Курка з хрусткою скоринкою. Рецепти з фото

Всім привіт!! Сьогодні поговоримо з вами про всіма улюбленої курочці. Наша сім’я готує страви з цієї птиці досить часто, найбільше ми любимо курку, приготовану в духовці.

Куряче м’ясо вважається дієтичним, а обумовлено це досить великою кількістю білка і амінокислот. Також курка багата вітамінами:

  • залізом;
  • цинком;
  • калієм;
  • фосфором;
  • селеном;
  • магнієм;
  • вітаміни груп А, В, С, Е, РР.

Як я говорила вище, курка — це чергове блюдо нашої сім’ї. З курки можна приготувати курячий бульйон, гарячі страви, холодні закуски, безліч різних салатів і цікаві начинки. У даній статті ми розглянемо варіації гарячих страв.

Курка в духовці з скоринкою рецепт з фото

Звичайно ж, на першому місці стоїть класика жанру — курка, запечена в духовці. Розглянемо спосіб приготування курки в духовці з скоринкою.

Нам знадобиться:

курка ціла — 1200 гр.

сіль — за смаком

суміш хмелі-сунелі — 3 трісок.

майонез — 4 ст. л.

соєвий соус — 70 мл

рослинна олія — 2 ст. л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1. Курячу тушку необхідно промити, очистити від пір’їнок і просушити. Зверніть увагу, що курку треба брати в размороженном вигляді.

2. Далі курку з усіх боків обітріть сіллю і приправою. Всередині теж змастіть спеціями, але не переборщіть з сіллю. Адже для соусу ми будемо використовувати соєвий соус, а він теж солоний.

3. Тепер виготовимо наш маринад або соус. 🙂 В тарілку покладіть необхідну кількість майонезу.

4. Додайте в майонез соєвий соус.

5. Добре перемішайте маринад.

6. Приготовленим маринадом обмажте з усіх боків і всередині курку. Нехай так курочка постоїть у холодку хвилин 15.

7. Дно посуду, в якій буде запікатися курка, змастіть рослинною олією. Покладіть замариновану тушку.

8. Запікайте тушку при виставленому температурному режимі духовки 210 градусів близько години (може, трохи й більше – залежно від властивостей духовки).

9. Соковита і апетитна курка в духовці з хрусткою скоринкою готова!

Приготувати запечену курку в духовці, та ще й з апетитною скоринкою – це дуже легко, а в підсумку виходить смачне і гарне блюдо. Найчастіше таку курку готують на урочисті події, для святкових обідів або просто на вечерю. У будь-якому випадку таке просте і смачне блюдо підніме настрій і подарує відчуття свята. 😉

Загрузка...

Рецепт курки в кефірі в духовці

Курка в духовці – одне з найбільш бажаних страв на святковому столі або за затишним домашнім обідом і вечерею. Погодьтеся, що воно дуже смачне і ситне, особливо якщо курочка маринувалася в ароматному соусі. Апетитна курка з золотистою смачною скоринкою не залишить вас і ваших гостей байдужими. Причому курку можна запікати як цілком, так і по частинах. А рецепт птиці, замаринованной в кефірі дозволить реалізувати всі властивості цього смачного страви.

Нам знадобиться:

Гомілки курячі (або інші частини курки) — 1,5 кг

Кефір — 1 літр

Часник сушений — за смаком

Суміш мелених перців — за смаком

Сіль — за смаком

Суміш спецій для курки — за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1. Спочатку підготуйте курячі гомілки. Для цього їх треба розморозити, промити і обсушити. Зрізати з них зайвий жир і болтающую тверду шкіру.

2. Покладіть курку в глибоку тарілку, посоліть, додайте всі необхідні спеції. Залийте кефіром, перемішайте і втирайте руками маринад. Кефір повинен покрити всі шматочки курки. Закрийте миску кришкою і відправте маринуватися не менше, ніж на 2 години, а краще всього залишити на ніч.

