Картопля з м’ясом у духовці рецепти з фото просто і смачно

Всі ми любимо страви з картоплі. Варена, тушкована, смажена або запечена, не залежно від того, який спосіб приготування ви обрали він однаково смачний і простий у приготуванні.

Сьогодні ми пропонуємо, ознайомиться з рецептами картоплі з м’ясом , запечена в духовці. Ми підібрали такі рецепти, які ви зможете приготувати самостійно, без особливого праці.

Смачний рецепт картоплі з м’ясом в духовці під сиром

картошка с мясом в духовке

Перший наш рецепт – один з найбільш простих і смачних одночасно. Для його приготування не потрібно якихось особливих продуктів, а деякі компоненти можна без зусиль замінити і все одно отримати ситне блюдо. Ми не вказуємо, яке саме м’ясо брати, тут варто керуватися виключно особистими уподобаннями чи смаками вашої родини.

Знадобиться:

  • картопля — 500 грам
  • м’ясо 400 грам
  • помідори — 3-4 штуки
  • цибуля — 1 головка
  • для маринаду:
  • соєвий соус 3 ст. л.
  • часник — 4 зубчики,
  • приправи,
  • перець.
  • 250 грам твердого, плавленого сиру.

Приготування:

Почнемо з маринаду м’яса, поріжемо на порційні шматочки і викладемо в неметалічну ємність. Додаємо перець за смаком, приправи і часник пропущений через чеснокодавку або перетертий на тертці. Останній компонент – соєвий соус, для такої кількості м’яса трьох столових ложок буде достатньо, якщо у вас не виявилося соєвого соусу, то його можна замінити майонезом або іншим підходящим для маринування м’яса соусом. Половини години для соєвого соусу буде цілком достатньо, інші маринади, особливо густі можуть маринуватися більше години.

Поки м’ясо маринується очищаємо і нарізаємо овочі. Соломкою або кружечками — непринципово, головне щоб картоплю і моркву були однакові по товщині, цибулю можна спокійно нарізаємо не товстими кільцями. Помідори нарізаємо тонкими кружечками, щоб вони віддали нам свій сік (якщо помідор немає, то можна відмовитися від них, але не варто замінювати їх томатною пастою або томатним соком).

Через 30 хвилин з початку маринування можна приступати до викладання страви у форму. Для такої кількості інгредієнтів буде досить простих листів, а якщо готуєте на велику сім’ю, то краще узяти скляний посуд для духовки з високою стінкою.

На дно кладемо картоплю солимо і перчимо його, потім прошарок з помідор, цибулю та моркву і наостанок — м’ясо. Частина сиру можна натерти на тертку і зробити підкладку для м’яса. Сирну скоринку можна зробити відразу (якщо є фольга), якщо такої немає, то краще почекати приготування овочів, дістати форму, натерти сир і прибрати в духовку до утворення скоринки. Якщо ви відразу натерли сир і він почав пригорати, то форму можна накрити фольгою, а от якщо її не виявиться під рукою, то можна зіпсувати страву.

Готуватися картопля з м’ясом в духовці близько години при 190 градусах. Готовність можна контролювати пробуючи овочі. Щоб м’ясо не було сильно сухим можна раз в 15 хвилин поливати його соками з дна форми. Готову страву можна відразу подавати на стіл, прикрасивши парою гілочок зелені.

Загрузка...

Картопля зі свининою і молоком в духовці

картошка с мясом в духовке

Для приготування потрібно:

  • Свинина — 1 кг
  • Картопля 800 грам.
  • 3 морквини
  • 2 цибулини
  • 0.5 літра молока 1.5 %
  • Сіль.
  • Мелений перець.
  • Хмелі-сунелі — 0,5 ч. л.
  • Олія соняшникова
  • Вершкове масло — 100 гр.
Дивіться також:  Яловичина, запечена в мультиварці

Приготування:

Для початку приготуємо все необхідне. Нарізаємо овочі кільцями по пів сантиметра, масло нарізаємо на невеликі шматочки.

Свинячу м’якоть нарізаємо квадратні шматочки зі стороною 3 сантиметри. Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю рослинної олії і обсмажуємо свинину з двох сторін так, щоб утворилася скоринка. Доводити свинину до готовності на даному етапі не потрібно, просто викладіть його на гарячу сковороду однією стороною, коли утворюється скориночка переверніть і також приготуйте з іншого боку (солити або перчити свинину поки не потрібно).

Ставимо за духовку нагріватися, вказавши 200 – 220 градусів. Змащуємо маслом ємність, поки м’ясо на сковороді, розкладаємо перші шари (всього по ½ від рецепту): картоплю, потім йде морква, цибульні кільця і масло. Солимо і перчимо верхній шар. Свинину перекладаємо в форму і накриваємо залишилися овочами, а накриваємо це все черговим шаром картоплі.

