Кабачки в духовці — 8 швидких і смачних рецептів

Всім здрастуйте! Коли на дворі літо і стоїть спекотна погода, то важка їжа не завжди доречна, та й їсти не хочеться взимку. Тому господині починають у всю включати в сімейний раціон літнє меню. І найчастіше на столах з’являються: холодна окрошка, овочеві салатики, малосольні огірочки, ну і звичайно ж шашлики, куди без них).

Але поряд з цими популярними стравами також конкурує страву, приготовлене з дуже корисного овоча, з кабачків. Звичним частуванням найчастіше виступають кабачкові оладки, а також різні варіанти запечених цукіні в духовці. Саме про останній вигляді їжі я і пропоную сьогодні поговорити.

Адже з цього простого з виду овоча можна приготувати дуже пікантні і привабливі на вигляд страви, тим більше всі рецепти смачні і нескладні. А завдяки випічці, а не смаженні, їжа буде ще й корисною. І в такий закуски міститься мінімальна кількість калорій, тому її можна як дітям, так і літнім людям. А ще кабачок не викликає алергію, що не мало важливо в наш час, так що їсти його можна в будь-якому вигляді.

Кабачки в духовці з помідорами і сиром

Напевно багатьом знайомий нижче описаний спосіб готування. Я думаю він точно користується попитом, адже виходить настільки смачно і соковито, що просто неможливо відірватися.

Якщо ви жодного разу не використали таку технологію, то терміново виправляйтесь, впевнена, всі ваші очікування будуть не марними. Ну вистачить слів! Подивіться на кінцевий результат, слинки точно потечуть).

Інгредієнти:

  • Кабачки — 2 шт.;
  • Помідори — 3-4 шт.;
  • Яйце — 1 шт.;
  • Сир — 300 гр.;
  • Сіль — за смаком;
  • Сметана — 200 гр.;
  • Пряні трави — 1 ч. ложка;
  • Часник — 3-4 зубчики.

Спосіб приготування:

1. Цукіні ретельно помийте і поріжте на тонкі кільця, щоб товщина була приблизно 1 див.

Кабачки вибирайте молоденькі, щоб їх готувати можна було разом з шкіркою і насінням.

2. Тепер візьміть форму для запікання і змастіть її маслом. Покладіть порізані кільця в два шари.

3. Помідори необхідно помити і порізати на кільця.

Томати обов’язково беріть твердих сортів.

4. Укладіть їх щільно поверх наступним шаром.

5. У миску вилийте сметану, вбийте яйце, додайте сіль і ароматні трави на свій смак.

Потім видавіть часник і все добре перемішайте до однорідної консистенції.

6. Цим соусом залийте наші овочі в деко.

7. Натріть сир на крупній тертці.

8. І засипте їм нашу заготовку зверху. Запікайте в розігрітій духовці до 190 градусів протягом 30 хвилин.

Дивіться також:  Качка по-пекінськи: 4 рецепту приготування в домашніх умовах

9. Залишається тільки остудити трохи блюдо і прийматися до трапези).

Загрузка...

Рецепт фаршированих і запечених кабачків в духовці з фаршем

Якщо у вашій родині багато чоловіків, то тоді, щоб задовольнити їхні смаки і потреби, спробуйте запропонувати їм на вечерю наступне блюдо. У нашій сім’я такі кабачково-м’ясні «пеньочки» користуються величезним успіхом.

Інгредієнти:

  • Кабачки — 2 шт.;
  • Ріпчаста цибуля — 1 шт.;
  • Фарш — 500 гр.;
  • Сіль, перець — за смаком;
  • Сметана — 200-300 гр.;
  • Свіжа зелень — 1 пучок (будь-яка);
  • Сир — 250 гр.;
  • Спеції — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Цукіні вимити і порізати на брусочки висотою 5-6 див.

2. За допомогою чайної ложки вийміть м’якоть, але так, щоб дно залишилося. У вас повинні вийти заготовки у вигляді стаканчиків.

3. Кабачкову м’якоть подрібніть.

