Ажурні млинці на молоці — рецепти тонких млинців з дірочками

І знову здрастуйте. Продовжуємо пекти млинці, і сьогодні хочу поговорити про те, як приготувати ажурні млинці, щоб завжди вони виходили легкими і повітряними, і підкорювали своїми візерунками і дірочками.

У цьому пості ми розглянемо варіанти тесту з молока, але ви можете вибрати інші рецепти, наприклад спекти на кефірі, на кислому молоці або сироватці.

Не забувайте і про те, що млинці можна зробити з різними начинками, що доповнить і різноманітить смак частування.

Ну і не забудьте виконувати всі секрети приготування ажурних млинців:

  • Тісто обов’язково має бути насичене киснем. Тому замішують масу з додаванням дріжджів або гашеного соди. Або беріть у допомогу газовану воду, а можна навіть і пиво. І обов’язково просеивайте борошно.

  • Тісто обов’язково потрібно залишати на спокій, так бульбашок буде ще більше.

  • Не забувайте про консистенції тесту, чим тонше шар ви наллє на сковороду, тим прозоріше вийде блін, а отже буде мереживним. Тісто має нагадувати рідку сметану.

Рецепт ажурних млинців на молоці з окропом

Пропоную вашій увазі дуже простий і дієвий спосіб готування ласощі. Блюдо виходить універсальним, здатне замінити сніданок або вечерю.

Обов’язково стежте, щоб всі продукти для замішування тіста були свіжі, інакше смак частування може бути зіпсований.

Інгредієнти:

  • Борошно — 1 ст.;
  • Яйця — 3 шт.;
  • Гаряча вода — 2 ст.;
  • Молоко — 2 ст.;
  • Вершкове масло — 20 гр.;
  • Цукор — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Спочатку обов’язково пропустіть борошно через сито в окрему ємність.

2. Далі додайте цукор і сіль за смаком.

3. Тепер налийте дві склянки молока і все переміщуйте.

4. Вбийте в суміш яйця.

5. Все ретельно перемішайте, щоб маса вийшла без грудочок.

Дивіться також:  Пишні оладки на дріжджах - 8 покрокових рецептів

6. Вершкове масло розтопіть, а потім влийте до тесту.

7. Підігрійте воду і влийте 2 склянки, безперервно помішуючи консистенцію. Залиште тісто в спокої на 30 хвилин.

8. Тепер можна приступити до смаження частування. Для цього розігрійте сковороду і змастіть маслом. Налийте необхідну кількість тіста, розподіливши по колу.

9. Через 2 хвилини переверніть млинець на іншу сторону і через хвилину зніміть зі сковороди.

10. Таким чином випікаємо всі млинці. Подавайте гарячими або охолодженими.

Загрузка...

Тонкі млинці на молоці та воді

Думаю, не знайдеться жодної людини, який би відмовився від частування з запалі з жару. Тим більше якщо млинці мають ажурний малюнок.

Нічого складного приготування ласощів немає, головне знати секрети замісу тіста і правила смаження, з чим я вас зараз і познайомлю.

Інгредієнти:

  • Яйця — 2 шт.;
  • Цукор — за смаком;
  • Сіль — щіпка;
  • Борошно — 1 ст.;
  • Вода — 1 ст.;
  • Молоко — 1 ст.;
  • Рослинна олія — 3 ст. л..

Спосіб приготування:

1. У глибоку тарілку вбийте яйця, додайте цукор і сіль.

2. Все ретельно перемішайте.

3. Швидко влийте склянку кип’яченої води, перемішайте. Потім налийте молоко і знову перемішайте. Поступово висипайте все борошно, постійно заважаючи масу.

4. У завершенні додайте рослинне масло і дайте трохи постояти.

5. Випікаємо частування на розігрітій сковороді з двох сторін до золотистого кольору. Можете такі коржики начинити будь-якою начинкою.

Мереживні млинці з мінеральною водою

Ну а наступний рецепт я просто обожнюю, так як за рахунок газованої води, страва дійсно виходить дуже ажурним, з численними отворами, а тісто ніжне і м’яке. Якщо ви жодного разу не пробували такий спосіб готування, то я вам раджу негайно виправити ситуацію. Подивіться відео сюжет і сміливо йдіть на кухню експериментувати.

Дивіться також:  Млинці з ікрою - 6 рецептів приготування + способи завертання млинців

Як приготувати заварні млинці на молоці

Ще один варіант приготування ласощів на окропі з додаванням розпушувача. Тісто виходить особливо ніжним і тонким.

Інгредієнти:

  • Молоко — 500 мл;
  • Яйця — 2 шт.;
  • Розпушувач — 1 ч. л.;
  • Борошно — близько 220 гр.;
  • Вода окріп — 1 ст.;
  • Олія — 7 ст. л.;
  • Цукрова пудра — 2 ст. л.;
  • Ваніль — 1/4 год л..

Спосіб приготування:

1. Як завжди, почнемо з приготування тіста. З’єднайте яйця, цукрову пудру і ваніль, налийте молоко і перемішайте.

2. Далі додаємо розпушувач і борошно.

3. Влийте крутий окріп і все добре перемішайте. Налийте рослинне масло.

4. Обсмажте наші коржики з двох сторін. Подавайте зі згущеним молоком. Приємного апетиту!!

Загрузка...

Ажурні млинці на кефірі та молоці з дірочками

Рухаємося далі, і зараз ділюся з вами способом готування від моєї бабусі. Блюдо, приготовлене по наступному фото рецептом, вийде у всіх без сумніву, і у новачків, і у досвідчених кулінарів.

Інгредієнти:

  • Окріп — 1 ст.;
  • Кефір — 1 склянка;
  • Молоко — 1 ст.;
  • Борошно — 2 ст.;
  • Яйця — 2 шт.;
  • Сода — 1/2 ч. л.;
  • Рослинна олія — 2 ст. л.;
  • Цукор, сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

  1. У чашу від блендера збийте яйця, додайте цукор, сіль, молоко і трохи теплий кефір. Насипте просіяне борошно. Все збийте.
  2. Потім додайте одночасно окріп і соду, ретельно перемішайте. Налийте рослинне масло і дайте настоятися протягом 15 хвилин.
  3. Розігрійте сковороду, змастіть маслом. Налийте порцію тіста і випікайте з кожного боку за 1,5 хвилини до золотистого кольору.

Відео рецепт про те, як спекти млинці дріжджові

А якщо у вас є достатній запас часу, то я вам пропоную спекти млинці з використанням дріжджів. Таке частування завжди виходить пишним і не сирим. У багатьох хазяєчок саме цей спосіб готування вважається одним з кращих.

Дивіться також:  Оладки з кабачків з простим і смачним рецептом

Ажурні млинці з пляшки

На завершення хочу зазначити, що за допомогою пляшки можна спекти млинці різних варіантів. Як приготувати таке ласощі я вже розповідала тут, ви можете вибрати будь-який рецепт тіста і далі все зробити по інструкції. А щоб не витрачати час на вигадку візерунків, для вас підготувала добірку мереживних млинців. Подивіться, і постарайтеся повторити!!

Ну ось власне і все!! Не забувайте, що скоро Масляна, так що млинці будуть особливо актуальні. Пишіть свої відгуки, буду вдячна!!