Дивіться також:  Цвітна капуста в клярі - прості і смачні рецепти

3. Коли курка замаринувалась, вийміть її з холодильника і дайте їй зігрітися протягом 15 хвилин. В цей час розігрійте духовку.

4. Перекладіть шматочки курки в жароміцний деко і залийте всі залишилися кефірним маринадом. Запікайте курку 1 годину при температурі 180 градусів.

5. Курка, запечена в кефірі виходить м’якою і соковитою всередині, тому є її одне задоволення. Гарнір вибирайте самі, особисто мені курка подобається і без нього.)) Приємного апетиту!

Візьміть на замітку!! При запіканні курки в духовці по вище написаному рецептом:

– По смаку можна додати в маринад свіжий часник і цибулю, на вказану кількість інгредієнтів потрібно всього 3-4 зубчики часнику і одна велика цибулина.

– Для приготування цієї страви можна взяти одну цілу курку, вагою 1,5 кілограма, і просто обробити її ножем на окремі шматочки.

– Щоб блюдо вийшло менш жирним, перед маринуванням зніміть з шматочків курки шкірку.

– Замариновану в кефірі курку можна не тільки запікати в духовці, але і на грилі. Ось тільки маринад в цьому випадку краще всього злити.

Відео рецепт курка з картоплею в духовці

Наступний відео рецепт дуже хороший. Курка виходить ніжною і питання з гарніром вирішене. Картопля виходить надзвичайно смачною, бо вбирає сік ароматною курки. Курка з картоплею запікаються в пакеті.

Смачна курка на солі. Покроковий рецепт

Наступний рецепт настільки простий і незамысловатен, що кінцевий результат просто вражає! Знадобиться ціла куряча тушка і пачка солі без добавок.

Вибираючи курку, намагайтеся брати її охолоджену під прозорою плівкою, щоб можна було добре розгледіти. У заморожених курей в кольоровий упаковці важко зрозуміти, що всередині. Курочка повинна мати рівну, без розрізів і проколовши шкіру. Шкіра повинна бути жирноватая, рожева, з легкої жовтизною, пори не повинні бути широкими. Нормально, якщо на ніжках шкіра тонша, рожевими і навіть здається, що вони трохи з синім відтінком. Шкіра має добре облягати курку, бути як би натягнутою, пружною, ні в якому разі не висіти.

Нам знадобиться:

курка — 1 ціла штука

сіль — 1 пачка

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Спочатку сіль необхідно висипати у форму з бортами. Сіль можна брати будь — хоч дрібну, хоч велику, але бажано не йодовану, так як від не курка може гірчити.
  2. Курку вимити, обов’язково просушіть серветками або рушником, зв’яжіть ніжки, а на кінчики крил можна одягнути рукавички з паперу або фольги. Тоді вони не підгорять і не будуть занадто сухими.
  3. Курочку покладіть на сіль спинкою вниз. Це обов’язково, щоб соки залишалися все в курці і не витікали на сіль.
  4. Тепер запікання нашого страви. Саме головне в нашій справі — це не пересушити курку. Тому розраховуємо час приготування. При 180 градусах повністю розморожений кг курки запікається 35 хвилин. На два кіло треба відповідно годину-годину 10. Я не раджу запікати при 200 градусів — шкіра може підгоріти і лопнути. Весь сенс цього рецепту в тому, що в духовці створюється така собі «соляна сауна». Сіль забирає з шкіри вологу, та стає сухою і хрусткою і вкриває курку як пергамент, не даючи волозі випаруватися з м’яса. М’ясо залишається дуже соковитим і ніжним, а надлишки вологи і сік накопичується в животі у курки. Отже, поставте курку в гарячу духовку на годинку.

Щоб перевірити готовність курки — зубочисткою проколіть стегно — якщо курка готова, то піде чистий, прозорий сік.

Наша страва готова!! Прошу до столу. Дуже швидкий рецепт, якщо гості нагрянули зненацька. Повірте, такого соковитого м’яса ви ще не пробували.

Дивіться також:  Сирна запіканка - 7 рецептів приготування запіканки як у дитячому садку

Загрузка...

