Класичний покроковий рецепт грецького салату з фото

Всім добрий день!! Сьогодні я хочу присвятити пост відомого салату — грецький салат. Поговоримо з вами про класичному варіанті приготування страви, ну і про всіляких варіаціях цієї страви.

Головні особливості класичного грецького салат

Грецький салат — це дуже смачне блюдо, приготувати яке може кожен в домашніх умовах. Адже в основу продукту входять свіжі овочі і грецький сир фета.

Загрузка...

Головні особливості:

  • Смак страви залежить від якості овочів, тому краще готувати влітку;
  • Деякі люди замінюють сир фета бринзою або фетаксой, а листя салату — пекінською капустою. У цьому випадку продукт вийде не таким ніжним, якщо готувати його за класичним рецептом;
  • Так як овочі швидко пускають сік, не рекомендується готувати салат заздалегідь. Навіть якщо ви не будете його солити, через пару годин він уже утратить апетитний вигляд;
  • Сир фета не змішують з іншими інгредієнтами салату, а нарізають кубиками і викладають зверху.

Класичний грецький салат в домашніх умовах

Нагодувати смачно, ситно, корисно всіх і відразу — на це здатний тільки грецький салат, який став брендом грецької країни. А низька калорійність — особлива принадність грецького страви.

На 100 грам салату доводиться не більше 130 ккал.

Нам знадобиться:

огірок — 2 шт.

помідор — 2 шт.

болгарський перець — 1 шт.

кримський цибулю (синій) — 1 шт.

маслини — 20 шт. (без кісточок)

сир фета — 80-100 гр.

орегано (материнка) — ½ ч. л. сухої трави

оливкова олія — 2-3 ст. л.

сік лимона — 1-1,5 ст. л.

листя салату для прикраси

сіль, перець – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1.Помідори поріжте великими шматками.

2. Огірки поріжте великими шматочками (2-2,5 см). Огірки можна почистити, якщо шкірка дуже тверда для вас.

3. Синій лук поріжте кільцями або півкільцями.

4. Перець почистіть від насіння і внутрішніх білих перетинок і поріжте великими шматками.

5. Збийте оливкову олію з соком лимона — це соус.

6. Покладіть овочі у велику миску і акуратно перемішайте. Посоліть, поперчіть за смаком, не забуваючи про те, наскільки солоний сир буде використовуватися далі. Заправте блюдо і посипте орегано — по щіпці, трохи розтерши травичку в пальцях.

Дивіться також:  Олівє з куркою: класичний покроковий рецепт салату з куркою і свіжим огірком

7. Сир фету нарізати на великі шматочки, зіставні з нарізкою огірків, і викладіть в мальовничому безладді поверх салату.

8. На тарілку покладіть листя салату, викладіть овочі. Листя можна замінити на пекінську капусту. І у вас вийде грецький салат з пекінською капустою.

9. Зверху розкладіть кубики фети.

10. В останню чергу покладіть маслини. Їх можна залишити цілими. Дуже великі — розрізати навпіл.

11. Остання щіпка орегано і салат готовий — дивовижна простота і краса!

Приємного апетиту!! Грецький салат з сиром фетакса готовий.

Грецький салат з бринзою та маслинами. Кращий рецепт

Наступна різновид цього продукту — салат з бринзою та маслинами. Його також можна віднести класиці. У даному рецепті сир фета замінюється на сир, бринзу — дуже корисний вид сиру, джерело кальцію для організму. У бринзі збережені всі корисні речовини і вітаміни, якими вона багата.

Нам знадобиться:

 4 середні помідори

1 великий огірок

2 болгарських перцю (по можливості один з них жовтий)

1 середня цибулина (по можливості червона салатна)

200 грам бринзи

1 банка маслин без кісточок

заправка:

5 ст. ложок оливкової олії

2 ст. ложки лимонного соку

сіль, перець і орегано за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
1. Спочатку необхідно все порізати: огірок підлозі кружальцями, помідори шматочками, перець соломкою, цибулю півкільцями, бринзу кубиками, маслини виймаємо з банки.

2. Тепер зробимо заправку, змішавши всі інгредієнти.

3. Тепер змішайте всі продукти, крім бринзи і заправте соусом.
4. Після замісу акуратно зверху покладіть кубики бринзи і овочевий салат з бринзою та маслинами готовий!

Загрузка...

Грецький салат з сиром сіртакі. Відео рецепт

А тепер відео рецепт грецького салату з сиром сіртакі. Цей варіант виходить ніжним і простий у приготуванні.

Грецький салат з куркою з фото покроково

Я вже згадувала, що з-за великого вмісту зелені і овочів грецький салат вважається дієтичним блюдом, здатним стати заміною повноцінного вечері. А щоб надати йому ситність, але при цьому не навантажити його зайвими калоріями, у страву додають куряче м’ясо.

