Курячі котлети в пароварці

Куриные котлеты в пароваркеКотлети з яловичини з засмаженою скоринкою – це класика. Але зараз більшість людей намагається дотримуватися правильного харчування. І якщо готують котлети, то використовують для цього куряче м’ясо, яке вважається дієтичним продуктом.

Фарш з курячого м’яса, особливо з грудки, виходить сухуватим. Щоб курячі котлети вийшли соковитими, потрібно готувати їх дещо інакше, ніж яловичі. Наприклад, в пароварці. Такий спосіб термічної обробки зберігає в будь-якому продукті велику частину корисних речовин і вітамінів.

Курячі котлети в пароварці: тонкощі приготування

  • Для котлет можна брати філе від будь-якої частини курячої тушки – без кісток і шкіри.
  • Щоб курячі котлети не вийшли сухими і щільними, у фарш додають цибулю, молоко, вершки, майонез, сметану, кефір. А зайву рідину чудово вбере в себе манна крупа або скибочку підсушеного білого хліба.
  • Будь фарш, якщо він погано перемішана, обов’язково буде виділяти рідину. Такі котлети під час варіння расплывутся, а також можуть розвалитися. Тому фарш для котлет потрібно ретельно вимішувати, вибивати. Тоді котлети виходять пишними, м’якими і соковитими.
  • Крім основних інгредієнтів у фарш додають сіль, перець, мускатний горіх та інші спеції за смаком. Пікантність котлет, приготованим на пару, додають подрібнені гриби, фісташки, трюфелі і навіть родзинки (для витончених гурманів).
  • Котлети в пароварці можна готувати одночасно з картоплею, морквою, цвітною капустою. У такому разі котлети укладають в нижню чашу, а порізані овочі поміщають над ними. Такий порядок дотримується для того, щоб сік з сирих котлет не капав на овочі.
  • На гарнір до курячих котлет можна подати розсипчастий рис, гречку. Крупу промивають, засипають в ємність для соусів (рису) і встановлюють над чашею з котлетами.
  • Щоб котлети не прилипли до дна чаші, її обов’язково змащують рослинним маслом.
  • Курячі котлети готуються на пару 30 хвилин. Щоб кипіння було рівномірним і не переривалося, потрібно обов’язково слідкувати за рівнем води в резервуарі і вчасно її доливати.
Дивіться також:  Варення з груш
Загрузка...

Курячі котлети в пароварці класичні

Інгредієнти:

  • філе курки – 1 кг;
  • хліб пшеничний підсушений – 250 г;
  • молоко або вершки – 300 мл;
  • масло вершкове – 30 г;
  • сіль – 20 г (або за смаком);
  • перець мелений – за бажанням.

Спосіб приготування

  • Філе курки порізати шматочками і двічі пропустіть через м’ясорубку або подрібніть в блендері.
  • Хліб без кірки замочіть в молоці або вершках на 15 хвилин.
  • Фарш з’єднайте з хлібом, посоліть, покладіть за смаком перець (необов’язково).
  • Котлетну масу знову пропустите через м’ясорубку. Додайте розм’якшене вершкове масло і все добре перемішайте.
  • Чаші пароварки змастіть рослинною олією.
  • Змоченими холодною водою руками сформуйте котлети. Укладіть їх в чаші на невеликій відстані один від одного, при цьому намагаючись залишити між ними якомога більше отворів для вільної циркуляції пари.
  • Підготуйте пароварку до роботи: налийте в резервуар воду до максимальної позначки. Встановіть чаші одна на іншу. Закрийте кришкою. Увімкніть пароварку на 30 хвилин.

Курячі котлети в пароварці з цибулею і часником

Інгредієнти:

  • філе курки – 600 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • хліб білий без скоринки – 100 г;
  • молоко – 150 мл;
  • сметана – 25 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • часник – 3 зубчики;
  • сіль – за смаком.

Спосіб приготування

  • Цибулю розрізати на кілька частин.
  • Хліб замочіть в молоці на 15 хвилин.
  • Філе курки порізати на шматочки і пропустіть через м’ясорубку разом з цибулею і часником.
  • Фарш з’єднайте з хлібом і ще раз скористайтеся м’ясорубкою.
  • Додайте у фарш яйце, сметану, сіль. Добре перемішайте протягом декількох хвилин.
  • Замочіть у холодній воді руки і зліпити котлети.
  • Укладіть їх в чаші пароварки. Встановіть ємності на резервуар з водою. Закрийте кришкою. Увімкніть пароварку на 30 хвилин.
Дивіться також:  Як зберігати капусту

Курячі котлети в пароварці з манною крупою

Інгредієнти:

  • курячий фарш – 500 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • манна крупа – 1-2 ст. л.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • молоко – 100 г;
  • сіль – за смаком.

Спосіб приготування

  • Подрібніть в блендері цибулю.
  • У фарш покладіть цибулю, яйце, манну крупу, сіль і налийте молоко.
  • Ретельно все перемішайте і залиште для набухання манної крупи на півгодини.
  • Змочіть холодною водою руки, зліпити котлети.
  • Викладіть їх у змазані маслом ємності пароварки. Під час варіння котлети збільшаться в обсязі, тому між ними залишайте вільний простір.
  • Встановіть чаші на резервуар з водою, закрийте кришкою.
  • Увімкніть на 30 хвилин.
Загрузка...

Господині на замітку

  • У курячий фарш можна додати будь-які овочі. Від цього котлети стануть соковитіше, смачніше і корисніше.
  • Для додання котлет пікантності покладіть фарш пряну зелень або спеції.
  • Парові котлети не мають рум’яної скоринки. Щоб поліпшити їх зовнішній вигляд і догодити всім домочадцям, готові котлети можна на 10 хвилин поставити в добре нагріту духовку.