Гарбуз, запечений в мультиварці

Тыква запеченнаяГарбуз – дуже смачний і корисний овоч. Недарма її включають не лише дієтичне меню, але і у страви для малечі.

Причому можна без праці виростити гарбуз на невеликому клаптику землі. Головне, щоб було багато сонця, а також була опора, за якою батоги гарбуза можуть піднятися навіть на дах.

При сприятливих умовах гарбуз виростає до значних розмірів. Вона чудово зберігається, тому страви з неї можна готувати не тільки в літньо-осінній період, але і взимку, коли асортимент овочів мізерний.

Гарбуз поєднується з будь-якими продуктами. Завдяки насиченому кольору, ненав’язливому аромату і яскраво вираженого смаку вона може зробити святковим найпростіше блюдо.

Гарбуз, запечена в мультиварці: тонкощі приготування

Гарбуз не вимагає тривалої термічної обробки: вона стає м’якою вже через 20-25 хвилин.

Її можна варити, тушкувати, смажити, запікати. Гарбуз можна запікати в мультиварці. Залежно від доданих інгредієнтів вона може бути солодким, пряним, гострою.

Якщо потрібно, щоб шматочки гарбуза зберегли форму, під час приготування бажано їх не перемішувати.

Гарбуз виходить дуже смачною, якщо запекти її з медом або цукром. Причому мед потрібно класти в самому кінці приготування, а цукор можна насипати на початку запікання. До гарбузі часто додають яблука, груші, родзинки та інші сухофрукти.

Якщо вам вдасться дістати мускатную гарбуз, ви можете її запекти цілком, попередньо очистивши від насіння і заповнивши звільнилося простір фруктами, овочами, м’ясом або крупою. В останньому варіанті у вас буде чудова гарбуз з кашею.

Щоб запечена гарбуз вийшла смачною, вибирайте стиглий плід. Перед використанням гарбуз обов’язково вимийте, насухо витріть. Потім розріжте плід, як того вимагає рецепт (навпіл або тільки зріжте кришку). Вийміть все насіння разом з пухкої м’якоттю.

Дивіться також:  Курка, запечена у фользі в духовці цілком

Запікати гарбуз можна зі шкіркою. У такому разі наріжте її широкими скибочками (як диню). Їх довжина повинна відповідати діаметру чаші.

Порізану гарбуз помістіть в чашу таким чином, щоб кірка опинилася знизу. Щоб уникнути пригорання чашу налийте приблизно півсклянки води або покладіть кілька шматочків вершкового масла.

Запечений гарбуз легко розлучається з шкіркою з допомогою ножа або ложки.

Якщо припускаєте запекти гарбуз, порізану шматочками, шкірку попередньо потрібно зрізати.

Загрузка...

Гарбуз, запечена в мультиварці: простий рецепт

Інгредієнти:

  • гарбуз солодкого сорту – 0,5 кг;
  • масло вершкове – 10 г;
  • вода – 70 мл;
  • цукор – за смаком.

Спосіб приготування

  • Гарбуз вимийте, розріжте, видаліть пухку м’якоть з насінням. Поріжте разом з шкіркою широкими скибочками.
  • Дно чаші змастіть вершковим маслом. Щільно встановіть скибочки гарбуза скоринкою донизу, притиснувши їх один до одного (щоб не падали).
  • Влийте воду. Посипте цукром.
  • Закрийте кришку. Увімкніть програму «Випічка». Готуйте 30 хвилин.
  • Викладіть на тарілку, полийте соком, що виділився або медом.

Гарбуз запечений з родзинками і курагою в мультиварці

Інгредієнти:

  • гарбуз – 0,5 кг;
  • родзинки – 0,5 склянки;
  • курага – 10-12 шт.;
  • цукор – 70 г;
  • лимон – 0,3 шт.;
  • вершкове масло – 80 р.

