Цвітна капуста в клярі — прості і смачні рецепти

Привіт, друзі! Як ваш настрій? У мене відмінний. Тому із задоволенням пишу для вас новий пост. І мова сьогодні піде про дуже цікавий і корисний овоч, про цвітній капусті. Вона дуже незвично виглядає і привертає до себе увагу.

Проте до недавнього часу я навіть і не уявляла, що можна зробити з такого от чуда природи. Більш того вважала, що цей плід не смачний. Як же я помилялася! Виявляється така капустка не просто смачна, а шалено смачна. Якщо, звичайно, її правильно приготувати.

Досвідчені господині напевно мають багато різних рецептів страв з додаванням такого овочу. А по класиці жанру готують з нього омлет або ж додають в овочеве рагу. Мені сподобався варіант смаження суцвіть в клярі. Якщо ви жодного разу не робили таку закуску, то раджу ознайомитися з нижче описаними способами приготування і зробити «вкусняшку» прямо на цих вихідних.

До речі, гарячі суцвіття до рум’яної скоринки з тіста відмінно поєднуються з м’ясом або рибою, також подаються як окрему страву. А ось в холодному виконанні виходить відмінна хрустка закуска.

Як приготувати кляр для цвітної капусти

Напевно найвідоміший і популярний кляр — це збиті яйця з борошном. Проте для даного овоча мені сподобалася наступна технологія приготування з додаванням сметани. Такий варіант подобається багатьом діткам, адже виходить дуже соковите і хрустке блюдо, так і цікавий вид.

Інгредієнти:

  • Качан цвітної капусти — 0,5 кг;
  • Вода — 3 ст. ложки;
  • Борошно — 3 ст. ложки;
  • Сметана — 3 ст. човна;
  • Яйце — 1 шт.;
  • Сіль — 0,5 ч. ложки;
  • Перець — 0,2 ч. ложки;
  • Рослинне масло — для смаження.

Спосіб приготування:

1. З качана зріжте листя і сполосніть його. Потім налийте в каструлю чисту воду і занурте овоч. Поставте ємність на вогонь, а коли вода закипить проваріть качан протягом 2-4 хвилин.

Потрібно щоб капуста розм’якшилася, але ні в якому разі не переварилася.

2. Далі в глибокій мисці змішайте сметану з яйцем, насипте борошна і додайте сіль, перець. Добре перемішайте вміст так, щоб не було грудочок.

3. Тепер додайте в тісто трохи води і розмішайте консистенцію. Вона повинна бути густішою, ніж тісто на млинці, але рідше, ніж тісто на оладки.

4. Коли капуста отварится, витягніть її з окропу і трохи остудіть. Потім розріжте на качанчики.

5. Далі гарненько вмочіть кожен шматочок у клярі з усіх боків.

6. І відразу ж викладайте їх на розігріту і змащену олією сковороду. Обсмажуйте до золотистого кольору з двох-трьох сторін.

Дивіться також:  Рецепт сирники із сиру класичні. 7 пишних і смачних рецептів сирників!

Подавати можна як у гарячому, так і в холодному вигляді.

Загрузка...

Простий рецепт кляру на мінералці від Юлії Висоцької

Якщо ви прочитали вище описаний фото рецепт, то напевно переконалися в тому, що закуска готується дуже легко і швидко. Однак завжди її можна урізноманітнити. Наприклад, зробити тісто з додаванням мінеральної води і зелені.

Інгредієнти:

  • Капуста цвітна — 1 качан;
  • Соус наршараб — 2 ст. ложки;
  • Оливкова олія — 2 ст. ложки;
  • Сіль — 1/2 ч. ложки;
  • Яйця — 1 шт.;
  • Кінза — невеликий пучок;
  • Борошно — 3 ст. ложки;
  • Мінеральна вода — 100 мл;
  • Каррі — 1 ч. ложка;
  • Паприка солодка — 1/2 ч. ложки;
  • Перець червоний гострий — 1\4 ч. ложки.

