Курячі гомілки на сковороді

Куриные голени на сковородеКуряче м’ясо добре відгукується на будь-який вид термічної обробки. Його можна варити, тушкувати, запікати і смажити.

Серед господинь великою популярністю користуються курячі гомілки. З усіх рецептів, які не забирають багато часу, господині зупиняють свій вибір на гомілках, приготованих на сковороді.

В залежності від інгредієнтів, а також від послідовності закладки продуктів гомілки можуть вийти тушкованими або смаженими, з хрусткою скоринкою або зовсім без неї, ароматними і пікантними або майже дієтичними.

Їх можна посмажити, використовуючи паніровку з борошна, мелених сухарів, кукурудзяних пластівців, а також приготувати в клярі.

Як і будь-яке м’ясо, гомілки легко вбирають в себе аромат різних трав і спецій. Тому перед тим, як додати до них ту чи іншу приправу, вирішіть: чи подобається вона вам і не буде зайвою в страві.

Також треба пам’ятати, що деякі спеції і приправи під час обсмажування набувають неприємний, а іноді навіть огидний присмак. Наприклад, така метаморфоза відбувається з часником. Тому стежте, щоб шматочки часнику, потрапивши в розпечене масло, не пересмажились. Досвідчені господині роблять таким чином: спочатку вони кладуть на сковорідку скибочки часнику, злегка його обсмажують в олії, потім прибирають. Після цього ароматизоване масло готове до подальшого використання. Те ж саме стосується червоного перцю і коріандру. Після обсмажування їх смак змінюється не в кращу сторону.

Багатьох господинь хвилює питання: скільки часу обсмажувати гомілки на сковороді. Це залежить від віку тушки, величини самих гомілок, тривалості маринування.

Гомілки курчат готуються близько 25-30 хвилин, гомілки дорослих курей краще готувати не менше 40 хвилин. Щоб переконатися, що м’ясо готове, потрібно проткнути саму товсту частину гомілки. Якщо з проколу виділяється прозорий сік, значить, м’ясо повністю просмажене. Якщо сік рожевий, а тим більше – кров’яної, то гомілки потрібно готувати далі.

Загрузка...

Курячі гомілки на сковороді: в імбирному соусі

Інгредієнти:

  • курячі гомілки – 6 шт.;
  • томат – 30 г;
  • часник – 3 зубки;
  • мед – 40 г;
  • сіль;
  • натертий свіжий корінь імбиру – 1 ст. л.;
  • цибуля – 100 г;
  • соєвий соус – 20 р;
  • соняшникова олія – 30 г;
  • перець червоний;
  • оцет – 10 мл
Дивіться також:  Рулет з лаваша, рецепти з рибою, крабовими паличками, шинкою, сиром

Спосіб приготування

  • Курячі гомілки вимийте, обсушіть паперовим рушником. Складіть у посуд з нержавійки.
  • У мисці приготуйте соус. Покладіть томатну пасту, мед (краще рідкий), перець, пропущений через чеснокодавку часник. Налийте оцет і соєвий соус. Ретельно перемішайте.
  • Залийте маринадом гомілки. Накрийте посуд плівкою, приберіть в холодильник на дві години.
  • Цибулю поріжте кубиками.
  • На сковороді розігрійте олію. Гомілки промокніть від надлишків маринаду, покладіть на сковороду. На максимальному вогні обсмажте до рум’яної скоринки спочатку одну сторону, потім переверніть на іншу. Викладіть на тарілку.
  • На цій же сковороді спасеруйте цибулю. Покладіть гомілки.
  • Влийте що залишився маринад. Корінь імбиру очистити, натерти на дрібній тертці. Додайте до м’яса. Перемішайте. Якщо рідини мало, влийте гарячу воду – вона повинна лише злегка покрити дно.
  • Закрийте сковороду кришкою, зменшіть вогонь до мінімуму. Тушкуйте гомілки 20-25 хвилин. Подавайте з будь-яким гарніром. Але найбільш вдалим доповненням буде розсипчастий рис.

Курячі гомілки на сковороді: з цибулею

Інгредієнти:

  • курячі гомілки – 6 шт.;
  • цибуля – 300 г;
  • майонез – 50 г;
  • перець чорний;
  • рослинна олія – 30 г;
  • приправа для курки.

Спосіб приготування

  • Курячі гомілки вимийте, промокніть паперовим рушником. Складіть в ємність. Додайте майонез, приправу для курки, перець. Обмажте цим маринадом м’ясо. Приберіть в холодильник на дві години.
  • Поріжте тонкими півкільцями цибулю.
  • На розігріту з маслом сковороду покладіть гомілки. Обсмажте на сильному вогні до рум’яної скоринки. Додайте цибулю. Коли він стане м’якше, перемішайте. Пасеруйте до світло-жовтого кольору. Влийте 100-120 мл гарячої води, зменшіть вогонь. Закрийте сковороду кришкою. Тушкуйте гомілки до готовності. Подавайте з картопляним пюре або макаронами.
Загрузка...

Курячі гомілки на сковороді: смажені з часником

Інгредієнти:

  • курячі гомілки – 6 шт.;
  • соняшникова олія – 40 г;
  • сіль;
  • часник – 3 зубки;
  • перець чорний;
  • гірчиця – 1 ст. л.