Розводимо хмелі-сунелі в молоці і виливаємо у форму. Ставимо деко в духовку і випікаємо при температурі 210 градусів півтора – два години. Коли овочі дійдуть до готовності, можна дістати деко і затерти його зверху шаром сиру, щоб додати страві красивого зовнішнього вигляду і прибрати ще на 10 — 15 хвилин до утворення гарної скоринки.

Смачне і ситне блюдо картопля з м’ясом у духовці готове, перед подачею можна посипати зеленню.

Простий рецепт приготування картоплі з м’ясом в духовці з майонезом

картошка с мясом в духовке

  • Картопля — 1, 5 кг
  • Свинина (або інше м’ясо)- 800 г
  • Цибуля — пара великих головок
  • Три середніх морквини
  • Сіль
  • Перець
  • Майонез

Готування:

Очищаємо овочі, нарізаємо картоплю півкільцями, цибулю півкільцями і моркву – кружальцями, товщиною 0.5 см. М’ясо нарізаємо на порційні шматочки, великі чи дрібні залежить від ваших уподобань.

У нарізане м’ясо додаємо потроху майонез, його має бути стільки, щоб після перемішування на стінках миски не залишалося багато зайвого. Потім солимо і перчимо свинину і додаємо по 1/3 картоплі і цибулі і знову перемішуємо, при необхідності додаючи майонез.

Ставимо за духовку на 200 градусів і приступаємо до розкладання продуктів. На низ кладемо цибулю, потім картоплю, посипаємо спеціями і на верх викладаємо моркву. На самий верх кладеться шар з миски з майонезом. Ставимо деко в духовку до готовності, при температурі 210 градусів, це приблизно 40 – 70 хвилин. Все готово, приємного апетиту.

Картопля з м’ясом у рукаві в духовці

картошка с мясом в духовке

У попередніх рецептах картоплі з м’ясом в духовці ми використовували деко або скляну форму для готування. У такого підходу є певний недолік, так як верхній шар, не маючи сирної скоринки підсушується і частина страви виходить трохи сухуватою. Один із зручних альтернативних способів приготувати смачну картоплю з м’ясом в духовці — запекти її в рукаві. Рукав дозволяє всім компонентам страви готуватися у власному соку, а після готування не залишається багато брудного посуду, достатньо викинути використаний рукав. Не потрібно використовувати масло, а на час готування можна спокійно відійти не переживаючи за те, що верх почне підгоряти і потрібно вчасно підкласти фольгу і так далі.

Дивіться також:  Гречаний суп з м'ясом рецепт з фото , як варити суп гречаний

Інгредієнти:

  • Картопля – 700 гр;
  • М’ясо – 450 гр;
  • Цибулина – 2 шт.;
  • Сіль;
  • Перець;

Як приготувати картоплю з м’ясом у рукаві:

Овочі очищаємо і нарізаємо, картоплю на кільця, а цибулю максимально дрібно, м’ясо ріжемо на середні шматочки. Овочі з м’ясом кладемо спочатку в одну ємність, солимо і перчимо та ретельно перемішуємо. Пересипаємо з миски в рукав весь вміст, випускаємо зайве повітря і ставимо в розігріту духовку. Класти рукав на решітку не бажано, все одно знадобиться будь-яка плоска форма, здатна утримати рукав.

Готуємо страву півтори години при температурі 180 градусів. При цьому рідина всередині рукава повинна кипіти. Як тільки блюдо готове – дістаємо його з духовки і залишаємо остигати на кілька хвилин поки рукав не здується. Будьте обережні, адже всередині рукава знаходиться горяченный пар і неповторні аромати страви. Приємного апетиту.

Загрузка...

Картопля з м’ясом курки в духовці

картошка с мясом в духовке

Не кожен любить страви зі свининою або яловичиною, а ось курочка завжди до місця. Її ніжне м’ясо важко приготувати неправильно, тому цей рецепт чудово підійде для початківців або невпевнених у собі кулінарів. Ми будемо готувати ноги, бо як грудка в такому разі може вийти досить сухою, а сіре м’ясо на ногах відмінно підійде.

  • Курячі ноги — 6 шт.
  • Картопля — 700 грам
  • 2 великих цибулини
  • Часник — 3-4 зубки
  • Морква 2 шт.
  • Сіль
  • Перець
  • Паприка
  • Приправа
  • Коріандр
  • Свіжа зелень

Приготування картоплі з м’ясом курки запечене в духовці:

Картоплю нарізаємо соломкою, також нарізаємо моркву, а цибулю кришимо на дрібні шматочки. Часник очищаємо і пропускаємо через чеснокодавку або перетворюємо в кашку на самій дрібній тертці. Курячі ноги гарненько промиваємо холодною, проточною водою.