Спосіб приготування:

1. Качан розберіть на суцвіття. Відваріть їх у підсоленій та киплячій воді 2 хвилини, а потім відразу злийте воду.

2. Кінзу промийте і просушіть. Далі дрібно нашаткуйте.

3. У глибоку тарілку вбийте яйце, додайте паприку, каррі і перець. Злегка збийте масу.

4. Тепер влийте мінералку, введіть борошно і додайте кінзу. Добре збийте тісто.

Мінеральна вода повинна бути холодною.

5. В тісто, опустіть шматочки капусти і перемішайте їх так, щоб вони стали все покритими.

6. Сковороду поставте на вогонь і влийте трохи оливкової олії. Заготовки обсмажте до легкого золотистого кольору, а перед подачею полийте соусом наршарабом.

Цвітна капуста в клярі на сковороді

А ось і класичний рецепт, про який я нагадувала на самому початку. Нічого простіше не може бути! Спробуйте його теж.

Для того, щоб отримати хрустку скоринку, при готуванні кляру половину борошна замінити крохмалем.

Інгредієнти:

  • Цвітна капуста — 1 качан;
  • Борошно — 3-4 ст. ложки;
  • Яйця — 1 шт.;
  • Сіль, спеції — за смаком;
  • Соняшникова олія — для смаження.

Спосіб приготування:

1. Качан розділіть на суцвіття. Залийте їх холодною і трохи підсоленою водою. Залиште хвилин на 15 для замочування.

Така процедура позбавить цвітну капусту від «медичного» присмаку.

2. Тепер візьміть глибоку тарілку і вбийте в неї яйце.

3. Додайте сіль і спеції.

4. Потім насипте борошно і добре розмішайте тісто.

5. Коли пройде 15 хвилин, закінчите замочування овоча. Злийте воду і поставте варитися суцвіття в солону воду, попередньо розрізавши їх на качанчики. Варіть качанчики хвилини 3-4.

6. Далі вмочіть відварені шматочки в тесті.

7. А потім обсмажте на розігрітій сковороді з рослинним маслом з різних боків до золотистої скоринки.

Дивіться також:  Сирна запіканка. Топ-5 рецептів запіканки з сиру в духовці

8. Подавайте як окрему страву або закуску.

Як зробити кляр для капусти з майонезом і яйцем

Хто не боїться нашкодити фігурі, беріть на озброєння наступну технологію. Робити тісто будемо з майонезом. І намагайтеся перед смаженням добре розігріти сковороду і не обсмажувати одночасно багато шматочків. Так блюдо отримає бажаний яскраво-золотистий колір.

Інгредієнти:

  • Капуста кольорова — 1 шт.;
  • Яйця — 2 шт;
  • Борошно — 2 ст. ложки;
  • Майонез — 2 ст. ложки;
  • Сіль — за смаком;
  • Олія — для смаження.

Спосіб приготування:

1. Вимийте і просушіть качан.

2. Потім розділіть його на суцвіття.

3. Після відваріть їх у підсоленій та киплячій воді протягом 3-4 хвилин.

4. Далі відкиньте капусту на друшляк, нехай стече вся вода, а качанчики охолонуть. У цей час приготуйте кляр. Для цього вбийте яйце в чашку, додайте борошно і майонез, а також трохи солі.

Замість майонезу можна додавати молоко або сметану.

5. Добре перемішайте тісто, щоб воно вийшло однорідне.

6. У тісто перекладіть остиглі качанчики.

7. Перемішайте їх, щоб вони вкрилися тестом.

8. У сковороду налийте рослинно масло і розігрійте. Тепер викладіть качанчики і обсмажте їх до золотистого кольору з декількох сторін.

Ось така краса і смакота у вас вийде.

Загрузка...

Покроковий рецепт приготування кольорової капусти в духовці

Не можна упустити і рецепт запікання в духовці. Варіант ні чим не гірше, ніж смаження на сковороді, ще й корисніше. А додавання сиру зробить закуску більш ситної.

