Качка по-пекінськи: 4 рецепту приготування в домашніх умовах

І знову здрастуйте, читачі та гості блогу.

Сьогодні будемо вчитися готувати качку по-пекінськи в домашніх умовах. З цим блюдом я познайомилася порівняно недавно, буквально пару років тому, коли була на весіллі у друзів в китайському ресторані. І відразу ж закохалася в це страва. Запечені і соковиті шматочки м’яса, подані з різними соусами і овочами, та ще й лавашем (хоча в оригіналі подається з рисовими млинцями) просто підкорили мене! Тому мені захотілося навчитися самостійно робити таку смакоту.

У пошуках кращого рецепту я облазила весь інтернет і нарешті знайшла, а головне приготувала цю страву. І у мене все вийшло! Відразу скажу, що готується птах з даної методики досить довго і вимагає знань деяких хитрощів і нюансів, але результат того вартий.

Тому, не роздумуючи, я вирішила і вас познайомити з секретами приготування качки по-пекінськи. Щоб ви (не як я) не втратили багато часу, а відразу вивчили інформацію, вибрали рецептик і підкорили всіх найніжнішим м’ясом.

Як я згадала вище, «метушні» з приготуванням страви буде досить багато. Але ніхто не каже вам готувати птицю таким чином кожен день. Ось подати її на святковий стіл в самий раз. Також не забувайте, що качку можна запекти і з яблуками (ну це якщо ви не хочете випробувати новий варіант).

По ходу сьогоднішньої добірки я буду вказувати на деталі, які дуже важливі при приготуванні качиного м’яса. Уважно все читайте і виконуйте, щоб не розчаруватися. А в самому кінці дам пам’ятку, яку можна буде використовувати завжди. Так що читайте статтю до кінця.

Качка по пекінськи в домашніх умовах

Почнемо ми з традиційного китайського рецепту, так як дане блюдо вважається класикою саме китайської кулінарії.

Не купуйте першу, що потрапила птицю, вам потрібна ідеальна качка!

Якщо ви зупините вибір саме на цій технології, то знайте, що на приготування піде два дні. Саме стільки часу потрібно для того, щоб м’ясо як слід добре просочилося.

Інгредієнти:

  • Качка — не більше 2,5 кг;
  • Холодний окріп — 2 л;
  • Соєвий соус — 70 мл;
  • Кмин, гвоздика, запашний і чорний перець горошком, бадьян (подрібнений в порошок), чебрець, насіння гірчиці — по 1 ч. ложці;
  • Перець чилі — 1 невеликий (можна замінити на 1 ч. ложку гострого червоного перцю);
  • Корінь імбиру (порізаний на тонкі дольки) — 15 гр. (5-7 шматочків);
  • Кориця — паличка;
  • Лавровий лист — 5 штук.

Для ошпарювання та обмазування:

  • Винний оцет — 100 мл;
  • Мед — 50 гр.;
  • Соєвий соус — 50 грам.
Дивіться також:  Сирники із сиру - 5 покрокових рецептів сирників на сковороді

Спосіб приготування:

1. Спочатку підготуйте ємність, в якій будете замочувати тушку. Це може бути пластиковий контейнер з кришкою або будь-яка інша посуд відповідного об’єму. Налийте в тару холодний окріп і соєвий соус, розмішайте. Далі додайте всі спеції і помістіть качечку.

Перед замочуванням тушку промийте під струменем холодної води і приберіть вологу паперовим рушником.

2. Тепер контейнер накрийте кришкою, або щільно оберніть харчовою плівкою. Приберіть заготовку в холодильник на 48 годин. При цьому кожні 6-7 годин тушку обов’язково перевертайте. Це потрібно для того, щоб м’ясо просякло маринадом рівномірно.

3. Після закінчення часу викладіть промаринованную тушку на велику решітку для ошпарювання.

4. Займемося приготуванням суміші для ошпарювання. Для цього потрібно змішати воду з винним оцтом в пропорції 1:10. Тобто на 100 мл винного оцту вам буде потрібно 1 літр води. Цю суміш доведіть до кипіння. Акуратно облийте тушку вийшла гарячої оцтової сумішшю з усіх боків. Шкірка птиці при цьому повинна ущільнитися.

