додаванням зелені та спецій.

На п’єдесталі стоїть вигляд малосольних огірочків в пакеті. Таким цікавим рецептом наша сім’я користується вже років 5. Мені дуже подобається такий варіант тим, що готується все дійсно дуже швидко і просто, і попередня робота мінімальна. Так що якщо у вас на порозі гості, неодмінно виготовте таку закуску.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1 кг;
  • Кам’яна сіль – 30 гр.;
  • Цукор – 10 гр.;
  • Кріп – 30 гр.;
  • Часник – 4 зубчики;
  • Лимон — половинка.

Спосіб приготування:

1. Вам знадобляться свіжі овочі невеликого розміру. Спочатку ретельно промийте їх під проточною водою. Потім покладіть їх у глибоку миску і залийте холодною водою, замочити на 1,5-2 години.

Дивіться також:  Грибна ікра - рецепти приготування на зиму з фото

2. По закінченню часу воду потрібно злити, а у огірків обережно обрізати хвостики з двох сторін.

Додатково огірки можна проткнути тонкою голкою, так вони швидше промаринуются.

3. Кріп промийте і просушіть, дрібно наріжте ножем.

4. Часник очистіть від лушпиння і дрібно порубаєте ножем або пропустити через чеснокодавку.

5. Візьміть половинку свіжого лимона і з нього в миску видавіть сік.

6. Тепер візьміть щільний поліетиленовий пакет і в нього укладіть наші підготовлені зелені овочі, посипте сіллю, цукром. Далі додайте зелень і часник, а зверху збризніть все соком.

7. Випустіть все повітря з пакету, а край щільно закрутіть. Потрясіть акуратно мішечок так, щоб всі один з одним рівномірно з’єдналося. В такому стані спочатку потримайте їх 30 хвилин в теплі, а потім на годину приберіть в холодильник. Після насолоджуйтесь своїм хрустким і солоним творінням.

Загрузка...

Класичний спосіб приготування малосольних огірків в банку

Ну і як я говорила вище, варіант соління в банку самий старовинний і досі популярний. Так зазвичай маринує овочі моя бабуся. В принципі тут все відбувається, як і в попередньому рецепті, єдине, ми окремо будемо робити розсіл.

Інгредієнти:

  • Огірки;
  • Запашна зелень;
  • Часник;
  • Сіль;
  • Вода.

Продукти беріть на око і на свій смак.

Спосіб приготування:

1. Зелені плоди добре промийте і замочіть в холодній воді на кілька годин.

2. Візьміть чисту скляну банку потрібної ємності. На дно покладіть заздалегідь нарізаний часник, чорний і запашний перець, зелень.

Для того, щоб огірки залишилися хрусткими, на дно можна покласти пару листочків вишні, хрону або дуба.

3. З замочених овочів злийте воду і відріжте хвостики з двох сторін. І укладіть їх щільно в банку, але не трамбуйте.

4. Тепер приготуйте розсіл. Налийте в каструлю води і насипте солі, беріть 2 столові ложки з гіркою на 1 літр води. Доведіть рідину до кипіння і залийте гарячим розсолом нашу заготовку в банку.

Крутим окропом заливати не рекомендується, потрібно остудити розсіл до 80 градусів.

Якщо у вас є час, то краще заливайте холодним розсолом банки, тоді ви точно збережіть хрускіт плодів.

5. Прикрийте банку кришкою і залиште на добу при кімнатній температурі. Через добу огірочки будуть малосольними. Якщо вам потрібен такий смак, то приберіть їх в холодильник, якщо хочете варіант кисліше, то потримайте ще в теплі.

Смачний посол огірочків за 2 години в холодильнику

А це найшвидший метод для приготування нашого страви. Секрет полягає в тому, що ми будемо використовувати не цілі «хрустики», а порізані. Хоча і цілісний варіант теж можна застосовувати.

Дивіться також:  Малосольні огірки в пакет за рецептами швидкого приготування

Інгредієнти:

  • Огірки — 300 гр.;
  • Кріп — 2-3 гілочки;
  • Часник — 1 зубчик;
  • Сіль — 1 ч. ложка.

Спосіб приготування:

1. Плоди помийте і наріжте кружальцями завтовшки 5 мм

2. Укладіть шматочки в банку або в пластиковий контейнер, або можна знову використовувати поліетиленовий пакет.

3. Зелень промийте, часник очистіть. Потім дрібно наріжте і засипте в банку до гурткам. Посипте все сіллю. Закрийте банку або контейнер кришкою, з пакету ж випустіть все повітря і закрутіть його. Добре перетрясите масу.

За бажанням можна додати будь-які пряні спеції.

4. Залишається прибрати ємність на 15 хвилин у холодильник. Через це час соління буде готово. Якщо ви бажаєте замаринувати цільні плоди, то тримайте їх у холодильнику 2 години.

Блюдо виходить дуже соковитим і хрустким.

Відео про те, як засолити огірки в розсолі

Багато залишаються консерваторами і не розуміють, як можна отримати малосольный варіант, не використовуючи розсіл. Тому для такої групи людей я знайшла відмінний ролик. Дивіться, готуйте і насолоджуйтеся! Все як ви любите і розсіл є, і швидкість на рівні, ну і результат найсмачніший.

