Деруни з фаршем: покрокові рецепти з картоплі з мясом

Всім добрий день. Нещодавно ми з вами розбирали процес приготування дуже смачного картопляного страви, драніков. І як виявилося, не всі знайомі з різновидами цієї страви. Всі звикли смажити деруни виключно з картопляного тіста. Тому сьогодні будемо вчитися готувати їх і з м’ясом.

Відразу скажу, що для такого виду необхідно також брати картоплю, яка містить велику кількість крохмалю, тобто молодий не підійде. А ось для фаршу можете використовувати будь-який вид м’яса: свинину, яловичину, курку, індичку або робити упереміш.

Деруни з фаршем вважаються самостійним видом страви, тому сміливо готуйте його на ситний обід. Краще всього їсти їх гарячими і зі свіжою сметаною з зеленню.

Покроковий рецепт дерунів з фаршем на сковороді

Спочатку розглянемо класичний рецепт страви. Продукти всі прості, м’ясо беріть свіже, а картопля рівна без відростків.

Процес готування чаклунів не забирає багато часу і сил, так що паралельно ви можете приготувати щось ще, наприклад смачний компот.

Інгредієнти:

  • М’ясний фарш — 300 гр.;
  • Картопля — 9 шт.;
  • Яйце — 2 шт.;
  • Борошно — 200 гр.;
  • Сіль, перець — за смаком;
  • Олія — для смаження.

Спосіб приготування:

1. Візьміть великі картоплини і помийте їх. Зніміть шкірку і наріжте на великі часточки.

2. За допомогою м’ясорубки, тертки або кухонного комбайна подрібніть підготовлену картоплю.

3. Подрібнену картоплю викладіть на друшляк і трохи притисніть рукою, щоб стік зайвий сік.

4. Тепер в чаші з’єднайте картоплю, сіль, перець, яйця і борошно. Усе ретельно переміщуйте.

5. Наберіть в столову ложку підготовлене тісто і викладіть на розігріту сковороду з маслом, розрівняйте коржики. Обсмажуйте заготовку з одного боку.

6. Поки обсмажується перша сторона чаклунів, покладіть на середину кожного коржика готовий м’ясний фарш.

Дивіться також:  Сирна запіканка. Топ-5 рецептів запіканки з сиру в духовці

7. А зверху м’ясо покрийте столовою ложкою картопляного тіста, також розрівняйте.

8. Обсмажуйте оладки з одного і з іншого боку до золотистого кольору на середньому вогні, щоб фарш приготувався, а тісто не підгоріло.

9. Готову страву покладіть на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру. Потім подавайте до столу.

Якщо у вас виникли сумніви, що м’ясо не просмажене, готові деруни можете покласти на деко і відправити в духовку хвилин на 5-7.

Загрузка...

Готуємо з м’ясним фаршем і картоплею

А цей варіант також дуже простий і дивний на смак. В рецептурі міститься сік лимона, так як він запобігає потемніння картоплі і додає родзинку в блюдо.

Інгредієнти:

  • Картопля очищений — 900 гр.;
  • Сіль — 1,5 ч. л.;
  • Лимон — 1/4 шт.;
  • Яйце — 1 шт.;
  • Фарш — 350 гр.;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Часник — 1-2 зубчики;
  • Перець, спеції — за смаком;
  • Рослинне масло — для смаження.

Спосіб приготування:

1. Очистіть цибулю і поріжте його на дрібні кубики. Часник подрібніть. Змішайте цибулю, часник, спеції з фаршем. Посоліть і поперчіть за смаком.

2. Масу добре перемішайте і розділіть на 6 порцій.

3. Картопля промийте і очистіть, натріть на середній терці. Видавіть сік лимона і додайте до овочу.

Лимонний сік запобігає потемнінню тертої картоплі.

4. Масу відкиньте на друшляк, сік злийте, а якщо залишаться залишки крохмалю, то додайте його до картоплі.

5. Вбийте яйце, добре перемішайте і розділіть на 6 порцій.

6. Візьміть половину картопляної маси для однієї порції, покладіть на долоню і надайте їй округло-плескату форму. А зверху покладіть порцію фаршу такої ж форми.