5. Далі промокніть качку паперовими рушниками і залиште хвилин на 15 для сушіння. А поки розігрійте духовку до 200 градусів. На нижній ярус поставте широкий піддон з невеликою кількістю води (так ви позбавитеся від підгоряння м’яса). На другий ярус встановіть решітку з підготовленою тушкою.

Якщо у вас немає решітки, посадіть качечку на скляну банку або використовуйте звичайний лист.

Запікайте тушку 1,5 години.

6. При цьому не забувайте змащувати м’ясо кожні 20 хвилин поки вона запікається наступною сумішшю: з’єднайте потрібну кількість меду і соєвого соусу.

7. Через 1,5 години вимкніть духовку, але не відкривайте її. Нехай блюдо дійде ще протягом 20 хвилин.

8. І тільки через 20 хвилин дістаньте тушку і наріжте її на невеликі шматочки з шкіркою. Подавайте м’ясо з гострим або томатним соусом, а також свіжими овочами. Плюс до того ж можна приготувати і подати рисові млинці, або їх замінити на лаваш.

Загрузка...

Покроковий рецепт качки по-пекінськи в духовці

Тепер наступний варіант. Він відрізняється від попереднього приготуванням трохи іншого маринаду. Але нітрохи не поступається за смаковими відчуттями.

До речі, перед подачею птицю потрібно вміти правильно обробити. Хоча ми з вами не в ресторані, тому як разрежем, так і будемо їсти 😀 .

Інгредієнти:

  • Качка — 1 шт.;
  • Мед — 6 ст. ложок;
  • Херес — 1-2 ст. ложки;
  • Імбир — 1 ст. ложка;
  • Сіль — 2 ст. ложки;
  • Соєвий соус — 7 ст. ложок;
  • Вода — 1 ст.;
  • Кунжутне масло — 1 ст. ложка;
  • Мелений чорний перець — 1 ст. ложка.
Дивіться також:  Цвітна капуста в клярі - прості і смачні рецепти

Спосіб приготування:

1. Тушку ретельно промийте і якщо потрібно, позбавте від волосків. Потім видаліть жир з шиї і куприка, а також зріжте верхні фаланги крил птаха.

2. Тепер обережно обшпарте птицю окропом і обсушити паперовим рушником. Далі натріть тушку хересом як всередині, так і зовні. І залиште при кімнатній температурі хвилин на 10.

3. Через 10 хвилин обітріть тушку сіллю. Всередину засуньте склянку і поставте заготовку на тарілку. Зверху оберніть харчовою плівкою. Приберіть в холодильник на 12 годин.

При цьому під птахом буде збиратися рідина, її періодично зливайте.

4. Після закінчення часу дістаньте тушку і повапните її медом (4 ст. ложки). Знову приберіть в холодильник на 12 годин.

5. Через зазначений час включіть і розігрійте духовку до 190 градусів. Візьміть сковороду і налийте в нього воду. Встановіть його на нижній ярус. На наступний ряд встановіть решітку і викладіть на неї промаринованную тушку на спину. Накрийте птицю фольгою так, щоб не залишилося ні одного отвору (грати теж). Запікайте вміст 60-70 хвилин.

6. А поки в глибокій ємності змішайте кунжутне масло (5 ст. ложок), мелений імбир, соєвий соус і перець.

7. Через 60-70 хвилин дістаньте пташку і зі всіх сторін намажте її вище приготованою сумішшю. Знову поставте запікатися в духовку на 25 хвилин, але вже розігріту до 260 градусів. І через 25 хвилин обмажте тушку медової сумішшю (2 ст. ложки соусу змішайте з 2 ст. ложками меду). Запікайте 10 хвилин в режимі гриль.

Якщо м’ясо почне підгоряти, то зменшіть температуру.

8. Власне кажучи все! Залишається нарізати м’ясо на невеликі шматочки і подавати до столу.

