Дуже смачна квашена капуста: 7 простих способи приготування хрусткої і соковитою капусти

Всім добрий осінній день. Сьогодні мова піде про старовинному блюді, про смачну заготівлі, яку можна використовувати і як окремий вид закуски, як салат або навіть як інгредієнт в борщ або щі. Здогадалися про що я?! Так, мова піде про квашеній капусті.

Родом дане соління з Китаю, а в Росії його привезли монголи. Це блюдо швидко завоювало велику популярність, адже капуста квашена цінується не тільки за свій цікавий смак, але і за утримання великої кількості різних вітамінів і інших мікроелементів.

Це цікаво!! Капуста у великій кількості містить вітамін с, вітаміни групи B, A, K, U і такі мікроелементи: натрій, кальцій, магній, фосфор, цинк, сірка, залізо, йод, мідь, бор.

А скільки існує способів приготування такого простого страви?! Скажу чесно, безліч. Звичайно, найчастіше ми вибираємо перевірені, так би мовити, класичні рецепти, але не забувайте, що і експериментувати теж треба. Готуйте соління з журавлиною, буряком, медом, з розсолом і без. А я для вас приготувала чудову підбірку на будь-який смак — від бабусиних рецептів до сучасних. І не забувайте, що по істині квашена капуста готується в результаті природного бродіння, тому всі способи готування без додавання оцту.

Класичний рецепт квашеної капусти

Ось знаєте, скільки себе пам’ятаю, а капуста на столах була завжди. Популярність даного частування пояснюється тим, що продукти недорогі і доступні всім. А в результаті ми отримуємо диво закуску з дуже пікантним смаком.

Нам знадобиться:

  • Капуста білокачанна — 2 кг;
  • Морква — 1 шт.;
  • Сіль — 40 гр.;
  • Лавровий лист — 2 шт.;
  • Перець чорний — за смаком горошок.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1. Насамперед необхідно промити, просушити і нашаткувати капусту кухонним ножем.

На замітку! При шатківниці капусти можна використовувати кухонний комбайн або тертку. Є навіть спеціальні терки для капусти.

2. Далі натираємо моркву на крупній тертці.

3. Тепер перетираємо капусту з сіллю. Беріть краще звичайну кухонну сіль. На стіл або у велику миску покладіть нашатковану капусту, натерту моркву, перець горошком, розламаний на шматочки лавровий лист і, звичайно, сіль. Всі разом ретельно перемішуємо і мнемо так, щоб став виділятися капустяний сік. Ви побачите це разу, так, капуста стане вологою. Овочі повинні вийти трохи пересоленными за смаком.

Дивіться також:  Малосольні огірки - 7 рецептів швидкого приготування з часником і зеленню

4. Тепер підготовлені інгредієнти викладаємо в скляні банки. Капусту необхідно накладати щільно, злегка утоптуючи.

Порада!! Банки залишайте трохи неповними. Це робиться для того, щоб рідина легко виходила.

5. Готові банки ставимо на невеликий рознос або в глибоку миску, так як при заквасці буде витікати рідина. Поставте банки в те місце, де вони вам не будуть заважати. Один раз на добу не забувайте капусту протикати дерев’яною шпажкою, щоб виходили непотрібні гази.

6. Страву необхідно тримати при кімнатній температурі близько 2-3 днів. Коли процес закваски закінчився, то накриваємо банку кришкою і відправляємо в холодильник на добу. Наша капуста на зиму готова, їжте із задоволенням.

Загрузка...

Як приготувати квашену капусту в 3-літрових банках на зиму?

Наступний рецепт від моєї бабусі. Я думаю багатьом цей спосіб заготівлі знаком, адже квасити капусту ми будемо в 3-літрових банках. Виходить шалено смачно!

Нам знадобиться:

  • капуста — 4 кг;
  • морква — 2 шт.;
  • сіль — на 1 кг капусти 1 ст ложка солі;
  • цукор — за смаком.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1. Капусту беремо білу і солодку, щоб не гірчить. Шаткуємо спеціальним ножем.

2. Моркву очищаємо, натираємо на крупній тертці.

3. Змішуємо капусту з морквою, додаємо сіль, цукор, добре перемішуємо прямо на столі, ніби замішуємо тісто.

4. Накладаємо капусту в 3 літрову банку, добре утрамбовуючи її. Капусту залишаємо в кімнаті на три дні. Далі накриваємо кришкою і зберігати в прохолодному місці. Страва буде готова до вживання через два дні.

Капуста квашена — рецепт швидкого приготування

Ну що ж, рухаємося далі!! Ділюся з вами рецептом смачною капусти для тих, у кого немає льоху. Заготовляємо наше ласощі в каструлі — отримуємо соковиту закуску.

Нам знадобиться:

  • капуста білокачанна — 2,5 кг;
  • морква — 150 — 200 гр.;
  • сіль — 2,5 ст. л. без гірки.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1. Овоч промиваємо, прибираємо погані листочки. Розрізаємо на дві частини і прибираємо качан.

Дивіться також:  Грибна ікра - рецепти приготування на зиму з фото

2. Нашаткуйте капусту на тертці.

3. Морква беремо витягнутої форми, очищаємо і натираємо на крупній тертці.