Нам знадобиться:

Куряче філе – 600 гр.

Огірки – 3 шт.

Сир м’якого сорту (бринза або фета) – 80 гр.

Цибуля ріпчаста – 2 шт.

Помідори – 3 шт.

Маслини – 10 шт.

Сік лимонний – 2 ст. л.

Часник – 2 зубчики

Олія оливкова – 4 ст. л.

Свіжа зелень – для прикраси

Перець чорний мелений, сіль – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

Дивіться також:  Вінегрет за класичними рецептами: 7 покрокових фото рецептів простого салату

1.Куряче філе за необхідності попередньо необхідно розморозити, промити м’ясо холодною водою, зрізати з нього зайві жилки і шкірку. Нарізати філе великими пропорційними кубиках. Приготувати для сирого м’яса маринад із суміші оливкової олії і свіжовичавленого лимонного соку, подрібненого часнику і спецій. Для пікантності в соус можна додати гірчицю, червоний мелений перець або каррі.

Шматочки філе покладіть в окремий посуд, рівномірно полийте приготованою заправкою і кілька разів перемішайте нарізане куряче м’ясо руками для того, щоб маринад краще в нього вбрався.

Ємність з філе накрийте поліетиленовою плівкою і відправте посуд в холодильник на п’ять-шість годин. Кілька разів переверніть м’ясні шматочки в маринаді. Цього часу буде достатньо для того, щоб філе змішалося з ароматами спецій.

Порада: В грецькому салаті з куркою м’ясо по-справжньому вийде смачним і ніжним, якщо його залишити маринуватися в прохолодному місці на всю ніч. Для цього готові шматочки філе промийте водою, висушіть і обсмажте на сковороді або в мультиварці до готовності. Перекладіть м’ясо на тарілку і залиште до повного охолодження.

2. Огірки і помідори необхідно очистити від хвостиків і плодоніжок, крупно нарізати помідори часточками, а огірки півкільцями. Сир наріжте кубиками середнього розміру.

3. Кожну маслину перерезаем навпіл.

4. Дно глибокої або плоского посуду прикрасьте листям салату, а потім по черзі покласти куряче м’ясо, овочі і сир, маслини, посипте салат подрібненою зеленню (петрушкою, кропом) і заправте блюдо оливковою олією.

Як варіант, для класичного грецького салату з куркою приготуйте соус з перетертих яєчних жовтків, подрібненого часнику, гірчиці, лимонного соку і оливкової олії. Масу розмішайте віночком до однорідності і відразу ж заправте салат.

Грецький салат з куркою і сухариками. Рецепт приготування

Для хрусткого оригінального смаку у страву додають сухарі. Для вас рецепт приготування грецького салату з куркою і сухариками.

Нам знадобиться:

Для салату:

Фета – 150-200 гр.

Огірки – 2 шт.

Солодкий болгарський перець – 2 шт.

Сухарики – пара жмень

Пучок салату

Помідори – 8 шт. черрі або 2-3 середніх

Куряче філе 400 гр.

Для заправки:

Олія оливкова – 3 ст. л.

Бальзамічний оцет – 1 ч. л.

Сік лимона – 2-3 ст. л.

Перець і сіль за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

Дивіться також:  Щавель - 10 простих і смачних страв, приготовлених з щавлю

1.Перш ніж приступити до приготування салату, необхідно висушити в духовці сухарики. Для цього батон необхідно порізати на кубики і відправити в духовку, приблизно при 70 градусах. Після того, як вони набудуть рум’яну скоринку необхідно змастити сумішшю з невеликої кількості оливкової олії і роздавленого часнику. Можна додати сіль чи ваші улюблені приправи.

2. Сир наріжте акуратними кубиками.

3. Огірки необхідно очистити від шкірки, а потім порізати на кубиками. Куряче філе відваріть і також порізати кубиками.

4. Помідори черрі порізати на половинки, а більш великі томати необхідно нарізати кубиками. Кубики вийдуть більш акуратними, якщо ви будете використовувати дуже гострий ніж. Болгарський перець почистіть від насіння і плодоніжок і також наріжте на кубики.

5. Дно салатника необхідно вистилати порваними руками листям зеленого салату, які попередньо вимийте і просушіть.

6. У салатник викладіть суміш овочів, курку, сир і сухарі і полийте заправкою. Для неї вам знадобиться змішати оливкову олію, сік лимона, бальзамічний оцет, чорний перець мелений і сіль. Також можна за смаком додати січений базилік.

По даній підбірці рецептів ви зможете легко приготувати грецький салат вищого класу. Всі варіанти виходять легкими і поживними і відрізняються нам звичних варіантів з майонезом. Ви точно здивуйте своїх гостей.

З повагою, Тетяна Кашицина.