Курячі гомілки з картоплею в мультиварці

Куриные голени с картошкойКурка з картоплею подобається і дорослим, і дітям, а для господині взагалі є паличкою-виручалочкою, так як при мінімумі витрат у підсумку виходить смачне і поживне блюдо.

Для повсякденного приготування вечері чи святкового обіду можна використовувати цілу курку, попередньо порізавши її на порційні шматки, або взяти тільки ті частини курячої тушки, які користуються великим попитом. Наприклад, гомілки.

Перевага їх у тому, що на них багато м’яса, в них немає дрібних кісток, жилок, жиру, їх зручно їсти, тримаючи за кісточку. Звичайно, якщо не звертати уваги на правила етикету за столом. Особливо якщо на цю частину гомілки надіта симпатична папільйотки – паперовий манжет.

Гомілки займають в посуді багато місця, тому господині найчастіше готують їх окремо від гарніру, що створює масу незручностей. По-перше, потрібно мати дві конфорки, дві ємності (сковороду і каструлю). А найголовніше, потрібно все розрахувати таким чином, щоб і м’ясо, і гарнір приготувалися одночасно.

З появою мультиварки практично всі проблеми вирішилися самі собою.

Мультиварка має місткою чашею, куди легко поміщаються і гомілки, і картопля – той гарнір, на якому найчастіше господині зупиняють свій вибір.

Достатньо знати лише невеликі нюанси приготування в цій диво-каструлі, щоб в результаті отримати смачну страву.

Тонкощі приготування курячих гомілок з картоплею в мультиварці

  • Вдалим придбанням є охолоджені гомілки. Але в основному вони продаються в замороженому вигляді, тому перед використанням їх потрібно розморозити.
  • Неправильно чинять ті господині, які розморожують гомілки, зануривши їх у воду або помістивши в мікрохвильовку. У першому випадку з м’яса вимивається велика частина корисних речовин, воно стає водянистим і позбавленим смаку. У другому випадку розморожування відбувається нерівномірно. І якщо м’ясо потримати в мікрохвильовці зайві 5-10 секунд, воно з одного боку виявляється ніби звареним, а з іншого – ще холодним. Тому розморожування потрібно проводити тільки природним способом: при кімнатній температурі або в холодильнику при +5-7°.
  • Картоплю для гасіння з гомілками потрібно вибирати таку, яка не надто швидко розварюється. Інакше в результаті гомілки будуть з усіх боків покриті картопляним пюре, що створить додаткові труднощі в їх поїданні.
  • Час приготування гомілок і картоплі різне, і це потрібно враховувати при закладці в мультиварку. Спочатку доведіть до напівготовності гомілки (потушкуйте або обсмажте), а потім додайте картоплю, порізану не дуже дрібними скибочками.
  • Якщо ви хочете, щоб картопля теж був покритий рум’яною скоринкою, не додавайте цибулю безпосередньо в чашу. Його можна обсмажити окремо і з’єднати з м’ясом і картоплею в самому кінці приготування або посипати їм вже готову страву.
  • Щоб гомілки вийшли м’якими, перед приготуванням замаринуйте їх в майонезі, гірчиці, сметані. Для гостроти смаку можна додати трохи кетчупу або томатної пасти. Але в такому випадку картопля буде готуватися трохи довше звичайного.
  • Обсмажування м’яса і картоплі виробляєте в режимі «Смаження» з відкритою кришкою.
  • Запікайте продукти, встановивши функцію «Випічка» або «Запікання». Кришка при цьому повинна бути закрита. Час приготування зазвичай коливається від сорока до шістдесяти хвилин. Щоб м’ясо рівномірно просмажене, в середині циклу його потрібно перевернути на іншу сторону.
  • Якщо ви хочете гомілки загасити, спочатку їх обсмажте в режимі смаження, потім переведіть мультиварку в режим «Гасіння». Так як гасіння відбувається з додаванням рідини, картоплю не перемішуйте, інакше вона втратить форму.
  • Для додання пікантного смаку обов’язково додайте спеції і приправи. Комбінуйте їх таким чином, щоб вони поєднувалися і з картоплею, і з м’ясом. До такої страви добре підходять часник, кріп, лавровий лист, петрушка, селера, кмин і перець. Непогано поєднуються з цими продуктами коріандр, карі, хмелі-сунелі, паприка.
Дивіться також:  Як чистити опеньки

А тепер – рецепти.

Загрузка...