Інгредієнти:

  • Кольорова капуста — 1 кг;
  • Яйця — 2 шт.;
  • Панірувальні сухарі — 100 гр.;
  • Сир — 100 гр.;
  • Мелена паприка — 1 ч. ложка;
  • Сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Качан промийте і розберіть на суцвіття.

2. Покладіть їх у киплячу та підсолену воду. Проваріть качанчики на протязі 4-5 хвилин.

3. Після варіння витягніть суцвіття, щоб вони охололи.

4. А поки приготуйте сухарі і натріть на дрібній тертці сир. Перемішайте сир з сухарями і паприкою.

5. Тепер візьміть деко і застеліть його пергаментним папером.

6. В окрему миску вбийте яйця. Опускайте кожне суцвіття спочатку в збиті яйця, а потім обваляйте їх в суміші сухарів і сиру. Викладіть на деко.

7. Далі деко відправте в розігріту до 200 градусів духовку і запікайте капусту до золотистого кольору, приблизно хвилин 15.

8. По закінченню часу перекладіть на блюдо тарілочку і насолоджуйтеся смаком та користю.

Дивіться також:  Курка з хрусткою скоринкою. Рецепти з фото

Смачний рецепт капусти в клярі з сиром

Ось ще один варіант з додаванням сиру. Даний продукт надає дуже ніжний і смачний вершковий смак плодам, а якщо дрібно порубати зелень і додати в тісто, то вас буде неможливо відірвати від страви. Виходить так, що просто пальчики оближеш.

Інгредієнти:

  • Капуста – 720 гр.;
  • Борошно – 1 ст.;
  • Яйця – 4 шт.;
  • Сир – 100 гр.;
  • Петрушка, кріп — за бажанням і за смаком;
  • Сіль, спеції — за смаком;
  • Рослинне масло — для смаження.

Спосіб приготування:

1. Візьміть глибоку каструлю і налийте воду, трохи підсолити. Поставте на вогонь. Поки вода буде закипати помийте качан і розділіть його на суцвіття.

2. Як тільки вода закипить, опустіть суцвіття і проварити протягом 5-7 хвилин. Потім відкиньте на друшляк, щоб стекла вода.

3. Далі в мисці збийте яйця з дрібкою солі.

4. В яєчну суміш додайте натертий на дрібній тертці сир, дрібно порізану зелень і улюблені спеції.

5. А в іншу миску насипте борошно і обваляйте в ній кожну кочешку.

6. Потім опустіть їх в яєчно-сирний кляр і перемішайте шматочки руками.

7. Залишається обсмажити шматочки з усіх боків на розігрітій сковороді з рослинним маслом і подавати до столу.

Готуємо цвітну капусту в клярі з майонезом по відео рецептом

На завершення хочу запропонувати вам подивитися ролик. Рецепт не особливо відрізняється від попередніх, єдине, автор пропонує зробити кляр з домашнього майонезу. Відмінна ідея, чи не правда? Я думаю виходить теж дуже смачно.

Ну що ж, дорогі мої читачі, давайте трохи підсумуємо мою сьогоднішню статейку і зробимо наступні висновки:

  • цвітну капусту вибирайте завжди свіжу, без потемніння і слідів гнилі;
  • перед обсмаженням обов’язково її відварюйте;
  • для того, щоб овоч зберіг свій білосніжний колір, в киплячу воду можна додати трохи лимонної кислоти;
  • у кляр крім яєць і борошна можете додавати будь-які кисломолочні продукти, тільки не солодкі;
  • також не стесняйте використовувати спеції, приправи і зелень, так ви тільки покращите смакові якості плодів;
  • обсмажуючи на сковороді качанчики, обов’язково стежте за ними і під час перевертайте, щоб вони не пригоріли і не дай бог згоріли.

Правил для отримання смачною цвітної капусти в клярі, як бачите, дуже мало. Тому дерзайте і готуйте на здоров’я і зі спокійною душею, бо страва точно вдасться. Приємного всім апетиту!