Курка в сметанному соусі, запечена в духовці

Курка в сметанному соусі — це простий традиційний рецепт. Тому детально розписувати не буду, якщо виникнуть питання, пишіть у коментарях, з радістю відповім. 🙂

Нам знадобиться:

Курка — 700-1000 гр.

сметана — 150 гр.

соєвий соус — 1 ст. ложка

Сіль, перець, базилік — за смаком

Часник — 1-2 зубчики

Готова овочева суміш — 400 гр.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
1. Курку промиваємо-обтираем і наводимо соус: змішуємо сметану, трохи соєвого соусу, сіль, перець, базилік, роздавлений часник.
2. Обмазуємо курочку з усіх боків відразу у вогнетривкому посуді, по можливості даємо помариноваться в цьому соусі півгодини-годину-два і відправляємо її в духовку, розігріту до 180 градусів.
3. За бажанням додайте відразу до курки овочеву суміш і запікайте всі разом.
4. Через 30-40 хвилин страва готова.

Рецепт курка з апельсинами в духовці

Запечена курка з апельсинами по праву вважається зимовим новорічною стравою. Таке блюдо я вам настійно рекомендую готувати на свята, так як воно виходить не тільки смачним, але і дуже яскравим.

Нам знадобиться:

Одна ціла курка

Апельсини – 3 штуки

6 часточок часнику

Трохи солі

Чорний мелений перець

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1. Курочку слід розморозити і промити в проточній воді.

2. Апельсини також потрібно промити. Часточки часнику очищаються від шкірки.

3. У мисці змішуємо трохи солі і чорного меленого перцю. Далі гарненько курку натираємо сумішшю з солі і чорного перцю. Натирати її потрібно зверху і всередині. Залишаємо на годину, щоб вона промаринувалася.

4. Апельсини слід розрізати на тонкі кружечки. Всі кісточки з них видаліть, інакше вони додадуть гіркий смак м’яса.

5. Робимо невеликі надрізи на шкірці курочки і акуратно просовуємо туди кружечки апельсинів. Головне, щоб шкірка не порвалася.

6. Перевертаємо курочку на іншу сторону і також фаршируємо її кружечками.

7. Очищені зубчики часнику необхідно порізати середніми шматочками і покласти їх всередину.

8. Також туди засовуємо шматочки апельсинів, які залишилися.

9. Ніжки курочки слід зав’язати і викласти її у форму для запікання. Якщо ще залишилися кружечки апельсинів, то їх можна викласти зверху курки.

10. Ставимо форму в розігріту духовку до 180 градусів і залишаємо запікати протягом 2 годин. У процесі запікання її потрібно поливати соком, що виділився. Як тільки курочка повністю пропечеться, її потрібно витягнути з духовки, перекласти велику тарілку.

Приємного і святкового апетиту!

Соковита і ароматна курка в клярі

Також хочу порекомендувати приготувати вам надзвичайно соковиту і смачну курку в клярі, а точніше в тесті, причому тісто теж виходить дуже смачним. Мені подобається цей рецепт описується в наступному відео, все дуже докладно. Ділюся з вами, мої читачі.

Курка в банку, приготовлена в духовці

Наступний рецепт оригінальний і багато його ще називають «обід в банку». Готується страва без води, без олії, у власному соку. Курка і овочі виходять ніжними, запашними і дуже м’якими.

Нам знадобиться:

курячі стегна — 6 шт.

картопля морква — 8 шт.

перець болгарський — 1 шт.

цибуля ріпчаста — 1 шт.

броколі свіжа — 1 шт.

розмарин — 5 гілочок

сіль — за смаком

перець чорний мелений — за смаком

лавровий лист — 4шт.

перець чорний горошком — за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1. Овочі помити, почистити, нарізати довільно.

2. Нарізану картоплю і шматки курки посолити, поперчити.