7. Накрийте шар фаршу другою половиною маси картопляного тіста. Сформуйте овал, так, щоб все м’ясо було покрито тертою картоплею.

Дивіться також:  Шаурма. Покроковий рецепт з фото

Картопляні заготовки краще всього викладати на паперовий рушник, оскільки, з них піде більше рідини, і при смаженні масло не буде бризкати.

8. У розігріту з маслом сковороду викладіть заготовки і обсмажуйте з двох боків до появи рум’яної скоринки.

9. Подавайте гарячими зі сметаною і зеленню.

Пишні деруни в духовці

Тепер пропоную для вас фото рецепт чаклунів, приготованих в духовці. Така страва виходить не жирним і їм може поласувати будь-який, навіть хто сидить на дієті.

Інгредієнти:

  • Свинячий фарш — 450 гр.;
  • Картопля — 10 шт.;
  • Твердий сир — 100 гр.;
  • Ріпчаста цибуля — 2 шт.;
  • Яйце — 2 шт.;
  • Борошно — 2 ст. л.;
  • Майонез — 1 ст. л.;
  • Паприка — 1 ч. л.;
  • Мелений перець, сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

1. У чашку покладіть свинячий фарш, додайте подрібнену цибулю, сіль, перець. Вбийте одне яйце і все добре перемішайте.

2. Сформуйте з готового фаршу овальні кульки, приплюснувши їх небагато.

3. Картопля очистіть і натріть на крупній тертці.

4. Терту картоплю відіжміть, видаляючи зайвий сік. Додайте дрібно порізану цибулю, яйце, паприку, сіль і перець, трохи майонезу. Все добре перемішайте.

5. Деко застелити фольгою і змастіть соняшниковою олією. Покладіть круглі заготовки з однієї частини картопляного тіста.

6. На кожен коржик покладіть підготовлену м’ясну котлетку, а зверху накрийте невеликою кількістю залишився тертої картоплі. Все рясно посипте тертим сиром. Запікайте в розігрітій духовці при 190 градусах протягом 30 хвилин.

Таке блюдо вдало поєднується з легким овочевим салатом, наприклад з Грецьким.

Як зробити фаршировані деруни з фаршем

Ось цікавий варіант зі свинячого фаршу, робіть все по інструкції і балуйте своїх улюблених. Я особисто дуже люблю саме цей варіант. І не треба ламати голову, що ж приготувати сьогодні на вечерю))

Дивіться також:  Рецепт сирники із сиру класичні. 7 пишних і смачних рецептів сирників!

Інгредієнти:

  • Картопля — 700 гр.;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Яйце — 1 шт.;
  • Борошно — 3 ст. л.;
  • Сметана — 1 ст. л.;
  • Сіль, перець — за смаком;
  • Свинячий фарш — 225 гр.;
  • Рослинне масло — для смаження.

Спосіб приготування:

1. Очистіть і натріть картоплю на тертці. Слідом до картоплі натріть цибулю. Додайте яйце, сметану, сіль і перець. Все добре перемішайте.

2. У свинячий фарш додайте трохи тертого цибулі, посоліть і поперчіть, перемішайте. Сформуйте з м’яса невеликі коржики.

3. У сковороду налийте олію і розігрійте на середньому вогні. За допомогою ложки викладіть невеликими порціями картопляне тісто, на середину покладіть м’ясні коржі, а зверху покрийте все картопляною масою.

4. Обсмажуйте з двох сторін до золотистого кольору, приблизно по 4 хвилини з кожного боку.

Загрузка...

Відео про те, як приготувати ліниві деруни в мультиварці

Ну а на завершення захотілося запропонувати вам подивитися ролик про те, як робити ці оладки в мультиварці. А ледачими деруни називаються тому, що ми додаємо фарш відразу в картопляне тісто. Інгредієнти все ті ж:

І до речі кажучи, дуже смачно подавати до них сметанний соус із зеленню, виходить дуже ситно, смачно, що просто пальчики оближеш!!

А який рецепт сподобався вам найбільше?! І які деруни ви віддаєте перевагу: чисто картопляні або ж все-таки з м’ясною начинкою?! Пишіть коментарі, будемо обговорювати!!