Спосіб приготування

  • Курячі гомілки вимийте, обсушіть.
  • Часник почистіть, промийте, розріжте вздовж на кілька скибочок.
  • Гомілки натерти сумішшю солі і перцю.
  • На кожній гомілки зробіть кілька глибоких проколів, вставте в них шматочки часнику. Акуратно намажте гірчицею. Залиште на півгодини для маринування.
  • На сковороді розігрійте олію. При максимальному нагріві обсмажте гомілки з усіх боків до рум’яної скоринки.
  • Зменшіть вогонь, накрийте сковороду кришкою. Продовжуйте смажити до повної готовності м’яса. Щоб гомілки не підгоріли, частіше їх перевертайте на інший бік. Можна влити трохи гарячої води – не більше 50 мл
  • Подавайте з гарніром або салатом.
Дивіться також:  Вегетаріанська піца

Курячі гомілки на сковороді: в томатному соусі з овочами

Інгредієнти:

  • курячі гомілки – 6 шт.;
  • цибуля – 150 г;
  • морква – 150 г;
  • перець болгарський – 1 шт.;
  • томатна паста – 30 г;
  • сіль;
  • цукор – 3 г;
  • хмелі-сунелі – 1 ч. л.;
  • соняшникова олія – 40 г;
  • часник – 3 зубки;
  • молода зелень (петрушка, кінза, кріп, базилік) – 1 невеликий пучок.

Спосіб приготування

  • Курячі гомілки вимийте, обсушіть. Натріть хмелі-сунелі, залиште на годину для маринування.
  • Розігрійте в сковороді олію, покладіть м’ясо. На великому вогні обсмажте до рум’яної скоринки. Викладіть на тарілку.
  • У сковороду з рештою олією покладіть нарізану півкільцями цибулю і нашатковану тонкою соломкою моркву. Обсмажте до м’якості.
  • Додайте нарізаний соломкою перець і подрібнений часник.
  • Покладіть томат, сіль, цукор. Влийте склянку води, доведіть до кипіння.
  • Занурте в соус гомілки. Закрийте сковороду кришкою. Тушкуйте на повільному вогні близько півгодини.
  • Поріжте зелень, покладіть в сковороду з м’ясом. Перемішайте. Вимкніть вогонь. Залиште на кілька хвилин із закритою кришкою, щоб м’ясо ввібрало в себе аромати пряних трав.

Курячі гомілки на сковороді: у вершках

Інгредієнти:

  • курячі гомілки – 6 шт.;
  • приправа для курки – 1 ч. л.;
  • вершки – 170 мл;
  • чорний перець;
  • соняшникова олія – 40 г;
  • зелень кропу і петрушки – невеликий пучок.

Спосіб приготування

  • Підготовлені гомілки натерти сіллю і перцем, залишити для маринування на 10 хвилин.
  • Обсмажте їх на олії з обох боків до рум’яної скоринки.
  • У чашці змішайте вершки з приправою для курки.
  • Залийте гомілки цим соусом. Закрийте кришку, зменшіть вогонь і тушкуйте до готовності м’яса. Посипте зеленню.

Курячі гомілки на сковороді: з морквою

Інгредієнти:

  • курячі гомілки – 6 шт.;
  • паприка – 1 ч. л.;
  • морква велика – 1 шт.;
  • сіль;
  • лавровий лист – 1 шт.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • рослинна олія – 40 г;
  • червоний перець;
  • коріандр – 0,5 ч. л.
Дивіться також:  Буженина з свинини у фользі в духовці

Спосіб приготування

  • Курячі гомілки вимийте, обсушіть. Посипте червоним перцем і сіллю, покладіть на розігріту сковороду і обсмажте до рум’яної скоринки. Викладіть на тарілку.
  • Цибулю наріжте півкільцями, моркву поріжте соломкою. Покладіть в сковороду і обсмажте на маслі. Покладіть гомілки, додайте паприку, лавровий лист і коріандр. Влийте півсклянки води, тушкуйте на повільному вогні під кришкою до м’якості м’яса. Посипте зеленню.

Курячі гомілки на сковороді: в яйці

Інгредієнти:

  • курячі гомілки – 6 шт.;
  • кетчуп – 1 ст. л.;
  • яйця – 2 шт.;
  • приправа для курки – 1 ч. л.;
  • рослинне масло – 100 г;
  • мелені сухарі – 4 ст. л.

Спосіб приготування

  • Курячі гомілки вимийте, промокніть паперовим рушником.
  • Натріть їх приправою для курки, загорніть в харчову плівку, приберіть в холодильник на кілька годин для маринування.
  • У мисці збийте яйце з кетчупом.
  • Гомілки умочіть спочатку в яйце, потім в паніровку, потім – знову в яйце. Підготовлені таким чином гомілки обваляйте другий раз у мелених сухарях, викладіть в сковороду з розпеченим маслом.
  • На середньому вогні обсмажуйте м’ясо до рум’яної скоринки, кожні 5-10 хвилин, перевертаючи на інший бік. Перевірте готовність м’яса кухарською голкою або тонким ножем: з проколу повинен витікати прозорий сік.

Порада: другу паніровку можна замінити подрібненими кукурудзяними пластівцями.

Господині на замітку

Якщо ви використовуєте рідкий маринад, перед обсмажуванням обов’язково видаліть надлишки вологи паперовою серветкою. Інакше м’ясо буде не смажитися, а тушкуватися.

М’ясо дорослої птиці стане м’якше, якщо за півгодини до смаження ви змажете гірчицею або соусом васабі.

Гомілки обсмажуйте спочатку на великому вогні, а коли вони покриються рум’яною скоринкою, зменшіть вогонь, накрийте сковороду кришкою. Готуйте до м’якості м’яса.