4. Розміщуємо наші овочі в таз, пересипаємо сіллю.

5. Добре все перемішайте і перекладіть у велику каструлю.

6. Вміст утрамбовуємо кулочками і накриваємо марлею.

7. Кладемо зверху тарілку і зверху ставимо вантаж, наприклад банку з маринованими огірками.

8. Залишаємо на ніч вміст кваситься. Вранці добре все перемішуємо.

9. Потім проробляємо ту ж процедуру протягом двох днів: накриваємо марлею, встановлюємо гніт, перемішуємо. Наша хрустка капуста швидкого приготування готова. Пригощаємо всіх гостей!!

Рецепт хрусткою і соковитою квашеної капусти

Звичайно, у кожного кулінара є свій рецепт, за яким квасять даний овоч. Хтось додає різні приправи, оцет, готують з холодним або гарячим розсолом. А я вам хочу запропонувати дуже популярний рецепт приготування корисного овоча, один з моїх улюблених. Готуємо, їмо і піднімаємо настрій. 🙂

Нам знадобиться:

  • Капуста білоголова 3 кг;
  • Морква – 2 шт.;
  • Сіль — 3 десертних ложки;
  • Мед – 2 ст. л.;
  • Чорний перець — 5 горошин.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1. У вилка прибираємо всі забруднені листя, промиваємо водою. Розрізаємо на кілька частин. Шаткуємо на тертці або ріжемо ножем.

2. Моркву миємо, очищаємо і тремо на крупній тертці.

3. Змішуємо овочі в емальованій ємності, додаємо сіль, перець, добре мнемо. Потім зверху кладемо чистий важкий гніт і залишаємо в приміщенні з температурою близько +18°С +20°С на 48 годин. Щодня протыкайте заготівлю довгою гострою палицею для того, щоб з неї могли вільно виходити гази, що скупчуються під час бродіння. Піну теж необхідно видаляти.

4. Коли пройдуть 48 годин, то частина розсолу зливаємо в кухоль, змішуємо з медом, і цим солодким розчином знову заливаємо овочі.

5. Чекаємо ще дві доби. все готово, переміщаємо овочі в чисті банки. Тепер перемішаємо в холодне місце. Ідеальна температура для зберігання від +2°С до +6°С. При такому способі квашення закуска виходить дуже насиченим і хрусткою на смак.

Загрузка...

Смачна капуста квашена з яблуками на зиму

Цей спосіб приготування буде актуальний для тих, у кого великий урожай ароматних яблук. Беремо на озброєння.

Дивіться також:  Папороть орляк: 6 рецептів приготування

Нам знадобиться:

  • Капуста — 3 кг;
  • Морква — 1 шт.;
  • Зелені яблука — 2-3 шт.;
  • Сіль — 3 ст. л..

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Капусту шаткуємо соломкою, яблука та моркву натираємо. Все треба посолити.
  2. Тепер все перемішуємо, мнемо руками, щоб капуста дала сік.
  3. Заповнюємо банки капустою і залишаємо при кімнатній температурі на 40 годин для бродіння.
  4. Щоб виходив бродильний газ опустіть у банки дерев’яні палички.
  5. Коли процес бродіння завершиться прибираємо баночки в холодильник. Наша заготовка готова.

Відео рецепт квашеної капусти з розсолом

Простий і затребуваний рецепт — готування з застосуванням розсолу. Головне правильно розрахувати кількість інгредієнтів і розсолу на трилітрову банку. Ви можете додати свої улюблені спеції і зробити соління ще більш ароматним.

А дане відео покроково пояснить етапність приготування:

Квашена капуста з буряком

Наступна овочева закуска використовується в якості інгредієнтів багатьох салатів. Страва має дуже апетитне оформлення, адже капуста за рахунок буряків отримує гарний рожевий відтінок.

Нам знадобиться:

  • 1 качан капусти;
  • 1 буряк;
  • 1 морква;
  • 4 зубчики часнику;
  • 200 мл води;
  • 2 лаврових листочка;
  • 2 ч. л. чорного перцю горошком;
  • 2 ½ ст. л. солі;
  • 1 ½ ст. л. цукру.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1. Очищаємо овочі, капусту необхідно нашаткувати або порізати на середні шматочки.

2. Моркву і буряк шаткуємо тоненькою соломкою.

3. Все складаємо в одну велику миску, додайте половину солі і цукор.

4. Необхідно добре перемять овочі з сіллю і цукром.

5. Часник нарізаємо шматочками, кладемо в миску до овочів. Додаємо лаврові листочки і перець горошком. Перемішуємо.

6. Перекладаємо овочеву суміш в банку.

7. Воду закип’ятіть і розчиніть в ній залишилася сіль. Цим розсолом заливаємо банку з овочами і залишаємо на три доби при кімнатній температурі.

8. Закриваємо банку кришкою і зберігати в прохолодному місці.

Я не знаю як ви, а я обов’язково заготовлю одну-дві баночки хрусткої капусти на зиму. Не забувайте, що даний продукт є низькокалорійним, так що хто на дієті — приєднуйтесь до готування зимового соління. Пишіть відгуки, які способи квашення вибираєте ви, буду вдячна. Поки, поки!!