Короп, запечений в мультиварці

karp-zapechennyjНезважаючи на велику кількість кісток, карпа люблять дуже багато, деякі навіть віддають йому перевагу порівняно з іншими мешканцями водойм. Нічого дивного в цьому немає, адже ця риба дуже м’ясиста, ситна і смачна. Якщо запекти його цілком, то виглядає він як банкетне блюдо. Якщо у вас в холодильнику є короп, а на кухні – мультиварка, то ви зможете швидко підготуватися до візиту друзів або родичів. Адже короп, запечений в мультиварці, виглядає дуже апетитно. При цьому отримання страви з допомогою розумного агрегату не представляє особливої складності. Поки господиня буде готуватися до прийому гостей, мультиварка впорається із створенням смачної вечері.

Особливості приготування

Запечений в мультиварці короп буде смачніше і апетитніше, якщо при його приготуванні врахувати кілька важливих моментів:

  • Для запікання підходить тільки свіжий короп. Від придбання замороженої риби краще відмовитися. Якщо ви все ж затіяли запікання замороженого карпа, дайте йому розтанути в холодильнику, а не в мікрохвильовці. Чудово, якщо вам вдалося придбати живу рибу: короп для запікання підходить ідеально.
  • При виборі карпа, живого або сухої заморозки, звертайте увагу на його зовнішній вигляд і запах. Свіжа риба має зябра рожевого кольору, покрита водянистої слизом. Луска її блищить, на тілі немає червоних плям. М’ясо свіжого коропа погано відстає від кісток. Бажаючи приховати свіжість риби, деякі продають її без голови, станом якої найпростіше визначити, як давно вона була виловлена. З цієї причини при покупці віддавати перевагу краще цілому карпу.
  • Запікати коропа краще всього повністю, зберігаючи в тому числі і голову. Так він виходить смачніше і більш апетитно виглядає. Якщо вам попалася риба досить велика і цілком в мультиварку не поміщається, можна видалити голову, а тушку нарізати шматками, якщо рецепт дозволяє це зробити.
  • Якщо ви плануєте запікати карпа цілком, то спочатку на ньому можна зробити часті, строго вертикальні надрізи. Це дозволить подрібнити кістки і зробити їх безпечними. Зробити це можна і з рибою, яка запікається шматками, – до того, як її нарізати.
  • Недосолений короп буде здаватися прісним. Постарайтеся зробити його в міру солоним, не шкодуйте спецій і пряних трав, які підкреслять його смак.
  • Короп може пахнути тіною. Щоб цей запах не був надто помітним, при приготуванні необхідно використовувати лимони або лимонний сік. Непогано перебивають тинистый запах чорний перець, часник, цибуля, петрушка, кріп і інша ароматна зелень.
Дивіться також:  Пельмені, запечені в духовці

Якщо при запіканні коропа в мультиварці користуватися наведеними вище порадами, страву з нього вийде бездоганним.

Загрузка...

Короп, запечений в мультиварці

Склад:

  • короп – 0,7–0,9 кг;
  • лимон – 1 шт.;
  • ріпчаста цибуля – 100 г;
  • свіжий кріп – 50 г;
  • рослинне масло – 20 мл;
  • сіль, спеції для риби – на смак.

Спосіб приготування:

  • Добре помийте карпа і з допомогою ножа або спеціальної тертці зчистите з нього луску. Випатрайте, добре помийте. При необхідності видаліть голову, відрубайте хвіст і наріжте на великі порційні шматки. Якщо є можливість залишити тушку цілою, то різати її не треба. А ось зрізати плавники необхідно. Після розбирання, чищення й патрання ще раз ретельно помийте тушку або окремі шматки. За допомогою кухонного рушника видалити вологу.
  • Посоліть і поперчіть рибу. Лимон покатайте по столу, придавлюючи долонею, розріжте навпіл і вичавити сік на карпа. Не забудьте приділити увагу черевця. Відкладіть рибу в сторону на півгодини, щоб вона промаринувалася.
  • Помийте, підсушіть, кріп дрібно порубаєте. Розділіть його приблизно на 2 частини.
  • Очистіть цибулину, розріжте навпіл. Одну половину наріжте півкільцями, іншу – маленькими шматочками.
  • Цибулю, порізану маленькими кубиками, змішайте з однією частиною кропу. Начиніть цією сумішшю тушку коропа або покладіть її всередину кожного шматка риби.
  • Змастіть чашу мультиварки і покладіть в неї рибу.
  • Посипте другою частиною кропу, красиво розкладіть зверху цибульні півкільця. Присипте свіжомеленим перцем.
  • Опустіть кришку мультиварки. Запустіть програму «Випічка». Встановіть таймер на 1 годину. Якщо хочеться, щоб страва була більш святковим, за 15 хвилин до завершення роботи програми відкрийте кришку і посипте рибу дрібно натертим сиром.
  • Вийміть рибу з мультиварки і покладіть на блюдо. Якщо ви розрізали її на шматки, викладіть їх поряд таким чином, щоб короп зовні здавався майже цілим. Прикрасьте гілочками кропу, петрушки, а також тонкими лимонними часточками.
Дивіться також:  Кролик, тушкований з овочами в мультиварці

Найскладніше при приготуванні коропа в мультиварці – це підготовча робота. Після того як він буде очищено і оброблений, за роботу візьметься кухонний агрегат, а господиня в цей час зможе відпочити або зайнятися іншими справами. При правильній подачі страва, приготована за цим рецептом, вийде по-святковому красивим і дуже смачним.