Розігріваємо духовку. Змішуємо овочі в одній мисці, додаємо спеції: часник, сіль і перець за смаком, приправи для м’яса без солі можна насипати побільше, коріандру досить невеликий щіпки. Все ретельно перемішуємо. Кладемо курку і знову все ретельно перемішуємо, даємо постояти 5 хвилин.

Змащуємо нашу ємність рослинним маслом. Перекладаємо вміст миски в форму так, щоб шматки м’яса були трохи зверху. Ставимо форму в духовку і виставляємо температуру 200 градусів.

Випікати курячі ноги з картоплею протягом години, перевірте стан овочів, перш ніж виймати форму з духовки. Блюдо готове, посипаємо його зеленню і подаємо на стіл.

Щоб зробити картоплю ще смачніше можна приготувати простий соус, для цього в блендер кладемо порівну сметани і майонезу, трохи солимо і перчимо, кидаємо пару зубчиків часнику і трохи зелені. Після перемелювання вийде ніжний і пікантний соус до картоплі. Якщо немає блендера, то можна змішати все в мисці, але попередньо подрібнивши часник і максимально подрібнивши зелень.

Картопля з м’ясом і грибами в духовці

картошка с мясом в духовке

Ми вже розглянули рецепти з різним м’ясом і такими інгредієнтами як сир або майонез, але немає нічого смачнішого для нашої людини, ніж рецепти з грибочками. Відразу варто відзначити, що найбільш смачними є саме лісові гриби, вони не тільки смачні, але і дають насичений грибний аромат.

Дивіться також:  Як очистити воду в домашніх умовах

Знадобляться інгредієнти:

  • 700 грам яловичини
  • 7-8 картоплин,
  • 3 головки цибулі,
  • 200 грам лісових грибів,
  • сметана 1 ст. л.
  • помідор 1 штука.
  • Трохи м’ясного бульйону (близько 1 склянки),
  • чорний перець (мелений),
  • сіль.

Приготування:

Очищаємо всі овочі і нарізаємо яловичину на однакові шматочки. Гриби промиваємо кілька разів, видаляємо дефекти і нарізаємо на тонкі скибочки.

Розігріваємо сковороду, додаємо пару крапель рослинного масла і висипаємо грибочки. Коли рідина випарується виймаємо гриби і додаємо ще трохи олії. Смажимо яловичину пару хвилин до утворення невеликої скоринки знімаємо сковороду з вогню.

Приступаємо до наповнення форми, її потрібно попередньо змастити оливковою або рослинним маслом. Нижній шар – цибуля (кільцями), потім іде картопля, після нього – грибочки і помідори (кільцями). У м’ясний бульйон висипаємо сіль, перець і кладемо сметани, все ретельно перемішуємо і виливаємо у форму. Останнім шаром викладаємо яловичину.

Духовка до цього моменту повинна бути прогріта до 200 градусів. Ставимо форму в духовку і готуємо при такій температурі близько години. Кожні 10 хвилин бажано поливати м’ясо соком, з дна дека, інакше м’ясо може підсохнути.

Перевірити готовність можна спробувавши картоплю, якщо він готовий, то наше блюдо картопля з м’ясом яловичини в духовці готове до вживання.

Картопля, запечена в духовці з овочами

картошка с мясом в духовке

  • Картопля — 500 гр
  • Помідори — 100 гр
  • Перець болгарський — 100 грам
  • Гриби 100 гр
  • Цибуля 3 великі головки
  • Часник 4 зубчики
  • Сіль
  • Перець мелений
  • Зелень

Приготування:

Розігріваємо духовку. Очищаємо і нарізаємо овочі на великі часточки. Перекладаємо все в протертий маслом деко. Посипаємо сіллю, перцем, додаємо дрібно рубаний часник і ретельно перемішуємо. Ставимо в духовку при 180 градусах до готовності.

Цей рецепт максимально простий і вегетаріанський. Підсумкове страву можна пропустити через блендер і отримати дивовижне овочеве пюре або просто насолодитися соковитими овочами з картоплею.

Корисні поради при приготуванні картоплі з м’ясом в духовці

  • — Свинину і яловичину можна злегка обсмажити перед відправкою в духовку, в такому випадку потрібно буде дочекатися готовності овочів, а м’ясо буде гарантовано ідеальним.
  • — Курку не потрібно попередньо обробляти, її ніжне м’ясо 100% готовності разом з овочами.
  • — Якщо страва виходить сухуватим. Можна налити на дно трохи бульйону або кип’яченої води.
  • — Найсмачніше м’ясо — попередньо замариноване, тому якщо не поспішаєте, то приготуйте заздалегідь.
  • — М’ясо потрібно ретельно промивати, а не замочувати.
  • — Найкраща ємність — чавунна, її товсті стінки рівномірно готують страву, а сама зручна ємність — скляна, через неї можна спостерігати весь процес приготування.
  • — М’ясо і картоплю люблять спеції, тому не бійтеся експериментувати, але і захоплюватися не варто.