Відео від шеф-кухаря про те, як приготувати качку по-пекінськи

Для більш детального вивчення готування страви рекомендую подивитися сюжет від шеф-кухаря. Ви не тільки все побачите, але і відчуєте запах їжі).

Вік птиці, яку ви збираєтеся готувати, не повинен перевищувати 45 днів.

Качка по-пекінськи за класичним рецептом для приготування будинку (з фотографіями)

І ще одна методика по готуванні пташки в домашніх умовах. Зверніть увагу, що в маринад буде додано справжній сичуанськой соус, що зробить м’ясо ще більш ароматним і смачним.

Щоб скоринка у тушки виходила завжди тонкої і хрусткою, в ресторанах її сушать в спеціальних холодильниках.

Інгредієнти:

  • Качка — 1 шт.;
  • Вода — 2 л;
  • Мед — 3 ст. ложки;
  • Корінь імбиру — 4 см;
  • Рисовий оцет — 60 мл;
  • Соєвий соус — 50 мл;
  • Суміш спецій — 1 ст. ложка;
  • Бадьян — 2 шт.;
  • Огірок — 2 шт.;
  • Сичуанськой соус — 1 ч. ложка;
  • Зелена цибуля — 1/2 пучка;
  • Китайський кисло-солодкий сливовий соус — за смаком;
  • Соус хоисин — за смаком.
Дивіться також:  Кутя на Різдво - 6 простих рецептів приготування різдвяної куті

Спосіб приготування:

1. Візьміть велику і глибоку ємність. Змішайте в ній всі інгредієнти для маринаду (вода, корінь імбиру, суміш спецій, бадьян, сичуанськой соус, рисовий оцет). Доведіть суміш до кипіння і проваріть 2 хвилин. Потім приберіть з вогню.

2. Тушку промийте і просушіть. Потім додайте її на решітці в умивальник. Рівномірно полийте птицю киплячим маринадом з двох сторін. В результаті цих дій шкірка повинна набратися і трохи потемніти.

3. Тепер обв’яжіть тушку кулінарною ниткою таким чином, щоб її можна було повісити в прохолодному місці. Або ж приберіть в посудину і залиште в холодильнику на 24 години.

4. За годину до запікання качки, витягніть її з прохолодного місця і залиште при кімнатній температурі.

5. Увімкніть духовку і розігрійте її до 200 градусів. Підготовлену тушку розмістіть на решітці, а знизу поставте жаротривкого блюдо. Запікайте блюдо 40-45 хвилин. При цьому через 20 хвилин обмажте птицю медово-соєвою сумішшю.

6. Поки качка буде готуватися, ви можете підготувати стіл. Розкласти лаваш і налити соуси в піали. А також порізати огірки і зелений лук.

Огірок перед різкою можна помістити в тарілку з холодною водою і льодом, так він стане більш хрустким.

7. Дістаньте готову тушку з духовки і залишити її хвилин на 10. А потім поріжте на шматочки і поставте в центр підготовленого столу. Пригощайтеся!

Такі ось рецепти приготування качки по-пекінськи я відібрала на сьогоднішній день для себе. В принципі нічого складного немає. Головне правильно замаринувати птицю, ну а потім її запекти.

І як обіцяла, кидаю пам’ятку. Дотримуючись нижче описані рекомендації на виході у вас вийде ідеальна качине м’ясо, просто «пальчики оближеш»!

  • качка повинна бути молодою/свіжою (не замороженої), з м’ясистою і нежирної шкіркою;
  • шкірка тонка і злегка жовтувата;
  • перед готуванням добре промийте і просушіть тушку, видаліть зайвий жир;
  • бажано тушку обдати окропом, щоб шкірка добре натягнулася.
  • після сушіння м’ясо обов’язково треба замаринувати (зазвичай на це йде 2 дні);
  • обов’язково в процесі запікання обмазуйте м’ясо медом або цукровим сиропом;
  • тушка вважається готовою, коли буде мати карамельний колір.

Бажаю всім приємного апетиту! І не забудьте поділитися рецептами з друзями в соціальних мережах. Просто поставте «клас».