Грибна ікра — рецепти приготування на зиму з фото

Здравствуйте мої дорогі читачі та гості блогу!!

Грибний Сезон полювання підходить до свого логічного завершення і досвідчені грибники збирають останні шари «лісових мешканців». А ми продовжуємо з вами ділитися цікавими рецептами з даного виду врожаю. І сьогодні на порядку денному у нас грибна ікра, дуже смачна і апетитна закуска на зиму, з нею ви точно не залишитеся без вечері або обіду.

Нагадаю, що ми вже з вами робили заготовки маринованих грибів і віддалено порушували питання про ікрі. Зараз прийшов час поговорити про неї більш детально, зазначу відразу, що рецепти будуть розглядатися з варених грибів. І до речі, готуючи закуску за моїми способів приготування, ви можете запастися ікрою запас, відправивши готове блюдо в мішечок і в морозилку. Ну що ж, приготуємо це ароматне блюдо разом.

Грибна ікра з варених грибів на зиму з часником

Грибна ікра з часником насправді дуже апетитна і смачна заготівля, за допомогою неї можна запастися грибами на цілий рік. Наступний рецепт є моїм улюбленим, сподіваюся вам він теж сподобається.

Нам знадобиться:

  • Опеньки — 2 кг;
  • Часник — 3-5 зубчиків ;
  • Ріпчаста цибуля — за смаком;
  • Оливкова олія — для смаження;
  • Сіль — за смаком ;
  • Оцет 70% — 1/3 ч. л.;
  • Лавровий лист — за бажанням.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1. Опеньки очищаємо, промиваємо, але не замочуємо.

2. Далі відварюємо гриби в підсоленій воді 10-15 хвилин після закипання.

3. Потім опеньки необхідно промити.

4. Тепер пропускаємо їх через м’ясорубку.

5. Часник та цибулю очищаємо і ріжемо на шматочки.

6. Пропускаємо їх через м’ясорубку і додаємо в грибний фарш.

7. Далі все тушкуємо до випаровування зайвої вологи, а потім обсмажуємо до готовності з додаванням масла. Якщо хочете, щоб ікра з опеньків вийшла більш ароматною, то додайте лавровий лист.

Дивіться також:  Малосольні огірки - 7 рецептів швидкого приготування з часником і зеленню

8. Готову ікру перекладаємо в стерилізовані банки, додаємо оцет і накриваємо кришками. У велику каструлю наливаємо теплу воду, кладемо на дно марлю або тканину і ставимо банки стерилізуватися. Пів літрові банки потрібно стерилізувати 30 хвилин, а літрові — 1 годину. Далі закрутіть кришки, банки переверніть і накрийте ковдрою до повного охолодження.

Наша закуска готова, зберігаємо в прохолодному місці.

Загрузка...

Ікра з білих грибів — рецепт без стерилізації

Щоб приготувати грибну ікру без стерилізації — беріть трубчасті види грибів: білі, маслюки, підосичники, підберезники. Ми приготуємо з вами закуску з білих грибів.

Нам знадобиться:

  • Гриби – 1 кг;
  • Вода – 1 л;
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Оцет – 2 ст. л.;
  • Сіль, перець — за смаком.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1. Гриби промиваємо, заливаємо водою, доводимо до кипіння і варимо 10 хвилин.

2. Тепер відкиньте на друшляк, добре промийте, покладіть в підсолену воду, варіть 15 хвилин.

3. Відвар необхідно змити, гриби прокрутити на м’ясорубці.

4. Далі покришіть цибулю і часник. Цибулю обсмажте до прозорості. Змішайте цибулю і гриби, додайте часник і перець.

5. Обсмажуємо масу 10 хвилин. І розкладаємо по банках, зверху не забудьте налити по 1 ст. л. оцту.

6. Закриваємо банки, використовуючи при цьому пластикові кришки. Приберіть остиглу закуску в холодне місце.

Рада! Поверх готової ікри покладіть листя хрону, так на поверхні не з’явиться цвіль.

Відео рецепт приготування грибної ікри з морквою та цибулею

Цей рецепт дуже простий, адже ми будемо використовувати тільки гриби, цибулю і моркву. Таке блюдо можна готувати, щоб поїсти відразу, а можна і заготовити на зиму.

Беріть 1 кг будь-яких свіжих грибів, 300 гр. моркви і цибулі, 1 стакан рослинного масла, 1 ч. л. оцту 9%, сіль і готуйте дуже смачне блюдо з відео-рецептом:

Дивіться також:  Варення з кульбаб. Топ 7 рецептів приготування варення одуванчикового


В даній підбірці в ікру додають ще помідори, виходить дійсно дуже смачно. І якщо ви хочете таку смакоту зберегти в зиму, то перед закриванням банок додайте оцет.

Ікра грибна через м’ясорубку з помідорами

Якщо ви ще не втомилися читати мою статтю, то для вас наступний рецепт живильної закуски з «лісових мешканців». 🙂

Нам знадобиться:

  • Варені гриби – 2 кг;
  • Помідор великий – 1 шт.;
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Олія – 0,5 склянки;
  • Сіль – за смаком;
  • Перець чорний мелений – за смаком.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1. Варені гриби пропустіть через м’ясорубку.

2. Ріпчасту цибулю нарізаємо кільцями.

3. Моркву натираємо на крупній тертці.

4. Обсмажуємо цибулю на олії на середньому вогні.

5. Додаємо моркву і обсмажуємо разом з цибулею.

6. Обсмажені овочі і помідори необхідно пропустити через м’ясорубку. З’єднати з грибами і додати рослинне масло.

7. Обсмажуємо ікру на сковороді на невеликому вогні близько 50 хвилин. Періодично суміш перемішуємо.

8. Перекладаємо готову ікру в чисту суху банку, даємо їй охолонути і прибираємо в холодильник.

Знаєте, пишучи цю статтю, я прийшла до висновку, що рецепти грибної ікри всі дуже схожі, ми готуємо її за одним алгоритмом, а додаючи різні овочі і спеції робимо її під свій смак. У багатьох виникає питання, а з яких грибів краще робити ікру, я вам скажу, що можна робити цю заготовку з будь-яких, але мені найбільше подобається з опеньків. Діліться ви своїми ідеями приготування зимової закуски, буду рада. 😉