Загрузка...

Варіант холодного засолу огірків на мінералці

А ось з таким способом я познайомилася зовсім недавно. Особисто сама не пробувала так готувати, зате моя знайома віддає перевагу тільки такий метод. Якщо чесно, я б ніколи не подумала, що ці зелені овочі можна маринувати на основі мінеральної води.

Інгредієнти:

  • Щільні огірочки – 1 кг;
  • Парасольки кропу – 5-10 шт.;
  • Часник – 1 велика головка;
  • Сіль – 2-3 ст. ложки без гірки;
  • Сильно газована мінеральна вода – 1 літр.

Спосіб приготування:

1. Підготуйте ємність для засолювання з щільно прилягає кришкою.

2. Часник порізати на тонкі пластинки, попередньо прибравши лушпиння. У ємність спочатку покладіть промиті парасольки, потім часник.

3. Зелені плоди промийте і просушіть, зріжте кінчики. І укладіть їх поверх зелені.

Якщо у вас вже старі огірки, то додатково внизу зробіть хрестоподібний надріз.

4. Налийте півсклянки сильно газованої мінеральної води і розчиніть в ній сіль. Залийте цією рідиною заготовку. Якщо мінералки мало, то можете долити ще з пляшки, але зазвичай вистачає зазначеної кількості.

5. Щільно закрийте вміст кришкою і приберіть на добу в холодильник. Виходять супер «хрустики».

Маринуємо огірки з часником і кропом, заливаючи окропом

Багато хто не люблять наступний варіант з-за того, що занадто гаряча вода робить закуску м’якою, але якщо додати листочки вишні і хрін, можна уникнути таку проблему.

Інгредієнти:

  • Вода — 1 л;
  • Цукор — 1 ст.;
  • Сіль — 2 ст. ложки;
  • Перець горошком — 4-5 шт.;
  • Огірки — 1,5 кг;
  • Часник — 1 головка;
  • Листя вишні — 2 шт.;
  • Хрін — шматочок;
  • Перець чилі — щіпка;
  • Парасольки кропу — 2 шт.;
  • Зелень кропу — 1 пучок.
Дивіться також:  Папороть орляк: 6 рецептів приготування

Спосіб приготування:

1. В першу чергу помийте огірки і залийте їх у тазику водою. Залиште на 4 години.

2. Часник очистіть і розріжте його на часточки.

3. В чисту банку закладіть промиті лиття вишні, парасольки кропу, хрін і перець горошком. Додайте часник і перець чилі.

4. Зверху зелені укладіть чисті зелені плоди. Додатково їх можна покрити ще зеленню кропу.

5. У каструлю налийте води, насипте сіль і цукор. Доведіть розсіл до кипіння і киплячою рідиною залийте огірки так, щоб вона покрила всі плоди.

6. Банку закрийте кришкою і залиште при кімнатній температурі до повного охолодження розсолу. А потім приберіть в холодильник.

Через добу закуска готова до вживання.

Готуємо малосольні огірочки в каструлі

Як ви вже зрозуміли з попередніх рецептів, що робити таку страву можна в будь-якій тарі, і навіть в каструлі. І щоб не бути багатослівною, відразу хочу поділитися таким методом готування.

Інгредієнти:

  • Огірки — 1 кг;
  • Сіль — 2 ст. ложки;
  • Вода — 1 літр;
  • Гіркий перець — 0,5 шт.;
  • Часник — 2 зубчики;
  • Базилік — 1 пучок;
  • Кріп парасольки — 1 пучок;
  • Лист хрону — 0,5-1 шт.;
  • Лист вишні — 3-4 шт.;
  • Лист смородини — 3-4 шт.;
  • Петрушка — 1 пучок.

Спосіб приготування:

1. Плоди добре промийте, потім відріжте хвостики.

2. Очистіть часник. Поріжте його і гострий перець на часточки.

3. Візьміть чисту і глибоку каструлю. На дно складіть заздалегідь помиті листочки, часник, спеції і перець.

4. Поверх покладіть підготовлені огірки.

5. Знову покладіть спеції і листочки.

6. Заздалегідь закип’ятіть чисту воду і їй залийте вміст каструлі. Накрийте все кришкою і залиште при кімнатній температурі до охолодження розсолу.

7. Охолодіть заготівлю і подавайте до столу.

Тепер, коли ви знаєте всі рецепти швидкого приготування малосольних огірків з часником і зеленню, то хочеться дати вам кілька порад, щоб плоди завжди виходили соковитими і хрусткими.

  • Особливу увагу звертайте на вибір зелених плодів. Вибирайте щільні овочі з яскраво-зеленим кольором і з пухирцями.
  • Перед роботою добре промивайте овочі і замочуйте їх.
  • Потім обов’язково зрізайте кінчики, а для збільшення швидкості засолювання можна робити проколи тонкою голкою, або робити хрестоподібні надрізи.
  • Не шкодуйте свіжої зелені, додавайте улюблені спеції.
  • Вибравши спосіб засолювання, робіть все по інструкції.
  • Зберігайте таку закуску в ємності, в холодильнику.

Сподіваюся у вас все вийде. Огірочки будуть смачними і хрусткими. Приємного вам апетиту!