Котлети з фаршу. Рецепти приготування мясних котлет

Всім привіт, привіт! Сьогодні поговоримо про апетитних, хрустких і соковитих котлетки. Я вже розкривала вам секрети приготування цих оладок з курячого м’яса, а тепер будемо готувати їх з м’ясного фаршу. Робіть це блюдо з різним гарніром, з підливою і без, з паніровкою, з начинкою; приготовані на сковороді в духовці або в пароварці.

Здавалося б, що це блюдо вміють готувати все, але немає… Багато стикаються з проблемами, наприклад у когось биточки розвалюються, а у кого-то виходять сухими.

Щоб порадувати себе смачною вечерею, просто виконуйте деякі поради при виготовленні:

    • Найкраще робити котлети не з покупного, а з домашнього фаршу.
    • Вибирайте для фаршу спинку, шийку, лопатку, грудинку і деякі частини задньої ноги. М’ясо очистите від пленочки, кісток. Використовуйте м’ясо яловичини і свинини.
    • Яйце краще додавати, але не більше 2-3 штук на 1 кг, так як із-за їх великої кількості, страва може вийти жорстким.
    • Цибуля брати краще охолоджений. Ну а як його різати вирішуйте самі. Я більше люблю використовувати кухонний ніж і різати кубиками.
    • Не забувайте додавати розмочений хліб, щоб оладки були м’якими і ніжними.
    • Не бійтеся додавати свої улюблені спеції і сіль.
    • Щоб надати правильну форму руки попередньо змочуйте холодною водою.
    • Вибирайте правильну паніровку, щоб отримати золотисту скориночку. Використовуйте сухарі, насіння кунжуту, дрібну хлібну соломку чи борошно.

Покроковий рецепт котлет з фаршу

Всім відомо, що саме смачне ласощі виходить з так званого домашнього фаршу, тобто беруть пропорцію 1:1 , відповідно говяже-свинячий фарш. Важливим критерієм є те, що м’ясо повинно бути свіжим. Класичний варіант передбачає додавання в блюдо хліба.

Нам знадобиться:

  • Фарш – 500 гр. ( свинина + яловичина 50/50);
  • Хліб білий – 125 гр. (краще брати не свіжий хліб);
  • Яйце – 1 шт.;
  • Часник – 2-3 зубчики;
  • Цибуля – 1-2 шт.;
  • Сіль -1 ч. л.;
  • Перець за смаком;
  • Борошно або сухарі для панірування;
  • Олія для смаження.

Спосіб приготування:

1. Цибуля потріть на крупній тертці, часник дрібно подрібніть. Хліб замочіть в теплій воді або молоці. Додаємо у фарш цибуля, часник, віджатий хліб, яйце, сіль, перець, спеції за бажанням.

Дивіться також:  Манти з гарбузом і мясом. Як приготувати манти по-узбецьки з гарбуза і фаршу

2. Все добре перемішуємо до однорідної маси.

3. Тепер руками необхідно шльопнути фарш в тарілку або на стіл, повторити це кілька разів. Завдяки цьому кулінарному секрету страва вийде більш пишним. Далі обробляємо м’ясо на биточки, надаючи форму, яка вам подобається.

4. Паніровку робимо з сухарів або борошна, а можна використовувати спеціальну суміш, куплену в магазині.

5. Обсмажуємо з двох боків до рум’яності.

6. М’ясні биточки виходять дуже пишними і смачними.

Загрузка...

Рецепт м’ясних биточків з кабачком

Я думаю всі зі мною погодяться, що ситні і смажені коржики з фаршу люблять всі, але іноді й вони набридають. Тому доводиться шукати нові підходи до приготуванні котлет. А що, якщо додати в них кабачок? Не повірите, вийде дуже соковито і ніжно.

Нам знадобиться:

  • Кабачки – 1 кг;
  • М’ясний фарш – 750 гр.;
  • Борошно – 6 ст. л.;
  • Яйця – 2 шт.;
  • Часник – 3 зубки;
  • Борошно для панірування;
  • Сіль суміш перців — за смаком.

На замітку! Пропорції можете порушувати і робити по своєму смаку. Блюдо все одно буде м’яким і смачним.

Спосіб приготування:

1. Кабачки, помийте, почистіть, очистіть від насіння і натріть на крупній тертці.

Рада. Найкращий розмір, для того щоб використовувати кабачок, приблизно 20 сантиметрів. У такому шинку хороші смакові якості, а кісточки зовсім маленького розміру.

2. Часник пропустіть через прес. У чашці змішайте фарш, кабачки, яйця і часник.

3. Додайте сіль, суміш перців, добре перемішайте. Сформуйте биточки і обсмажте на сковороді з двох сторін до золотистого кольору.

4. Подавайте блюдо гарячим, хоча хто любить і холодний варіант. Виходить відмінна закуска.

Смачні котлети з фаршу з картоплею на сковороді

Раніше я ніколи не додавала картоплю в котлетний фарш. Але нещодавно у своєї подруги спробувала ці диво оладки, які ж вони смачні і пишні. А також вони добре втамовують голод навіть самого ненаситного гурмана.