4. Цибулю очистіть і дрібно поріжте на кубики. Обсмажте на рослинному маслі.

5. Потім в сковороду з цибулею додайте фарш і підготовлену м’якоть. Поперчіть і посоліть за смаком, перемішайте. Обсмажуйте протягом 5-7 хвилин.

Фарш краще використовувати свино-яловичий.

6. Візьміть деко і змастіть його маслом, викладіть наші «стаканчики» і наповніть їх фаршем з овочами.

7. Поставте деко в духовку і запікайте 20 хвилин при температурі 180 градусів.

8. А поки приготуйте соус: змішайте сметану з дрібно посіченою свіжої зеленню і будь-якими спеціями.

9. По закінченню часу залийте все нашим соусом.

10. Натріть сир і посипте їм кожен «стаканчик» зверху. Знову поставте в духовку на 10-15 хвилин, при цьому зменшіть температуру до 160 градусів.

11. Все готово! Подавайте зі свіжими помідорами!

Швидкий варіант приготування з сиром і часником

Цей рецепт я рекомендую всім тим, хто любить красиво подавати їжу на стіл. Такі кабачки виглядають дуже ефектно. Природно смакові якості теж не страждають і подобаються навіть самим вибагливим гурманам.

Інгредієнти:

  • Кабачки — 2 шт.;
  • Прованські трави — 0,5 ч. ложки;
  • Сіль — щіпка;
  • Часник — 3 зубчики;
  • Сир — 100-150 гр.;
  • Оливкова олія — 1 ст. ложка;
  • Свіжа петрушка — для подачі.

Спосіб приготування:

1. В першу чергу натріть на тертці сир.

2. Змішайте його з травами, сіллю і пропущеним через прес часником.

3. Кабачки потрібно промити і нарізати четвертинками уздовж. А потім обваляйте їх в отриманій сирної маси і викладіть на деко. При цьому форму не забудьте застелити промасленим папером або фольгою.

Заготовки потрібно трохи збризнути оливковою олією і поставити в розігріту духовку до 180 градусів на 15 хвилин.

Дивіться також:  Сирна запіканка - 7 рецептів приготування запіканки як у дитячому садку

4. Якщо у вас є режим гриль, увімкніть його на 2-3 хвилини, якщо ж немає, то додайте градусів, щоб страва підрум’янилося. Трохи остудіть страву і викладіть на тарілку, зверху присипте свіжої подрібненої петрушкою, а також можете додати ще натертого сиру і відразу ж подавайте!

Дієтичний рецепт приготування кабачків в духовці

Ще я знайшла рецепт, а знахідку. Ніколи не думала, що цукіні можна приготувати в пакет для запікання. Виявляється, це не тільки смачно, але і дуже корисно. Раджу подивитися всім відео сюжет і спробувати готування саме за описаним способом!

Вам знадобиться: борошно, сіль, рослинне масло, кабачки, пакети. Закуска виходить дуже хрусткою.

Загрузка...

Готуємо швидко і смачно кабачки з картоплею

Також з цього овоча можна приготувати смачну запіканку, додавши картоплю і помідори. Не забувайте про сметанний соус і тертий сир!

Інгредієнти:

  • Кабачок — 1 шт.;
  • Помідор — 2 шт.;
  • Картопля — 2 шт.;
  • Часник — 2-3 зубчики;
  • Сметана — 50-70 мл;
  • Сир — 150 гр.;
  • Сіль — за смаком;
  • Рослинне масло — 1 ст. ложка;
  • Зелень — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Овочі, тобто кабачки, помідори і картоплю потрібно помити і порізати на кружальця. З картоплі попередньо зніміть шкірку.

2. В окремій мисці приготуйте соус, змішавши сметану з подрібненим часником і сіллю.

3. Візьміть деко і змастіть її рослинним маслом. Розкладіть порізані овочі приблизно також, як показано на фото нижче.

4. Залете все соусом.

5. А зверху посипте натертим сиром.

6. Поставте форму в розігріту до 170 градусів духовку і тушкуйте наше рагу протягом 20-30 хвилин. Перед подачею прикрасьте все свіжою зеленню.