Спосіб приготування

  • Гарбуз вимийте, розріжте навпіл, видаліть середину з насінням і волокнистої м’якоттю. Очистіть від шкірки. Поріжте великими кубиками.
  • Переберіть родзинки, видаливши сміття. Вимийте. Замочіть на 15 хвилин в теплій воді. Таким же чином підготуйте курагу. Лимон разом зі шкіркою порізати кружальцями, вийміть зернятка. Потім подрібніть у вигляді дрібних кубиків.
  • На дно чаші покладіть шматочки масла. Рівним шаром укладіть половину порізаної гарбуза. Її посипте родзинками і розрізаною навпіл курагою. Покрийте залишилася гарбузом.
  • Влийте 100 мл води. Посипте цукром. Закрийте кришку.
  • Встановіть програму «Випічка». Запікайте 30 хвилин.
  • За 10 хвилин до відключення мультиварки покладіть подрібнений лимон. Спробуйте гарбуз, щоб визначити ступінь готовності. Якщо вам здасться, що вона недостатньо м’яка (що малоймовірно), час випічки збільшити ще на 5-10 хвилин.
Дивіться також:  Цукати з вишні з кісточками

Гарбуз, запечена в мультиварці, пряна з часником

Інгредієнти:

  • гарбуз – 0,5 кг;
  • сушений базилік – 0,5 ч. л.;
  • сіль;
  • чорний перець – щіпка;
  • оливкова чи будь-яке рослинне масло – 50 г;
  • часник – 3 зубки.

Спосіб приготування

  • Підготовлену гарбуз нарізати середніми кубиками.
  • Часник очистіть, пропустіть через кулінарний прес. Змішайте з маслом, спеціями і базиліком.
  • Чашу мультиварки змастіть маслом, покладіть в неї порізану гарбуз. Полийте пряної заливкою.
  • Опустіть кришку, встановіть режим «Випічка». Готуйте 30 хвилин.
Загрузка...

Гарбуз, запечена з яблуками в мультиварці

Інгредієнти:

  • гарбуз – 0,5 кг;
  • яблука – 0,3 кг;
  • цукор – 80 г;
  • вода – 70 мл;
  • кориця – 0,1 ч. л.;
  • лимонний сік – 1 ст. л.;
  • масло вершкове – 50 г.

Спосіб приготування

  • Гарбуз вимийте, розріжте, видаліть насіння з волокнистої м’якоттю. Очистіть від шкірки. Спочатку розріжте вздовж на часточки, а потім кожну часточку порізати упоперек на скибочки.
  • Яблука вимийте, розріжте на кілька частин, видаліть серцевину. Щоб вони не потемніли на зрізі, збризніть їх лимонним соком. Змішайте з гарбузом.
  • У чашу покладіть шматочки масла. Укладіть гарбуз і яблука. Влийте воду. Посипте цукром, змішаним з корицею.
  • Закрийте кришку мультиварки. Встановіть режим «Випічка». Запікайте гарбуз з яблуками 30 хвилин. Остудіть.

Гарбуз, запечена в мультиварці, фарширована

Інгредієнти:

  • маленька гарбуз (мускатна) – 1 шт.;
  • яблука – 1 шт.;
  • родзинки – жменя;
  • рис – 100 г;
  • вершкове масло – 50 г;
  • вода або молоко – 1 ст.;
  • цукор – 50 г;
  • кориця або ванілін – за смаком;
  • сіль – за смаком.

Спосіб приготування

  • Маленьку круглу гарбуз промийте, зріжте верхню частину у вигляді кришечки. Видаліть насіння з навколишнього їх пухкої м’якоттю.
  • Рис промийте, замочіть на 2 години.
  • Ізюм промийте, замочіть в теплій воді на 10 хвилин.
  • Розріжте яблуко навпіл, видаливши серцевину. Поріжте невеликими кубиками.
  • Змастіть чашу маслом, покладіть в неї гарбуз, налийте в гарбуз 100 мл води або молока, а в чашу – 100 мл води. Закрийте зрізаною кришкою. Встановіть режим «Гасіння», готуйте із закритою кришкою 30 хвилин.
  • Залийте рис окропом на 5 хвилин, злийте воду, а крупу змішайте з яблуком, цукром і родзинками.
  • Складіть в гарбуз. Влийте воду, щоб вона злегка покрила рис. Поверніть кришечку на місце.
  • Переключіть режим приготування, встановивши функцію «Випічка». Запікайте 30 хвилин.
  • Покладіть гарбуз на блюдо. Викладіть на тарілку рис з яблуком і м’якоттю гарбуза.
Дивіться також:  Рецепт вівсяного печива в домашніх умовах: смачно і швидко

Господині на замітку

Запечена в мультиварці гарбуз хороша сама по собі. Але якщо ви хочете зробити блюдо смачніше, додайте до гарбузі мед, а також подрібнені горішки.

Якщо ви не любите солодкі страви, покладіть замість цукру трохи солі, а корицю замініть імбиром або каррі. Більш пікантний смак додадуть гарбузі пряні трави, які потрібно буде додати в самому кінці приготування.