Дивіться також:  Качка по-пекінськи: 4 рецепту приготування в домашніх умовах

3. У чисту суху 3-х літрову банку викласти половину картоплі, зверху цибулю, лавровий лист і запашний перець. Викласти половину курки, на неї перець, броколі, лавровий лист і запашний перець. Слідом залишилася картоплю, курку і моркву, розмарин.

4. Закрити банку жерстяної кришкою без гумки. Поставити в холодну духовку на нижній рівень, потім розігріти духовку до 180 градусів і забути на 1,5 години.

5. Через 1,5 години отримуємо очманілу запашну курочку з м’якими овочами! Приємного апетиту!

А ви коли-небудь пробували таке блюдо? Дуже цікаво дізнатися вашу думку.

Готуємо курку в мультиварці

Ну і звичайно, кажучи про курку, я не могла упустити з виду рецепт в мультиварці. Курка в мультиварці – це дуже просто. Базовий рецепт приготування елементарний, впорається будь.

Ми з вами приготуємо доурицу в мультиварці у власному соку з часничком.

Інгредієнти:
1 курка
1 невелика головка часнику
2 лаврових аркуша
сіль, перець – за смаком

Приготування:
Курячу тушку промити і обробити на порційні шматочки. У чашу мультиварки рівномірним шаром укладіть шматочки курки, додайте туди ж дрібно нарізаний часник, лавровий лист, сіль і перець. Воду не додавати – курочка буде тушкуватися у власному соку. Закрийте кришку мультиварки і встановіть режим «Гасіння» на 1 годину. Готову курку подавайте на стіл з будь-яким гарніром або овочами. все просто і смачно!

Курка гриль в духовці на рожні цілком рецепт з фото

Ну і наостанок, найкращий рецепт курочки гриль, пальчики оближеш.

Нам знадобиться:

курка — 1 шт.

сіль поварена — 9 ст. л.

паприка — 1 ч. л.

часник сушений — 1 ч. л.

вода — 3 л

лавровий лист — 2 шт.

куркума — 1 ч. л.

суміш перців — за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Для початку потрібно зробити сольову ванну. Беремо відповідну за розміром посуд і наливаємо в неї холодну воду. Додаємо сіль, лавровий лист і перець. Перемішуємо все, щоб сіль розчинилася. Взагалі, кількість води і солі, відповідно) залежить від розміру курки і посуду, в якій вона буде відпочивати. На 1 літр води беремо 3 гарні столові ложки солі, тобто на 3 літри пішло 9 ложок з гіркою. Сольовий розчин виходить впевнено солоним на смак — так і повинно бути! Не переживайте: зайвого курка не візьме.
  2. Занурюємо тушку в розчин так, щоб вона була повністю покрита рідиною. Якщо у вас якась частина грудки стирчить, переверніть її через 1,5 години. Відставляємо в прохолодному місці на 3-3,5 години.
  3. Через 3 години (можна трохи більше) курочка вбере в себе необхідну сіль, аромат прянощів і вологу, при цьому з неї вийде частина крові.
  4. Дістаємо тушку (солону воду виливаємо) і ретельно обтираем її паперовими рушниками чи серветками.
  5. Руками натираємо зовні і всередині ароматними прянощами і спеціями. Спеції можна підібрати будь-які за вашим смаком.
  6. Тепер потрібно закріпити ніжки курки: можете просто зв’язати їх ниткою або вчинити, як я. Робите 2 наскрізних проколу ножем в тому місці внутрішньої сторони стегна курки, де зазвичай найбільше накопичується жир. Потім протягуємо через отвір у лівому стегні праву ніжку і навпаки.
  7. Крильця приколює до грудці дерев’яними зубочистками.
  8. Тепер необхідно нанизати курку на вертел.
  9. Курку гриль готуємо 2 години при 180 градусів.

Ну і наостанок, хочу нагадати вам, що з курки в домашніх умовах в духовці можна приготувати обладнаний шашлик. Рецепти дивимося тут.

Не забувайте ділитися з друзями смачними рецептами, натиснувши на кнопку соціальних мереж. Поки, поки!!

З повагою, Тетяна Кашицина.