Рецепт кабачків, фаршированих м’ясом

А якщо у вас намічається якесь торжество, то можна скористатися таким варіантом, і з цукіні зробити їстівні «човники». В якості фаршу можна використовувати не тільки свинячий або яловичий, а також і курячий.

Інгредієнти:

  • Фарш — 300 гр.;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Сир — 200 гр.;
  • Майонез — 50-70 мл;
  • Морква — 1 шт.;
  • Часник — 2 зубчики;
  • Кабачок — 2 великих;
  • Сіль, перець — за смаком;
  • Цукор — 1/2 ч. ложки;
  • Помідори «черрі» — 15-20 шт.;
  • Яйце — 1 штука.

Спосіб приготування:

1. Овочі все помийте і очистіть від шкірки. Цибулю поріжте на дрібні кубики.

2. Моркву натріть на дрібній тертці.

3. Часник пропустіть через прес. Цукіні ж потрібно розрізати уздовж і акуратно вийняти м’якоть і насіння, а м’якоть виймайте не всю. У вас повинні вийти «човники».

Дивіться також:  Шаурма. Покроковий рецепт з фото

4. У мисці змішайте фарш з цибулею, морквою і часником. Вбийте яйце, посоліть, додайте спеції і цукор. Додайте подрібнену м’якоть з цукіні. Масу добре перемішайте руками.

5. Тепер наповніть наші «човники» наполовину получившимся фаршем.

6. Зверху втисніть половинки чистих помідорів «черрі». Не забудьте шари змащувати майонезом. А також на свій смак і побажання додайте подрібнену зелень.

7. Потім накрийте шаром фаршу. Деко змастіть рослинною олією і щільно укладіть наші заготовки бочками один до одного, а зверху накрийте фольгою і випікайте в розігрітій духовці до 200 градусів протягом 30-40 хвилин, до готовності фаршу.

8. В цей час натріть сир на крупній тертці і змішайте його з майонезом. Цією сумішшю змастіть гарячі готові «човники» і залиште хвилин на 5-7 для підрум’янення в духовці. Подавайте з зеленню.

Смачний спосіб приготування цукіні з сиром

А зараз хочу запропонувати вашій увазі дивовижний рецепт — кабачки з сиром, вони дуже просто і швидко робляться. І обов’язково додайте побільше свіжої зелені, вийде просто «пальчики оближеш».

Інгредієнти:

  • Кабачки — 3 шт.;
  • Сир — 200-250 гр.;
  • Яйце — 1 шт.;
  • Сіль, перець — за смаком;
  • Зелень — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Кабачки, помийте і очистіть від шкірки. Розріжте їх уздовж, навпіл. За допомогою ложки вийміть серцевину.

2. Сир посоліть і поперчіть. Зелень промийте і просушіть, дрібно поріжте. З’єднайте сир із зеленню і сіллю, перцем.

3. Заповніть підготовлені цукіні сирною начинкою.

4. З’єднайте «човники» між собою.

5. Форму для запікання змастіть рослинним маслом і покладіть вироби. Налийте трохи води і запікайте в духовці до м’якості овочів.

6. Ось як все апетитно і смачно виглядає в підсумку!

Кабачки з куркою в духовці — швидко і смачно

Ну і на завершення ще хочу запропонувати вам приготувати універсальне блюдо. Все як завжди просто і не калорійно. Вообщем готуйте на здоров’я і приємного вам апетиту!

Як бачите, існує дуже багато цікавих рецептів з кабачків, приготованих в духовці. Всі способи дуже прості і швидкі, а ще презентабельні на вигляд, ну і звичайно ж, шалено смачні. Крім усього іншого, ще раз зазначу, що такі страви ще й дуже корисні.

Особливих секретів готування тут немає, єдине, пораджу вам краще використовувати молоді кабачки, щоб в хід пішли і шкірка, і насіння. Ну а далі справа техніки і ваших смакових уподобань. На цьому у мене все, до зустрічі!