Нам знадобиться:

  • Фарш мясний — 1 кг;
  • Картопля — 2-3 шт.;
  • Цибуля ріпчаста — 1-2 шт.;
  • Часник — 3-4 зубчики;
  • Вода холодна — 2 ст. л.
  • Сіль — за смаком;
  • Перець — за смаком;
  • Яйце — 1 штука.
Дивіться також:  Маринад для шашлику з свинини: 13 рецептів приготування для мякого і соковитого мяса

Спосіб приготування:

1. Цибулю необхідно порізати на дрібні шматочки за допомогою кухонного ножа.

2. Часник дрібно порубаєте.

3. Картопля натріть на тертці.

4. До готового фаршу додаємо цибулю, часник, картоплю, холодну воду, яйце. Посоліть і поперчіть. Добре перемішайте і відбийте, так м’ясо стане пишним.

5. Сформуйте кульки.

6. Обсмажте на розігрітій сковороді з двох боків до рум’яного кольору. Вогонь повинен бути помірним, щоб усередині все пропеклося, а зовні не згоріло.

І для вас відео рецепт цієї страви, хто не любить читати, а дивитися:

Рецепт приготування з м’яса і капусти

Існує думка, що якщо приготувати наш продукт з яловичини, то він вийде зовсім сухий. Але насправді треба знати деякі кулінарні нюанси, і наша страва вийде дуже соковитим і апетитним. Тому я не змогла залишити без уваги метод готування з яловичого фаршу з додаванням капусти.

Кулінарні хитрощі при виготовленні яловичих котлет:

  • Для фаршу беремо яловичину помірно жирну, подрібнюємо ножем або через м’ясорубку;
  • Яйця краще не використовувати в цій страві;
  • Якщо м’ясо пісне, то додайте невеликий шматочок свинячого сала;
  • Щоб м’ясо вийшло максимально соковите, додайте в нього несвіжий хліб або батон;
  • Обсмажувати заготовки треба в розігрітому рослинному маслі, а потім тушкувати під кришкою 7-10 хвилин.

Нам знадобиться:

  • Фарш яловичий — 300 гр.;
  • Капуста — 500 гр.;
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • Часник — 1-2 зубчики;
  • Булочка — 1 шт.;
  • Молоко — 70 мл;
  • Сухарі панірувальні — 2-3 ст. л.;
  • Масло рослинне для смаження;
  • Сіль, перець — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Прибираємо у булочки скоринку і замочуємо м’якуш в молоці.

2. Цибулю і часник подрібнюємо в блендері. Капусту очищаємо і нарізаємо на шматки, потім подрібнюємо у блендері або пропускаємо через м’ясорубку.

3. Змішайте фарш, капусту, цибулю з часником і розмочений в молоці хліб. Посоліть і поперчіть.

Дивіться також:  Свинина на сковороді: 9 простих і смачних рецептів

4. Добре фарш перемішайте руками.

5. Сформуйте м’ясні кульки і обваляйте їх у сухарях.

6. Обсмажимо кульки з двох сторін на рослинній олії на великому вогні, не закриваючи кришкою кілька хвилин, потім накриваємо кришкою і зменшуємо вогонь, готуємо до готовності.

Загрузка...

Як приготувати котлети з фаршу в духовці

У висновку я б хотіла поділитися з вами дуже цікавим рецептиком з яйцем. Готувати ми будемо не на сковороді, а в духовці. Так, наші м’ясні кульки вийдуть дуже корисними. Я в сім’ї це блюдо називаю «Ластівчине гніздо» і готую для своєї донечки, адже є ласощі з сюрпризом всередині куди цікавий, ніж звичайне.

Нам знадобиться:

  • Яйця варені — 5 шт.;
  • Фарш м’ясний — 350 гр.;
  • Хліб білий — 1 скибочка;
  • Молоко — 50 мл;
  • Сіль, перець — за смаком;
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • Часник — 2-3 зубчики;
  • Олія — для смаження;
  • Борошно, панірувальні сухарі для панірування.

Спосіб приготування:

1. Фарш необхідно покласти в тарілку, посолити, поперчити і ретельно перемішати.

2. Хліб залити молоком і дочекатися, коли він розмокне.

3. Цибуля, часник дрібно поріжте і додайте у фарш. Не забудьте додати готовий хлібець.

4. Яйця почистіть від шкаралупи.

5. З фаршу вологими руками потрібно зробити корж товщиною 5-7 мм, а в центр покласти яйце.

6. Обліпити яйце фаршем. Борошно змішайте з сухарями і в цій паніровці обваляйте наші заготовки. Викладіть їх на деко, змащене рослинним маслом і приберіть в розігріту духовку до 180 градусів хвилин на 40.

7. Таке блюдо рекомендую подавати зі свіжими овочами. Дуже смачно!!

Насправді це не всі рецепти приготування м’ясних котлет, їх безліч. Але я на сьогодні закінчую, так як метою моєї було показати вам класичні і смачні способи, які будуть для вас підказкою для приготування простого і ситної вечері. І не забудьте приготувати смачний салатик, наприклад з крабових паличок і всі будуть задоволені. Чекаю ваших коментарів.