Курячі гомілки, запечені з картоплею в мультиварці

Інгредієнти:

  • курячі гомілки – 5-7 шт.;
  • картопля – 0,4—0,5 кг;
  • сіль;
  • перець чорний;
  • соняшникова рафінована олія – 20 г;
  • кмин – 0,3 ч. л.

Спосіб приготування

  • Гомілки вимийте теплою водою, промокніть паперовим рушником. Залиште на столі, щоб вони трохи підсохли.
  • Натріть їх сіллю і перцем.
  • Картопля очистіть, вимийте, витріть серветкою. Поріжте кружальцями. Складіть в миску, посипте кмином, злегка посоліть, збризніть маслом. Перемішайте.
  • У чашу мультиварки налийте масло. Встановіть програму «Випічка». Увімкніть. Коли масло розігріється, покладіть гомілки. Обсмажуйте, поки нижня сторона м’яса злегка не підрум’яниться. Переверніть.
  • На них викладіть рівним шаром гуртки картоплі.
  • Закрийте каструлю. Через 17-20 хвилин акуратно переверніть гомілки, при цьому частина картоплі виявиться знизу. Запікайте ще 20-30 хвилин. Якщо пролунав сигнал про закінчення роботи, знову увімкніть мультиварку на відсутню час.
  • Спробуйте картоплю. Якщо вас не влаштовує ступінь його готовності, запікайте ще кілька хвилин.

Курячі гомілки з картоплею і овочами в мультиварці

Інгредієнти:

  • курячі гомілки – 5-7 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • картопля – 5 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • часник – 3 зубчики;
  • соняшникова рафінована олія – 30 г;
  • майонез – 40 г;
  • гірчиця готова – 20 г;
  • сіль;
  • приправа для курки – за смаком.

Спосіб приготування

  • Підготовлені курячі гомілки складіть у глибоку тарілку. Покладіть майонез, гірчицю, приправу для курки, перець. Перемішайте, щоб м’ясо було покрито соусом з усіх сторін. Залиште на півгодини для маринування.
  • Моркву і картоплю поріжте скибочками завтовшки не більше сантиметра. Цибулю нашаткуйте соломкою. Часник натріть на тертці.
  • У чашу мультиварки налийте масло. Увімкніть режим «Смаження» або «Випічка». У розігріте масло опустіть гомілки і обсмажте з усіх боків. Викладіть на тарілку.
  • Замість гомілок покладіть цибулю. Спасеруйте його до світло-жовтого кольору.
  • Покладіть картоплю і моркву. Перемішайте. Злегка обсмажте.
  • Влийте склянку води. Посоліть. Поверх овочів насипте часник, викладіть гомілки. На дисплеї встановіть функцію «Гасіння». Готуйте 40 хвилин. Не перемішуйте.
Дивіться також:  Як зберігати баклажани

Курячі гомілки, тушковані з картоплею в мультиварці

Інгредієнти:

  • курячі гомілки – 5-7 шт.;
  • картопля – 0,7 кг;
  • цибуля – 200 г;
  • морква – 75 г;
  • масло топлене – 40 г;
  • приправа для картоплі – 5 м;
  • лавровий лист – 2 шт.

Спосіб приготування

  • В чаші розтопіть масло. Складіть підготовлені гомілки. Обсмажте в режимі випічки до рум’яної скоринки.
  • Цибулю поріжте кубиками, моркву нашаткуйте тонкою соломкою. Додайте до м’яса, перемішайте. Обсмажуйте до м’якості овочів.
  • Влийте 1-1,5 склянки гарячої води, доведіть до кипіння. Посоліть.
  • Засипте картоплю, порізану великими кубиками. Посипте картопляної приправою. Покладіть лавровий лист.
  • Встановіть програму «Гасіння». Готуйте одну годину.
Загрузка...

Господині на замітку

Попереднє маринування прискорює приготування м’яса. Але якщо ви для маринаду використовуєте кислі інгредієнти, то це може позначитися на смак картоплі.

Гомілки старої птиці рекомендується спочатку припустити в невеликій кількості води, встановивши режим «Гасіння», а потім додати масло і обсмажити, переключивши на функцію «Випічка» або «Запікання». Тільки після цього можна додавати картоплю.

Будь-яке блюдо з гомілок і картоплі буде смачніша, якщо в кінці приготування ви густо посыплете його тертим сиром і, не перемішуючи, прогріється протягом 10-15 хвилин.