Баклажани, запечені в мультиварці

Баклажаны, запеченные в мультиваркеБаклажани, якщо їх правильно приготувати, смачні в будь-якому вигляді: мариновані, смажені, запечені. Вони добре поєднуються з іншими овочами, особливо з часником і томатами, з м’ясом, грибами. Особливо ніжними виходять баклажани, запечені в мультиварці. Це повноцінне блюдо, яке зовсім не складно робити.

Тонкощі технології

Баклажани славляться своїми корисними властивостями і відмінними смаковими якостями. Однак страва з них, приготовлене з порушенням технології, може виявитися не тільки неприємним на смак, але і шкідливим. Маючи намір приготувати запечені в мультиварці баклажани, варто прислухатися до кількох простих порад.

  • У баклажанах, як і в деяких інших представників сімейства пасльонових, міститься солонін. У них його не так багато, щоб викликати отруєння, але все ж достатньо для того, щоб зіпсувати смак готового блюда. Гіркоту з них піде разом з солонином, якщо замочити «синенькі» на 40-60 хвилин в підсоленій воді. Солі треба додати 10-20 г на літр води. Вона витягне солонін.
  • Після вимочування баклажани необхідно добре промити в проточній воді, інакше страва виявиться пересоленим. Після залишається підсушити серветкою. Робити це теж необхідно, щоб овочі після запікання не вийшли злегка водянистими.
  • Якість продуктів – головний секрет успішних кухарів і вмілих господинь. Смачне блюдо вийде тільки з молодих баклажанів, до того ж свіжих, мають пружну структуру.
  • Для запікання баклажанів в мультиварці використовують режим «Випічка», готують їх зазвичай близько 30 хвилин.
  • Якщо баклажани запікаються з сиром, і вам хочеться, щоб вони вкрилися рум’яною скоринкою, останні 10 хвилин готуйте страву при відкритій кришці.

Рецептів запікання баклажанів в мультиварці чимало, і деякі моменти можуть залежати від конкретного рецепту.

Загрузка...

Баклажани, запечені в мультиварці з зеленню

Склад:

  • баклажани – 0,5 кг;
  • помідори – 0,2 кг;
  • часник – 2 зубчики;
  • свіжий кріп – 20 г;
  • свіжий базилік – 20 г;
  • свіжа кінза або петрушка (на ваш смак) – 20 г;
  • оливкова олія – 50 мл;
  • сир – 100 р.
Дивіться також:  Качка, тушкована з капустою

Спосіб приготування:

  • Баклажани промийте, наріжте, не очищаючи, кружальцями товщиною близько 1 см (не більше). Складіть їх у миску, пересипавши сіллю. Залиште на 30 хвилин.
  • Закип’ятіть воду і залийте їй помідори. Вийміть, охолодіть, зніміть шкірку. Томатну м’якоть наріжте тонкими кружальцями. Користуйтеся для цього дуже гострим ножем, щоб томатний сік не витікав з плодів.
  • Ножем порубаєте зелень так дрібно, як тільки зможете. Перед цим її, зрозуміло, варто помити і обсушити.
  • Дрібно-дрібно наріжте часник.
  • З’єднайте рубану зелень і подрібнений часник з маслом.
  • Промийте і обсушіть баклажани, покладіть їх на дно мультиварки.
  • Накрийте баклажани кружечками помідорів.
  • Залийте все соусом з масла та зелені.
  • Увімкніть мультиварку в режимі «Випічка» на півгодини.
  • Дрібно потріть сир, посипте їм баклажани. Запікайте в тому ж режимі ще 15 хвилин, не закриваючи кришкою.

Баклажани, запечені з зеленню, – корисне блюдо, соковите і ароматне, що нагадує про літо.

