Авокадо для дітей

 

avokadoНавіщо авокадо потрібен дітям? З якого віку його можна вводити в раціон малят? Як уникнути проблем зі здоров’ям при вживанні аллигаторовой груші? Сьогодні ми поговоримо про калорійне фрукті, про його користь для дітей, а також смачних стравах для малюків, які з нього можна приготувати.

Авокадо — ягода з маслянистою м’якоттю, досить великою кісточкою і низьким вмістом цукру, всього 5 г/100 р. Має шкірясту щільну шкірку, колір якої залежить від сорту і варіюється від темно-зеленого до насиченого, майже чорного, фіолетового. М’якоть зрілих плодів має жовтуватий або ніжно-зелений відтінок, за смаком схожа з гарбузом або не встигла доспеть грушею, злегка віддає волоським горіхом. Авокадо гіркий? Швидше за все, він ще зелений, покладіть його в холодильник і почекайте, поки дозріє.

Важливо! Кісточка аллигаторовой груші отруйна!

Подаруйте дітям трохи здоров’я, або Чому авокадо варто включити в меню дитини

Хоча авокадо в нашій країні став популярний порівняно недавно, його цілющі властивості добре відомі. Фрукт багатий вітамінами групи В, тому після його вживання діти стають спокійними, врівноваженими, менш дратівливими. Він підходить в якості допоміжного засобу при боротьбі з депресією. Комплекс корисних речовин, які містяться в авокадо, підтримає школярів у період інтенсивних інтелектуальних навантажень, тому рекомендуємо включити його в раціон дитини напередодні іспитів, олімпіад і серйозних контрольних.

Про корисні властивості аллигаторовой груші можна говорити довго:

  • Стимулює роботу травної системи, що актуально для дітей з уповільненим метаболізмом, в тому числі схильних до повноти.
  • Корисний дітям з проблемами серцево-судинної системи, зокрема, допомагає при тахікардії (прискореному серцебитті).
  • Перший засіб при діареї — забезпечить м’який, але стійкий кріпить ефект.
  • Підвищує апетит, тому, якщо ваш малюк верне носик від тарілки, запропонуйте йому в якості закуски страви з авокадо, наприклад, пюре або бутерброд з тоненьким скибочкою фрукта (обов’язково збризнути лимонним соком, щоб не потемнів).
  • Позитивно впливає на діяльність печінки, поліпшує склад крові.
  • Стимулює розвиток м’язів, що вкрай важливо для діточок, які активно займаються спортом, у тому числі плаванням, легкою атлетикою, гімнастикою та іншими видами.
  • У компанії з іншими засобами допоможе підняти рівень гемоглобіну в крові, нормалізує діяльність кровотворної системи.

Увага! При регулярному вживанні авокадо істотно знижується ймовірність появи злоякісних новоутворень. Якщо серед родичів дитини є онкологічні хворі, обов’язково включіть аллигаторову грушу в його раціон! Такий ефект обумовлений наявністю фитонутриентов і фитохимикалий, які були виявлені в цьому фрукті порівняно недавно. Вони згубно впливають на ракові клітини, пригнічуючи їх розподіл.

Завдяки значному вмісту кремнію авокадо зміцнює судини і покращує стан шкіри, підвищуючи її еластичність і пружність. Корисний він і для нігтів, вони стануть твердіше і міцніше, «побічний ефект» — зменшиться випадання волосся. За рахунок високого вмісту аскорбінової кислоти організм при регулярному вживанні аллигаторовой груші стає стійкішим до вірусних захворювань, набагато краще бореться з бактеріальними інфекціями.

Дивіться також:  Сорти кабачків

Якщо в сім’ї є дорослі, схильні до герпесу і кандидозам, введіть в раціон страви з авокадо, і ви побачите, наскільки покращиться ситуація. Одним махом ви вирішите відразу кілька завдань: зміцните здоров’я малюка, захистіть його від інфекцій і допоможете рідним боротися з цими неприємними недугами. Корисний авокадо і при ентероколіті, а також кишкових інфекціях.

Загрузка...

З якого віку дітям можна авокадо

Думки з приводу оптимального віку знайомства з аллигаторовой грушею розходяться. Багато педіатри рекомендують відкласти його до трьох років, аргументуючи це тим, що екзотичний фрукт, і якщо він викликає алергію, то боротися з її наслідками досить складно. У будь-якому випадку до виконання 1 року від вживання авокадо краще утриматися. Примітно, що суперечки на цю тему ведуться не тільки в Росії, але і в деяких штатах США. Британські педіатри рекомендують включати цей фрукт у раціон дітей ще пізніше — з 4-6 років.