Баклажани з помідорами, запечені в мультиварці цілком

Склад:

  • баклажани – 0,5 кг (2 шт);
  • помідори – 0,2 кг;
  • солодкий перець – 0,2 кг;
  • часник – 3 зубчики;
  • сир – 0,2 кг;
  • сметана – 100 мл;
  • масло рослинне – 20 мл

Спосіб приготування:

  • Помийте баклажани, зробіть глибокі поздовжні надрізи на відстані 5 мм один від одного, не доходячи до основи на 2-3 див.
  • Покладіть в підсолену воду на годину, промийте, промокніть серветкою.
  • Помідори помийте і спеціальним ножем з дрібними зубчиками наріжте їх на скибочки товщиною близько половини сантиметра.
  • Наріжте Тонкими пластинами сир. Можна скористатися сиром, який вже продається в вигляді тонких скибочок.
  • Почистіть перець і наріжте кільцями. Не забудьте вийняти насіння.
  • У кожен розріз покладіть по скибочці сиру, колечку перцю, кружечку томату.
  • Змастіть чашу мультиварки і покладіть в неї баклажани.
  • Часник пропустіть через прес, покладіть сметану, розмішайте.
  • Змастіть сметаною баклажани.
  • Закрийте каструлю, на 1 годину встановіть програму «Випічка».
Дивіться також:  Лайм: користь і шкода

Подавати баклажани можна цілими або нарізавши гуртками, як рулет. Це блюдо – відмінний гарнір до м’яса.

Баклажани, запечені з м’ясом і сиром

Склад:

  • баклажани – 0,5 кг;
  • м’ясо або м’ясний фарш – 0,25 кг;
  • часник – 1 зубчик;
  • майонез – 50 мл;
  • помідори – 0,2 кг;
  • кріп – 20 г;
  • сир – 50 г;
  • сіль, перець – за смаком;
  • рослинне масло – 20 мл

Спосіб приготування:

  • Помивши баклажани, розріжте їх навпіл уздовж і посипте сіллю, залиште на півгодини. Промийте проточною водою, підсушіть рушником. Ложкою обережно вийміть м’якоть з центральної частини.
  • М’якоть наріжте кубиками.
  • Влийте в каструлю олію, покладіть баклажанові кубики, обсмажте до м’якості, використовуючи програму «Випічка».
  • Дістаньте баклажани з мультиварки.
  • Дрібно поріжте м’ясо або прокрутити через м’ясорубку. Підсолити, поперчіть, змішайте з кабачковою м’якоттю.
  • Начиніть фаршем половинки баклажанів. Покладіть їх у чашу мультиварки.
  • Помідор розрізати навпіл, потім наріжте півколами. Накрийте ними баклажани з фаршем.
  • У майонез видавити часник, змастіть їм помідори.
  • Натріть сир і посипте їм баклажани.
  • Закрийте кришку і включіть режим «Випічка» на 30 хвилин. Залиште в режимі підігріву ще на 10 хвилин.

Це повноцінне блюдо гідно святкового столу, проте в мультиварці його багато приготувати не вдасться. Можна зробити кілька порцій по черзі.

Загрузка...

Баклажани, запечені в мультиварці з грибами

Склад:

  • баклажани – 0,75 кг;
  • печериці – 0,3 кг;
  • помідори – 0,3 кг;
  • сметана – 0,2 л;
  • сир – 100 г;
  • масло рослинне – 20 мл;
  • сіль, перець – за смаком.

Спосіб приготування:

  • Баклажани наріжте кружальцями, вимочити в підсоленій воді, промийте, обсушіть серветкою.
  • Печериці промийте, наріжте тонкими пластинами.
  • Помідори поріжте кружечками.
  • Змастіть ємність мультиварки, покладіть в неї баклажани, поперчіть їх і посоліть.
  • Покладіть на баклажани, гриби, на них – помідори.
  • Сир, дрібно натерти, змішайте зі сметаною, при бажанні можна видавити в неї пару зубчиків часнику. Отриманою сумішшю густо змастіть помідори.
  • Запікайте баклажани з грибами і помідорами 40 хвилин, скориставшись програмою «Випічка».
Дивіться також:  Капуста, тушкована з грибами в духовці

Приготовлені таким чином баклажани можна подавати на гарнір, але вони цілком запенят і повноцінний вечерю.

Баклажани, запечені в мультиварці, – смачне і ситне блюдо. Важливою його перевагою є простота приготування.