Краще всього орієнтуватися на поради лікаря, який спостерігає дитину. При деяких захворюваннях (нервові розлади, анемія, порушення в роботі травної системи) авокадо можна дати раніше. Якщо малюк схильний до алергії, можливо, введення в його раціон аллигаторовой груші доведеться відкласти. Рекомендації щодо розширення меню:

  • Перша порція — не більше 1 десертній (не чайної) ложечки.
  • Максимальна порція до 3 років — 1/2 авокадо.
  • Після дегустації екзотичного овоча почекайте протягом трьох днів — якщо негативна реакція на плід (діарея, кропив’янка, інші симптоми) не з’явилася, можна поступово збільшувати порцію авокадо.
  • Почати краще з однокомпонентного пюре, пізніше, коли дитина звикне до нового продукту, можете приготувати десерт з авокадо з ківі або бананом.

Як правило, подрібнений фрукт діти сприймають відмінно, так як він має ніжний і приємний смак, його легко ковтати. У термічній обробці авокадо не потребує. Відмінно поєднується з більшістю популярних в Росії плодів: яблуками, грушами, абрикосами, персиками і бананами. Сумісний з кисломолочними продуктами — йогуртом, кефіром.

Дивіться також:  Сорти баклажанів

Запобіжні заходи

Категорично заборонено вживати авокадо при алергії на латекс. Не варто вводити його в раціон дітей, які не переносять цитрусові. Врахуйте, що кісточка плода отруйна, а його листя непридатні в їжу, — в них міститься персин, токсичний фунгіцид. Після їх вживання великий ризик блювоти, проносу, а також сильних алергічних реакцій.

Рецепти з авокадо

Аллигаторову грушу використовують для приготування пюре, супів і десертів. Також з неї можна приготувати смачні бутерброди і закуски.

Загрузка...

Пюре з авокадо з кабачком

Це блюдо допустимо пропонувати з самого раннього віку. На 1 плід авокадо візьміть 100 г кабачка цукіні (він солодший).

Приготування:

  • Кабачки помити і очистити від шкірки, нарізати «кубиками», після чого варити в 200 мл води — до 10 хвилин після закипання.
  • Відварені кабачки відцідити (бульйон не виливати, він ще стане в нагоді) і охолодити.
  • Розрізати авокадо на дві частини, видалити насіння.
  • Розім’яти м’якоть — можна обійтися без блендера, скористайтесь виделкою.
  • Кабачки подрібнити, після чого додати до пюре м’якоть аллигаторовой груші, а потім приправити овочевим бульйоном.

Страву подавати теплим, за бажанням його можна прикрасити гілочкою зелені.

Суп-пюре з авокадо

Ситне блюдо підійде дітям від 5 років. Продукти: 2 плоду авокадо, 0,5 л курячого (можна замінити телячою) бульйону, 2 стіл. ложки вершків, грінки пшеничні, зелень петрушки.

Приготування: авокадо розрізати на дві частини, після чого вийняти м’якоть (без кісточок) і зробити пюре. Додати вершки і попередньо підігрітий бульйон. Перемішати, підігріти до кипіння, після чого вимкнути. Подавати в теплому вигляді з грінками, зелень додати безпосередньо перед подачею на стіл.

Пюре з авокадо з ківі

Дуже цікаве блюдо для малюків від 3 років. Знадобиться половина авокадо і 1 невеликий ківі. Приготувати окремо пюре з фруктів, після чого перемішати їх разом. Важливо! М’якоть ківі краще перетирати через сито, щоб видалити дрібні насіння, так як вони псують смак.

Дивіться також:  Сорти яблунь

Яєчня в авокадо

Ефектне блюдо для дошкільнят, яке подобається практично всім дітям. Відмінний варіант сніданку. На 1 порцію потрібно: 2 яйця, 30 г бекону (нежирного), авокадо, сіль і перець — за смаком.

Авокадо вимити, нарізати уздовж на дві частини, видалити кісточку і акуратно вийняти м’якоть. Утворилися «ємності» укласти у форму для випічки, після чого в кожну з них вбити по яйцю. Бекон дрібно нарізати і помістити зверху, намагаючись не зруйнувати білок. Злегка підсолити, поперчити, за бажанням. Випікати при середній температурі протягом 20-25 хвилин.

Пам’ятайте, що авокадо — надзвичайно корисний фрукт, який для деяких дітей може бути небезпечний. Не дозволяйте малюкові об’їдатися і обов’язково дотримуйтесь рекомендацій лікаря.